Vúdú - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 3 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Black Monk
Huch & Friends
Red Glove
Autoři: Francesco Giovo
Marco Valtriani
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Nejasnosti

Byť u party her na přesném výkladu pravidel možná až tak nesejde, v české verzi je několik nejasných míst, která jsem si raději musel ujasnit s originálními pravidly - třeba se to porovnání bude hodit i někomu jinému:

1) V pravidlech to není explicitně vypíchnuto, ale když je na někoho seslána kletba, kartu s popisem kletby nedostává oběť (aby viděla, co musí nebo nesmí), ale naopak si ji nechává před sebou ležet sesílající - oběť si musí zkrátka pamatovat, co všechno musí dodržovat, o to je to náročnější.

2) S tím trochu souvisí následující bod - v originálních pravidlech může kletbu prolomit (a bonusové body tak získat) POUZE hráč, který kletbu seslal - toto je v české verzi výslovně změněno na to, že kletbu může zlomit KDOKOLI, kdo si nedodržování všimne - je to asi zajímavější než v originále.

3) U jedné ze tří nejsilnějších "plošných" kleteb byl význam ztracen v překladu. Na kartě "Šuby Duby" stojí: "Všichni hráči bez vúdú panenky musí zapískat nebo zazpívat veselý popěvek." Vzhledem k tomu, že tyto kletby musí dodržovat všichni a neustále, nedává dokonavý tvar sloves smysl. V originále skutečně stojí, že všichni musejí zpívat/pískat POŘÁD, každý hráč jiný popěvek, a to až do konce hry/zlomení kletby! Viz závěrečná poznámka na http://nerdando.com/vudu-quando-una-maledizione-e-tutto/ Kletba je to tedy asi nejdrsnější ze všech:-)

14.11.2015 17:38:17 | Upraveno autorem (porovnej)

Moc díky
Tak jsme to hráli špatně, to bude mít hra hned lepší spád :)

15.11.2015 13:45:06

Vybíráme z Bazaru

Prodám Mage Wars Arena - Core set
Prodám Mage Wars Arena - Core set
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas