To je fotbal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sport
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: neuvedeno
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Pohyb

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat ohledně pohybu. Pokud se budu s hráčem pohybovat např. o 3 pole, můžu udělat 2 pohyby dopředu a jeden pohyb vlevo? Nebo si zvolím směr a pohnu se pouze tím směrem?

V pravidlech se píše:

Základní pohyb všech hráčů po hrací ploše je o 3 políčka libovolným směrem. Hráč se nesmí pohybovat přes pole obsazené soupeřem, (může ho však obejít).

Díky za odpověd.
2.8.2017 16:07:29

Pohyb
Já jsem to pochopila a hrajeme to tak, že když se hýbu o 3 - základní pohyb, tak libovolně - nad tři potom buďto diagonálně nebo přímo jdu jen a pouze zvoleným směrem.

2.8.2017 16:46:51 | Upraveno autorem (porovnej)

pohyb - ako hrame my
mam to vlastne iba dnes od poobedia no hned sme s mladym jednu skusobnu polhodku zahrali a hrame to takto:
Zakladny pohyb 3 je vlastne ten stvorec a tych 5 len priamy a diagonalny smer dopredu pre utocnika, eventualne dozadu pre obrancu (kapitan i tam i tam) Teda tak ako pise tajemna

A ak by si mal pocas pohybu ziskat loptu tak to hrame tak ze ak sa pohybujes priamo tak o tych 5 a ak to nemas na priamo tak ratame pohyby do tych 3. To znamena ze moze nastat pripad ze ides vpravo hore po loptu a vratis sa trebars i na to iste miesto. No nejde to uz tak ze ziskas loptu ktora je vzdialena 2 polia a vratis sa na svoju poziciu (vtedy to bereme ze ten hrac sa uz vlastne pohol o 4 polia)

2.8.2017 19:37:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Čistě teoreticky
by mě zajímalo, zda je pohyb třemi hráči povinný, myslím, že z pravidel vyplývá, že ano, ale nikde není psáno, že se nemůžu pohnout s hráčem tak, že se vrátím na stejné místo. Co myslíte?

15.8.2017 12:47:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Ano, je to možné...
v pravidlech se dokonce píše, že můžeš udělat pohyb pro míč a s míčem se pak vrátit na původní místo, odkud jsi pro míč startovala. Nebo to bylo v ukázkovém poločase, který jsem četl přímo na stránkách tojefotbal.cz
Nicméně pohyb 3 hráči asi povinný úplně nebude. Máš možnost se pohnout o max. 3 (5) polí vpřed/vzad. Ale to znamená, že se nemusíš pohnout vůbec. I když nevím, zda je tato varianta výhodná. Myslím si, že vždy najdeš hráče, s kterými hrát.

15.8.2017 13:06:15

...
také myslím, že vždy je kým kam jít, ale trochu jsme se nad tím čistě teoreticky pozastavili. V pravidlech je to formulováno jako povinná část tahu. Mohli tam napsat, že je to pohyb o 0-3 a bylo by to jasné. Takhle je tam základní pohyb o 3 a diagonálně či dopředu/dozadu AŽ o 5 políček.

15.8.2017 13:26:05 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Temne znameni
Temne znameni
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas