ALBI: Lokalizace her DUOS a Kořist!

Autor: Tomoko | 24.1.2023 | 0

Vydavatelství Albi o víkendu v rámci své tradiční akce Albi Update oznámilo lokalizaci her DUOS a Kořist. Jedná se o menší rodinné hry, které by měly být na českém trhu dostupné někdy na přelomu února a března a zároveň jsou již na tyto hry spuštěny předobjednávky. 

Hra DUOS dvojice autorů Niklas Gestrin a Markus Tångring je asociační hra, ve které vybíráte páry obrázků, jež se k sobě nejlépe hodí.

Každé kolo musíte skrytě zvolit čtyři páry z dvanácti náhodně vyložených obrázkových karet a doufáte, že jste vybrali stejné dvojice jako vypravěč, který se pro každé kolo mění. V krabici najdete o něco více než 100 oboustranných tematických karet.

Hra u nás vyjde rovnou ve dvou verzích: DUOS – Zvířata a Věci a DUOS – Pohádky a Sport. Obě verze lze mezi sebou vzájemně kombinovat a jsou určeny pro 2–6 hráčů od 7 let s herní dobou okolo 20 minut.

 

Další oznámenou novinkou je karetní hra Kořist (Linko!; Abluxxen)  dvojice autorů Michael Kiesling a Wolfgang Kramer.

V této rychlé rodinné karetní hře najdete balíček 104 číselných karet s hodnotou 1–13 a 5 žolíků. Úkolem hráčů je tvořit sety karet stejné hodnoty a vykládat je. Čím více karet stejného čísla zahrajete, tím lépe budou vaše karty na konci hry ohodnoceny. Pokud však někdo jiný zahraje stejné množství karet s vyšším číslem, může vám vaše karty ukrást. Jakmile dojdou karty v dobíracím balíčku nebo některý z hráčů nemá v ruce žádné karty, kolo okamžitě končí. Všichni hráči na konci kola získají jeden bod za každou svou vyloženou kartu na stole a ztrácí jeden bod za každou kartu, která jim zůstala v ruce. Partii je možno hrát i na více kol a hráč s nejvyšším skóre vyhrává celou hru.

Tato karetní hra je určena pro 2–5 hráčů od 10 let a jedna partie zabere asi 20 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Nedočkavě čekám na #Dobrodružné výpravy: Karavany ;)

* * * * *
Board games klub, Trenčín

27.1.2023 23:42:21

Vybíráme z Bazaru

SHIFTING REALMS - NOVÁ, NEROZBALENÁ! ENG
SHIFTING REALMS - NOVÁ, NEROZBALENÁ! ENG
Akt. cena: 449 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas