Zombicide - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Horror, Současnost, Zombie
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: undefined
Vydavatelé: CMON Limited
Guillotine Games
Autoři: Jean-Baptiste Lullien
Nicolas Raoult
Raphaël Guiton
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

01 City Blocks

Autor: Silencio | 2 hodiny 30 minut | 18.9.2014 | 0

Hra: Zombicide + Zombicide: Toxic City Mall

Hráči: Silencio

Scénář 01 City Blocks

(do balíčku Zombie karet přidány Toxické zombie z Toxic City Mall)

Úkol: prohledat budovy, najít konzervy, balenou vodu, pytle s rýží a se zásobami opustit lokaci.

Survivors: Raul, Ned, Derek, Josh, Elsa a Amy.

Vyzbrojeni jen základním vybavením se přeživší vydali na sever, prohledat budovy a najít nějaké zbraně. To se jim povedlo a zatímco eliminovali první zombie, našli pistole, Uzi, mačety a katanu. Amy se chopila dvou mačet. Pistole vybavené lasery si vzal Derek. Při opouštění budov cestu blokovaly toxické zombie. Přeživší měli štěstí, že našli plynovou masku, tou se vybavila Amy a pak mačetami naporcovala zombíky na malé kousky. 

Při prohledávání druhé budovy se skupina dovybavila brokovnicemi, útočnou puškou, katanami a baseballovými pálkami. Povedlo se jim najít konzervy a balenou vodu. Pohled na svět zamořený zombiemi byl najednou o dost optimističtější. 

Ovšem jen do chvíle, kdy se na východní straně ulice objevilo obrovské toxické monstrum. Přeživší, vědomi si toho, že této zrůdnosti nejsou schopni čelit se vydali na rychlý přesun jižně. Cesta byla provázena neustálým bojem se stále se zvětšujícím davem nemrtvých. 

Amy se specialozovala na likvidaci toxických cílů. Derek naládoval pistole kulkami s dutou špičkou a rozséval smrt všude okolo. Elsa zahodila Uzi, které se ukázalo jako příliš nepřesné a Ned si pochvaloval útočnou pušku. 

Strategie byla, schovat se před monstrem do budovy a probít se na východ. Pak vykopnout dveře na této straně budovy a pokračovat k cíli. Přeživší fungovali jako sehraný tým a strategie vycházela. Vyběhli na ulici a soustředěnou palbou eliminovali blížící se davy zombií. Prohledali i poslední budovu a mohli by se vydat do cíle, jenže ouva, stále jim chyběla rýže. Polovina týmu stála na ulici a čelila útoku, zatímco druhá půlka prohledávala každou místnost. 

Toxické monstrum se blížilo a s každým jeho krokem narůstalo zoufalství. V poslední chvíli našli přeživší revolver Magnum. Ten se v rukou Dereka proměnil v nástroj spásy a proděravěl tělo monstra, které všechny zombie okolo měnilo na toxické. To pocítil Josh, když ve vypjaté situaci musel jednoho z těchto zombíkú umlátit pálkou a nadýchal se jedovatých výparů, naštěstí ho Raul dal zase do pořádku. 

Po zažehnání hrozby a pobytí záplavy zombíků se někteří vrátili k hledání. Jaké bylo jejich nadšení když objevili rýži. Na nic nečekali a vydali se směrem k východu z oblasti. V cestě jim stálo jen pár zombií na jejich spawn místě, které snadno eliminovali. 

Pak přišlo to, co nikdo nečekal. Osm zombie chodců a hned na to jedna volná akce pro všechny chodce. Ned, Amy a Josh zemřeli bolestivou smrtí rozsápáním a spolu s nimi byly zničeny i zásoby potravin. Zbytek skupiny vyděšeně utekl. Mise neúspěšná. Katastrofa jedno kolo před cílem.   

 

Hra byla zábavná, narůstající davy zombií tvoří skvělou atmosféru, jen bych v zadání mise pozměnil, že stačí tři kusy potravin jakéhokoli z těch tří druhů. Hledání rýže bylo nesmyslné, když jsem měl dvoje konzervy a dvakrát vodu. Stát na místě a odemílat balíček hledání není zábava. 

Poučení pro příště: nikdy nezůstat stát na spawnu zombií!

Odehráno v: Praha (Okres: Praha)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Le Havre
Le Havre
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas