Union Pacific - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Současnost, Vlaky
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: 999 Games
Amigo Spiele
Rio Grande Games
Autoři: Alan R. Moon
Rok vydání: 1999
Sdílej: Facebook

Na kolejích

Autor: J.J. | 1 hodina 20 minut | 18.1.2012 | 0

Hra: Union Pacific

Hráči: J.J. a 4 neregistrovaní

Já, Ondřej, Vendy, Jarda a Helča. I přes to, že většina hrála poprvé a musel jsem vysvětlit pravidla, to byla vcelku rychlá hra. Ono i poslední hodnocení přišlo asi dřív než obvykle, ale ne zas nějak moc brzy. Během hry jsme dvakrát odstraňovali čtyři stejné karty akcií z nabídky.

Hra to byla pěkná, zdá se, že všechny zaujala (Vendy se dala slyšet, že bychom ji mohli hrát častěji), dokonce snad aspoň trošku i Helču.

Během hry se poměrně rovnoměrně rozrůstaly skoro všechny společnosti. Zvítězil Ondřej se 113 milióny. Byl jediným akcionářem oranžové společnosti (ke konci majetek asi 7 milionů) a pak druhým akcionářem u spousty jiných, vcelku dost solidních firem. Já skončil druhý se 107 milióny. Byl jsem jediným akcionářem modré společnosti (majetek 8 miliónů na konci hry) a nakonec také fialové společnosti, ta ovšem byla jedinou, která po celou hru měla jediný vagónek. Také jsem se během hry stal prvním akcionářem žluté (7 miliónů) a hnědé (4 miliony) společnosti, a to bylo vlastně vše. Třetí skončil Jarda, vydělal něco přes 80 miliónů. Měl sice nejvíce akcií Union Pacific (druhý byl Ondřej, třetí já s Vendy), ale to mu tentokrát moc nepomohlo. Dále byl prvním akcionářem černé společnosti (majetek cca 11 milionů) a druhým bílé společnosti (asi 4 miliony) a jinak snad ani nic neměl. Čtvrtá skončila Vendy s něco přes 70 miliónů, která investovala především do červené, dále např. šedé a zelené. Helča skončila poslední, měla necelých 70 miliónů a prvenství v zelené (asi 12 miliónů) a bílé společnosti.

Odehráno v: Hradec Králové (Okres: Hradec Králové)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Broom Service
Broom Service
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas