ALBI Update: Lords of Ragnarök, Mini Rogue, Paleo a další

Autor: Tomoko | 19.6.2023 | 3

V pátek 9. 6. vydavatelství Albi v rámci své pravidelné akce Albi Update oznámilo šest nových titulů, které na český trh přinese v průběhu druhé poloviny tohoto roku a rovnou spustilo také jejich předobjednávky. Jedná se o trojici rodinných her a trojici her pro zkušenější hráče. V rámci kategorie pro rodiny jsou to hry Dítě v domě, Paleo a Plošinovka (Platformer) a v rámci her pro hráče pak Mini Rogue, Legie – Sibiřská cesta a Lords of Ragnarök.

Privátní: 2023-06-15-01.jpg

Dítě v domě je původní česká hra od dvojice autorů Venduly Arazímové a Vladimíra Arazíma, která vzešla z projektu Den Deskovek, což je YouTube reality soutěž pro nadšence či nadšenkyně z řad amatérských herních designérů, kterou pořádá právě vydavatelství Albi.

Tato hra je kooperativní karetní hra pro dva hráče, ve které spolu dvojice vzájemně spolupracuje, s cílem porazit hru. V roli maminky a tatínka se hráči starají o miminko, plní jeho potřeby, starají se o chod domácnosti nebo odpočívají. Jak již název napovídá, hra svým tématem cílí nejen na nastávající rodiče, ale také na rodiče s již narozeným dítětem či na dětské hráče.

Hra je určena pro 2 hráče od 6 let s herní dobou okolo 20 minut. Vyjít by měla 7. září 2023.

Privátní: 2023-06-15-02.jpg

 

Privátní: 2023-06-15-03.jpg

 

Paleo je rodinná kooperativní hra Petera Rustemeyera, která se odehrává v době kamenné 10 000 let př. n. l.

Hra nabízí několik misí, které se hráči snaží postupně úspěšně splnit, aniž by přišli o členy svého kmene, které v průběhu mise vysílají plnit nejrůznější úkoly a prozkoumávat okolí, aby dokončili svou jeskynní malbu, což jim přinese vítězství v dané misi.

Každý hráč ovládá skupinu pravěkých lidí s rozmanitými dovednostmi, kteří neustále čelí novým příležitostem a hrozbám, jež se objevují na vyložených kartách. Aby hráči zvítězili, musí uchránit svůj kmen před nebezpečím, ulovit dostatečné množství potravy, vymyslet šikovné nástroje a plnit nové úkoly. Každý hráč začíná hru s několika lidmi, z nichž každý má své dovednosti a určitý počet životů. Jakmile je hráč na řadě, pošle své členy na průzkum, kdy otáčí balíček karet, který skrývá jak pozitivní zdroje jako například jídlo, nástroje či stavební materiál, tak i různá nebezpečí a překvapení. Na konci každého dne hráči potřebují dostatek jídla a zdrojů, aby udrželi své lidi naživu a přiblížili se k dokončení svého závěrečného mistrovského díla. Jakmile se hráčům povede shromáždit všech 5 žetonů vítězství a přidat je do své jeskynní malby, všichni hráči okamžitě vyhrávají hru!

Paleo obsahuje 10 jedinečných modulů, které mění postavy, místa a úkoly, se kterými se hráči v průběhu hry setkají a jejichž kombinací si také hráči mohou zvyšovat nebo snižovat obtížnost hry.

Hra je vítězem ceny Kennerspiel des Jahres z roku 2021 a je určena pro 2 až 4 hráče od 10 let s herní dobou 45 minut a více v závislosti na délce a náročnosti daného scénáře. Vyjít by měla 27. července 2023.

Privátní: 2023-06-15-04.jpg

 

Privátní: 2023-06-15-05.jpg

 

Plošinovka je desková hra inspirovaná tradičními počítačovými „skákačkami“ a prošla si i crowdfundingovou kampaní. Jejími autory jsou Artur Lutyński a Łukasz Włodarczyk, kteří se při navrhování inspirovali videoherními plošinovkami z 80. let.

Každý hráč se ujme svého hrdiny a jeho hlavním úkolem je prozkoumat postupně odhalující se mapu, dostat se až na samotný vrchol herní úrovně jako první, a přitom získat co nejvíce zlatých mincí a diamantů. Cestu jim však budou znepříjemňovat protihráči, nestvůry, a především závěrečný boss, který číhá na konci každé úrovně. Jednotlivé tahy jsou řízené kostkami, které je možné přehodit a které určují, jaké akce může hráč ve svém tahu na herním plánu vykonat. Může to být skok, pohyb, zisk mincí nebo útok. V každé hře je herní plán odlišný a určuje ho kombinace karet, ze kterých je pro danou hru sestaven a má několik úrovní, které se odhalují postupně, takže hráč neví, co na něj na další úrovni čeká. Pohyb postav navíc ozvláštňuje gravitační mechanika, kdy postavy mohou na herním plánu padat dolů, dokud nenarazí na plošinu nebo žebřík.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 60 minut. Vyjít by měla 26. října 2023.

Privátní: 2023-06-15-06.jpg

 

Privátní: 2023-06-15-07.jpg

 

Mini Rogue je minimalistická dungeon crawler hra od dvojice autorů Gabriel Gendron a Paolo Di Stefano, ve které se jeden nebo dva hráči ponoří do hluboké kobky, aby získali tajemný rubín zvaný Orgova Krev.

V Mini Rogue se objevují monstra, nebezpečí, poklady, bossové, kobky, náhodné místnosti a setkání v různých scénářích. Každá oblast podzemí se větví. Pokaždé, když hráč čelí dvěma místnostem, musí si jednu z nich vybrat. Každé střetnutí vyřeší hodem kostkami a rozhodne se, jak bude dobrodružství pokračovat. V každé místnosti může narazit na monstrum, poklad, objevit odpočinkovou oblast, potkat obchodníka, vyhnout se pastím nebo čelit jiným překvapivým událostem. Každá úroveň končí závěrečným soubojem s monstrem v podobě bosse, kterého bude muset hrdina porazit, aby mohl pokračovat do další úrovně. Hru hráč vyhraje, pokud se dostane do poslední místnosti podzemních kobek a tam porazí závěrečného bosse.

Privátní: 2023-06-15-08.jpg

 

Privátní: 2023-06-15-09.jpg

 

Mini Rogue je možné hrát jako sólovou kampaň nebo ve dvou hráčích s pravidly pro kooperativní variantu.

Hra je určena pro 1 až 2 hráče od 14 let s herní dobou okolo 30 minut. Vyjít by měla 17. srpna 2023 a základní hru rovnou doprovodí dvojice rozšíření Hlubiny zatracení a Blyštivý poklad.

Privátní: 2023-06-15-10.jpg

Legie: Sibiřská cesta je původní česká karetní hra od Rolling Group, jež byla zafinancována na platformě hithit.cz v roce 2021.

Hra se odehrává na Sibiři, kde zuří občanská válka a každý hráč se ujme vedení jedné ze čtyř frakcí (legionáři, bělogvardějci, rudoarmějci, čajky), z nichž každá disponuje unikátním balíčkem postav a unikátními schopnostmi a snaží se se svou skupinou projít Sibiří, splnit při tom co nejvíce svých cílů a získat nadvládu nad ostatními. Každá z frakcí se snaží urvat co nejvíce výhod pro sebe, naverbovat ty nejlepší vojáky i civilisty a samozřejmě přežít. Vůdce vede své postavy tak, aby zvládly přestřelky, pátrání i krize morálky a povstání. Jako velitel skupiny hráči putují lokacemi, bojují proti nepřátelům i nástrahám sibiřských ledových plání. Úkolem každého hráče je taktizovat, chránit svou skupinu a strategicky ji rozšiřovat, aby se dostala z nehostinné pustiny, přičemž své karty může v průběhu hry vylepšovat a dále modifikovat. Navíc je každá karta ručně ilustrovaná, a to s ohledem na dobové reálie. Ve hře mohou hráči spolupracovat či bojovat proti sobě, mohou uzavírat dočasná spojenectví či naopak chystat na své soky léčky, kdy hlavním cílem je získat klíčové vítězné body.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče od 12 let s herní dobou okolo 60 minut. Vyjít by měla 7. listopadu 2023.

Privátní: 2023-06-15-11.jpg

 

Privátní: 2023-06-15-12.jpg

 

Lords of Ragnarök od Awaken Realms je nepřímé pokračování staršího sourozence Lords of Hellas, kdy obě hry designoval Adam Kwapiński.

Jedná se o epickou strategickou hru, kombinující sci-fi se severskou mytologií. Hra ve svém samotném základu staví na obdobných principech jako Lords of Hellas, které se autor snažil vypilovat, ale přináší navíc také další nové mechaniky a nápady.

Hráči opět staví mocné monumenty, jež představují detailně propracované figurky, loví příšery a bojují v bitvách, navíc využívají runy k povýšení a podpoře svých jednotek, přebírají kontrolu nad trolly a dalšími příšerami nebo získávají jedinečné výhody v rámci spojenectví s mýtickými říšemi. V této strategické deskové hře každý z hráčů povede svého jedinečného, asymetrického hrdinu a jeho armádu a snaží se pro sebe získat vítězství tak, že splní některé z vítězných podmínek, kterých je ve hře hned několik.

Hráči v průběhu tahu vybírají z několika různých akcí, jako je budování monumentů, lov příšer, pustošení zemí, shromažďování armád a artefaktů. V průběhu hry budou hráči usilovat o získání požehnání Bohů, která výrazně ovlivní hru a vytvoří jedinečné kombo a možnosti pro každého hráče. Dalším elementem jsou speciální runy, které hrají významnou roli při zvyšování úrovně armád nebo získávání dalších bonusů, umožňujících ovládání smrtících monster. Součástí pravidel je i sólový mód.

Vydavatelství Albi přinese k této hře také další doplňky jako playmat, terrain expansion, vylepšené runy či artbook.

Hra je určena pro 1 až 4 hráče od 14 let s herní dobou okolo 90 až 120 minut. Vyjít by měla 7. prosince 2023.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kartografové
Kartografové
Akt. cena: 320 Kč
Končí za: 18 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas