Union Pacific - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Současnost, Vlaky
Herní kategorie: desková hra, ekonomická
Čeština: není
Vydavatelé: 999 Games
Amigo Spiele
Rio Grande Games
Autoři: Alan R. Moon
Rok vydání: 1999
Sdílej: Facebook

S mamkou a Ráďou

Autor: J.J. | 1 hodina 50 minut | 27.12.2011 | 0

Hra: Union Pacific

Hráči: J.J. a 2 neregistrovaní

Dále jsme se po včerejší hře ve dvou rozhodli zkusit tuhle hru ve třech, přibravše ještě mamku, které jsme vysvětlili pravidla. Hra to byla opět zajímavá, i když mi tentokrát přišla už trochu dlouhá, neodehrávali jsme své tahy nijak zvlášť rychle. Poslední dvě karty hodnocení přišly kousek za sebou (byly mezi nimi dvě nebo tři karty) a to až celkem pozdě (pod poslední zbývalo 10 až 15 karet).

Od samého začátku jsem měl nejvíc akcií opět od černé společnosti, prakticky mi hned přišly na ruku a nikdo už je netrumfnul. Během hry jsem o jednu kartu předběhl mamku v červených kartách a (s vyšším náskokem) i v akciích Union Pacific, což se do posledních dvou hodnocení hodilo. Postupně jsem vysázel na herní plán všechny černé a červené (s pomocí mamky) vagónky. Dále jsem měl samozřejmě ještě pár drobných investic v jiných společnostech, ale tam už vládli spíše mí soupeři, žádná jiná společnost však nenasadila do hry všechny své vagónky.

Jistou zvláštností byla zelená společnost - její majetek nebyl zdaleka tak velký, jak by se čekalo (asi 8 miliónů, přibližně tolik měla např. i žlutá, bílá, hnědá a oranžová), ovšem není to tak velký div, vezmeme-li v potaz to, že téměř po celou hru měli všichni hráči vyložen stejný počet zelených akcií, a tedy raději investovali jinam.

Hru jsem vyhrál já (179 miliónů), druhý byl Ráďa (159 miliónů) a třetí mamka (148 miliónů). Hra byla napínavá až do samého konce. Dokud jsme peníze nesečetli, nikdo si nebyl ničím jist.

Odehráno v: Pálovice (Okres: Třebíč)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kniha kouzel česky prodej
Kniha kouzel česky prodej
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas