Autor: Tormentr | 1.3.2024 | 0

Od nejubožejšího vesničana až po samotnou královnu, všichni občané Valerie hrají nějakou verzi karetní hry s názvem Trůny. Ty a tví společníci jste se setkali v téhle přeplněné taverně a vsadili své mince z posledního nájezdu na gobliní vesnici, abyste zkusili své štěstí. Ve Valerii je všeobecně známo, že Stínová gilda dělá špinavou práci stejně jako že vznešené rody manipulují svými pozicemi u dvora, a přesně tak i Trůny přináší nebezpečné vrahy, zloděje, žoldáky, a dokonce samotnou Matriarchu na stůl taverny. Každá karta, použitá ve správný okamžik, může změnit tvůj osud stát se boháčem, nebo přinést zkázu na tvé protivníky. Máš to co je potřeba, abys porazil své oponenty a sebral vše?

Trůny Valerie je karetní štychová hra pro 3 až 6 hráčů, ve které se hráči pomocí svých karet postav snaží ovlivnit průběh hry a získat co nejvíce mincí. Každá zahraná karta má nějakou schopnost, která může ovlivnit pozici rodů na královském dvoře, okrást protihráče, získat mince z banku nebo dokonce přehrát všechny pomocí blázna.

Nejdříve se nachystá herní deska, na kterou se náhodně umístí žetony rodů (barvy karet). Poté se zamíchají karty a podle počtu hráčů se rozdá příslušný počet. Navíc každý hráč do začátku dostane nějaké mince, aby mu bylo možno co ukrást hned na začátku. Hra se hraje na jednotlivé štychy, které se okamžitě bodují dle stupnice na herním plánu. Jakmile nějakému hráči dojdou karty, kolo končí. Hra se hraje na dvě kola a kdo má nejvíce mincí po dvou kolech, tak se stává vítězem.

Hra obsahuje i speciální pravidla pro dva hráče a týmovou variantu pro 4 nebo 6 hráčů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Comancheria - sice rozbalená, ale karty zatavené.
Comancheria - sice rozbalená, ale karty zatavené.
Akt. cena: 1300 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas