Sedm draků - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 6 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Amigo Spiele
Looney Labs
MindOK
Autoři: Andrew Looney
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

akčné karty - prednosť akcie alebo farby

Včera sme hrali a nastala zaujímavá situácia (resp. nenastala, ale bolo k nej dosť blízko).
na hernom pláne sme mali okolo strieborného draka pole zo 6 kariet modrých, ale samotný strieborný drak bol preplácnutý červenou farbou. Dajme tomu, že ja som mal modrú, ale nemal som akčnú kartu modrú. Tú mal môj sused a vedel že ja zbieram modré. Takže ak ju tam hodí a zo strieborného (aktuálne červeného) draka spraví modrého a zároveň využije akciu na zmenu kariet zbieraných farieb, tak kto vyhral? samozrejme by si moju modrú farbu vzal k sebe
10.10.2018 08:54:13

Curuj

K vítězství dojde v okamžiku položení sedmého draka. Na výměnu cílů by nedošlo.

10.10.2018 18:48:29

Rád bych se ještě vrátil k této otázce, tj. k pořadí v jakém se provádí akce na akční kartě. Můžu si pořadí stanovit sám? Nebo platí, že musím nejprve kartu uložit (nad/pod stříbrného draka) a pak případně aplikovat akci? Nebo je to obráceně? Mám za to, že pravidla to neřeší.

Jde o ten příklad, co uvádí Curuj. Ten by mohl, podle mého, skončit výhrou protihráče. Ale postupovat by musel opačně. Curuj uvádí, že protihráč nejprve hodil modrou akční kartu na stříbrného draka a pak chtěl točit barevné cílové karty. To samozřejmě nejde, po dosažení 7 karet stejné barvy hra okamžitě končí, takže na točení nedojde.

Ale kdyby to zahrál obráceně, nejprve by využil točení karet cíle a až pak by položil tuto akční kartu na draka, tak by vyhrál.

Takže zásadní je dotaz, zda si můžu sám volit pořadí akcí na akční kartě, tak jak potřebuju.

17.5.2021 19:59:06

@Niraj odpoviem Ti a aj sebe, našiel som oficiálne FAQ

https://faq.looneylabs.com/other-card-board-games/aq-7d#472

Q: If I use Trade Goals to get the gold dragon Goal and that changes the Silver Dragon so that gold is now winning, who wins, me or them?

A: What you’re asking about is essentially: which happens first, the completion of seven panels of gold via the Silver Dragon, or the exchange of the Goal cards.

The answer is that those things happen simultaneously, so after executing all of the results from the Action card, you see who’s meeting the win conditions. So it’s the person who ends up with the yellow Goal. If you traded to get it, that’s you. This a common winning strategy ploy.

The same question applies to similar moves with the Rotate Goals action (blue) where someone uses Rotate Goals to gain the blue dragon Goal while simultaneously changing the Silver Dragon to blue for the win.

 

Podstatné je, že akčná karta a prípadné prefarbenie sa dejú súčasne a ked “je všetko uležané”, tak sa vyhodnotí prípadný víťaz :)

17.5.2021 21:13:23

Děkuji za reakci i za odkaz. Je to zajímavé vysvětlení. Vzhledem k tomu, že je to FAQ přímo od autorského týmu, tak asi lze brát za bernou minci, i když se mi to moc nepozdává, je to takové krkolomné.

A v celých FAQ vidím i několik rozporů s návodem (teda aspoň tím českým):

Např. se tam uvádí, že můžu ve svém tahu pasovat, tzn. že po dobrání karty nemusím žádnou vyložit. To ale v pravidlech není. Tam se píše, že ve svém tahu VŽDY každý hráč provede následují dvě akce - dobrání karty, zahrání karty.


Nebo že není možné využít bonus (dobrání dalších karet) za více navazujících barev při přesunu karty na základě "zelené akce". Že to lze jen při prvotním umístění karty draka. Ale česká pravidla tuto možnost vysloveně uvádějí.


Takže asi tak.

18.5.2021 20:06:29 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Scythe: Titání nebes ve folii
Scythe: Titání nebes ve folii
Akt. cena: 410 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas