Autor: George Barclay | 20.2.2019 | 0

Cílem hry Hlemýždím tempem je dostat svoji figurku do středu hrací desky. Herní mechanikou hry je pohyb figurek po herní desce pomocí sunutí dle dosažených počtů ok na hozené kostce.


Příprava hry:

Na hrací plán ve tvaru šnečí ulity hráči připraví hrací figurky (dřevěné hlemýždě). Hráči se střídají v házení kostkou, dokud některému z nich nepadne na kostece jednička. Po hodu jedničky nasadí figurku do hry a následně sune svoji figurku po spirále políček do středu ulity.


Průběh hry:

V průběhu hry se sune figurka hráče po spirále směrem do středu až do chvíle, kdy narazí na políčko, propojující dvě vrstvy spirály (zkratka). Pokud na takovém políčku hráč zastaví, vydává se zkratkou. Může však nastat situace, že propojující políčko propojuje i vrstvu vnější, v takovém případě se musí vydat hráč se svoují figurkou cestou delší (prodlužovačka). Hráči se pravidelně střídají po tahu.


Konec hry:

Hra končí, jakmile některý z hráčů vstoupí po svém hodu kostkou přesně na středové políčko spirály na hrací desce - tento hráč se stává vítězem hry.


Hru je možné prodloužit variantou„Cesta tam a zase zpátky“, kdy je středové políčko vnímáno jako polovina cesty a hráči musí absolvovat cestu spirálou také v opačném směru zpět na políčko „start“. Vítězem se v takovém případě stává hráč, který dopraví svou figurku jako první do středu a zpět přesně na startovní políčko.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Settlers: Zrod impéria
Settlers: Zrod impéria
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas