Sky Team - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Luc Rémond
Rok vydání: 2023
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

A teď vážně, jaké to vlastně je?

Ať koukám jak koukám, nedokážu přesně pochopit, jaký zážitek si z toho mám odnést. Jsou nějaké jiné hry ke kterým to lze přirovnat nebo to je něco unikátního?

Jelikož doma převážně hrajeme ve dvou s manželkou, tak nějaká zajímavá dvojkovka by se šikla. Co jsem koukal, tak cenově je to velice přístupné, takže svoje místo by to u mě asi našlo ale bojím se aby to neskončilo v kalaxu hanby.

Takže jaké to vlastně je? 

13.3.2024 10:44:57 | Upraveno autorem (porovnej)

YT kanál Nithrania má natočeny letsplay…za mě jsou na trhu lepší dvojkovky

13.3.2024 10:52:19

Hele, nejlepší bude, pokud si to vyzkoušíš třeba na BGA. To ti asi dá nejlepší odpověď. 

Ale v zásadě je to taková puzzloidní hra s nastavitelnou obtížností, kde oba hráči musí spolupracovat a plnit své i společné úkoly. Zajímavé je hlavně to, že potřebuješ často reagovat na to, jakou hodnotu kostky zahraje tvůj spoluhráč, ale při tom netušíš, co mu padlo.

Já to hrál jen na té BGA a musím říct, že se mi to moc líbilo. Je to hlavně něco jiného než jsou klasické dvojkovky, které bývají většinou konfliktní a taky to má příjemnou hrací dobu na jeden scénář.

13.3.2024 10:57:44

Mě se na první pohled líbí právě to, že je to dvojkovka, která ale není konfliktní. Navíc rychle odehraná tak může sloužit jako rychlovka po nějaké větší hře, nebo si může dát člověk víc partií po sobě a zkusit různá letiště nebo obtížnosti. Za mě fajn a těším se až si to zahraju.

13.3.2024 11:05:31

Dneska jsem si pustil gameplay na Nithrania. Braňo a Simona to tam zvládají jako sehraná posádka (jistě mají za sebou hodně letů a šťastných přistání), ale hra je napínavá až do úplného konce. Takže už jsem pochopil pravidla a Sky Team mě láká ještě víc než předtím. Takhle nějak si představuju, že by měla vypadat kooperativka pro dva s částečně omezenou komunikací.

13.3.2024 19:43:21

Me se to moc libi. Divne prirovnani, ale je to neco jak v Mariasi v obrane nebo v Tichu, kdy podle toho, co zahraje spoluhrac, se snazim zjistit, co ma asi na ruce, proc zahral to a to. Takze ta komunikace ve hre skrz kostky treba typu “pojd mi naproti” s rychlosti, at muzu zahlasit co nejdriv na vez odstraneni letadla nebo kdyz se snazim “protahnout interval” skrz klapky a dat najevo, ze mam vyssi kostky na ruce, to je to, co me na tom bavi + ta variabilita skrz scenare, dostupne karty…toz tak..

25.3.2024 19:30:10

Dalo by se to teoreticky přirovnat k Odysee, tam je také výrazně omezená komunikace. Ale variabilita je tu mnohem větší, scénáře jdou od lehkých po extrémně těžké.

27.3.2024 09:28:05

Hodne mne to laka a dost o tom premyslim. Par lidi si ale (nejen tady na ZH) stezovalo na repetitivnost. Cekal bych ale, ze s ruznyma misema a modulama se to menit bude dostatecne. Jak to vidi nekdo, kdo uz odehral vic partii?

18.4.2024 09:40:28

Joe

Zatiaľ som hral (na BGA) asi 5 partií a aj základná hra má zatiaľ svoje čaro. Áno, je tam určitá opakovateľnosť a ak sa dvaja hráči zohrajú, dokážu asi vyhrať každú hru. Ale dodatočné pravidlá a fičúry to u mňa zachraňujú. Ostatne aj také King of Tokyo je stále o tom istom. Takže ak si fanda lietania, nevidím dôvod, prečo váhať :)

-------------------
Prekladateľ Joe

18.4.2024 11:03:13

Za me se to meni dost. Základní hra se ohraje rychle,jelikož po chvíli je tam jednoduché vyhrát, ale jakmile začneš lítat těžší letiště, kde je ve hře vítr,musíš mít určitý sklon pro průlety a ještě třeba řešit palivo, tak to je prostě super a velká výzva. Namrzlou přistávací dráhu ani nevím,jak reálně plnit. Mám za sebou asi 10her a pořád je to super. Mechanicky samozřejmě pořád děláš to samé,házíš kostkama a někam je dáváš, ale to je opravdu jen prostředek pro zbytek hry,která je mnohem víc než tyto prosté mechaniky.

18.4.2024 18:07:38

Muj názor.

Zahráli jsme to 2x, první základ, druhou se dvěma moduly.

Jsme relativně zkušení hráči s partnerkou. Máme odehrány jednoduché hry ale i Brass, Mars, Pax pamir atd.

Chápu že hra může být prp někoho zajímavá - jednoduchá pravidla, kooperačka.

Za nás - přilíš ploché a opakující se mechanismy.

Prostě ukládaš kostky a děláš co ti umožní. Obtížnost relativn dost lehká.

Téma nulové - kdyby tam bylo pečení pizzy nebo jízda v autě je to stejné.

Hned jsem to poslal dál. úplně nechápu ten hype.

Asi to není hra pro nás. Ale zase stojí to 600kč a prodat se to dá vždy.

 

19.4.2024 13:48:14

Sto lidi, sto chuti. Asi to zkusim. Ono kdyz si vezmes treba Crew, tak je to taky porad dokola jen brani karet a pritom je to super hra.

Jinak taky mam rad spis vetsi a hlubsi hry, ale takovouhle vec proste mam sanci dostat na stul mnohem casteji a odehrat ji s manzelkou u kafe. To s Valkou o prsten proste nejde :) .

19.4.2024 17:48:25 | Upraveno autorem (porovnej)

odehráno prvních 5 zelených letišť a dobrý, baví, nicméně stereotyp tam je a jistá předvídatelnost/opakující se úkony tomu bohužel moc nepřidávají, ale vzhledem k celkovému rozsahu hry je to v pořádku, partie se obvykle otočí do 10 minut, když už oba vědí, co mají dělat a tak případná prohra ani moc nebolí, i cena poměrně příznivá, sice jen dvojkovka, ale já jsem spokojenej - kooperativní dvojkovka je poměrně vzácnost (znáte někdo vůbec nějaký další příklad?)

20.4.2024 19:16:45

Hru jsem si nakonec pořídil a hrajeme ji s manželkou. Máme odehráno vše zelené a asi polovinu oranžových plus Budapešť.

Většinou neskončíme u jedné hry a dáme dvě až tři partie v řadě.

Ta hra je pokaždé sice o přistávání, ale každé letiště je jiné a moduly to příjemně zpestřují, takže nějaké trauma z toho, že je to to samé stále dokola, rozhodně nemáme. Řekl bych, že na tak malou hru to umí psát docela zajímavé příběhy.

Za mne jednoznačně pecka.

Jinak @PetrR , zajímavá coop dvojkovka je taky třeba #Liška podšitá: Duet nebo #Krycí jména – Duet .

16.5.2024 20:46:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Ostrov Skye (CZ) - skvělý stav
Ostrov Skye (CZ) - skvělý stav
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas