Autor: Zeus | 5.5.2023 | 0

Dungeon Fighter in the Catacombs of Gloomy Ghosts je samostatně hratelné rozšíření hry Krotitelé kobek, které je určeno primárně pro samostatné hraní, ale je možné zkombinovat se základní hrou. V takovém případě je potřeba zvolit jeden z terčů, jeden set kostek (kostky nelze mezi krabicemi kombinovat). Ostatní herní prvky (hlavně karty) jsou kombinovatelné libovolně.

Dungeon Fighter in the Catacombs of Gloomy Ghosts (stejně jako ostatní ze samostatně hratelných rozšíření) přináší do hry tyto inovace:

  1. Systém zkušeností, které mohou hrdinové získávat za udělení smrtícího zásahu nepříteli nebo za neaktivaci speciální vlastnosti, když mu to hod kostkou umožnil. Když pak při fázi nákupu má hrdina 3 zkušenosti, může jimi zaplatit za vylepšení jedné ze svých tří speciálních vlastností. Toto vylepšení mu pak umožní vlastnost aktivovat i tehdy, když mu to kostka neumožní (nepadl symbol oka). Vylepšení je možné použít ale pouze 1x mezi návštěvami obchodu.
  2. Nové kostky (v tomto případě Kyvadlovou a Osudovou kostku). Tyto kostky nejsou k dispozici libovolně, ale jejich použití si vyžádají pravidla místnosti (v originále Dungeon) nebo nepřátel (v originále Monster).
    • Kyvadlová kostka má běžné symboly, ale hází se za provázek, na kterém visí. 
    • Osudová kostka je spíše mincí, která dopadne jednou ze svých dvou stran. Jinak funguje dle běžných pravidel.
  3. Relikty, což je vybavení, které v případě získání platí pro celou družinu a může ho tak aktivovat kterýkoli hrdina (když naplní podmínky aktivace).
  4. Modifikace terče, kterými jsou u tohoto rozšíření Vznášející se stojan a 4 Pavučiny.
    • Vznášející se stojan nadzvedne terč nad herní plochu a zas o něco stíží zásahy
    • Pavučiny se umístí do děr v terči. Při zásahu kostkou se úder počítá jako zásah za 0 zranění, ale hrdinové přijdou o jednu bílou kostku z obchodu (a pavučina se odstraní z terče).
  5. Žetony oblastí terče, které se umístí na určitá místa terče a při dopadu kostky na ně mají speciální vyhodnocení. Na herním plánu se objevují podle různých pravidel a při odpočinku se vždy všechny odstraní. V rozšíření Catacombs of Gloomy Ghosts to jsou:
    1. Žetony dýky (Backstab) - zdvojnásobují zranění udělené sekcí terče, na kterou míří svojí špičkou. Pokud kostka zasáhne žeton (= přistane na něm), je tento žeton dýky odstraněn z terče.
    2. Žeton kompasu - při zásahu kostkou hrdina udělí nepříteli zranění podle počtu symbolů obchodu na dosud odhalených kartách místností. Při souboji s finálním bosem pak 5 zranění.
    3. Žetony pokladu - při zásahu kostkou udělí hrdina nepříteli 0 zranění, odstraní tento žeton z terče a družina hrdinů získá 3 zlaťáky.
  6. Nové speciální hody jako třeba hod-horkou-bramborou, kostěný-hod, ucho-hod, hod jídelními hůlkami (jsou součástí balení) a další.

A samozřejmě obsahuje i 4 nové hrdiny s novými vlastnostmi, nové karty všech typů (nepřátel, místností, vybavení i 3 elitní / finálové bose).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Hero Realms + rozšíření Ruin of Thandar
Hero Realms + rozšíření Ruin of Thandar
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas