Sky Team - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Luc Rémond
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Stategické tipy- odklad

Ve strateg. typech je odstavec odklad. 
Píše se ttam” kdyz neprevezmete velení, může jo převzít spoluphràč.”

Tomu moc nerozumím. V předchozích  pravidlech je uvedeno ze hraci hraji podle poradi urcenem na stupnici klesani. Nic o tom ze by se mohli sveho tahu vzdat nebo pasovat. 
V odstavci a str 4  je uvedeno stridejte se po tazich. 
 

26.3.2024 18:14:12

Samozřejmě, že v každém kole je přesně dáno, kdo začíná umístěním své první kostky.

Já tenhle text o převzetí velení chápu tak, že jde o to, kdo umístí první kostku na pozici, kam musí dát po jedné kostce každý hráč (tedy náklon a motory). Ono to během hry může mít docela význam, obzvlášť když si to nemůžou přímo říct.

Mluví pro to formulace „Svému spoluhráči můžete pomoci tím, že ho necháte umístit první kostku na interaktivní políčka (náklon a motory). Když nepřevezmete velení, může ho převzít spoluhráč.“

Takže tohle není asi fakt o tom, že by se hráči sami podle svého uvážení domluvili, kdo bude každé kolo začínat, ani že by někdo z nich pasoval.

26.3.2024 21:09:30

Za mě to je myšleno obrazně. Nemyslí se tím doslova, že se můžeš rozhodnout změnit pořadí začínajícího hráče, ale že u klíčových polí (hlavně náklon a motor, kde v pokročilejších variantách řešíš i to, aby byla např. stejná čísla na obou kostkách) někdy potřebuješ, aby první kostku umístil spoluhráč. Pokud je to zrovna v kole, kdy začínáš ty, můžeš umístit první kostku třeba na kafe, čímž ten tah nezahodíš úplně, a zároveň změníš pořadí vyhodnocování klíčových polí. Ale to jsou podle mě fakt věci, co hráči vnímají až po několika partiích a jsou sesynchronizovaní.

26.3.2024 22:24:39

Vybíráme z Bazaru

ANNO 1800 - insert pro hru
ANNO 1800 - insert pro hru
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas