Scythe - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 5
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: válečná, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Alan Stone
Jamey Stegmaier
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Hrani v 4 hracich

Co si myslite o hre ve 4 hracich? Vcera jsem hrali ve slozeni severane, soviet, polak a tatar (sasko melo volno) a prislo nam, ze tatar mel strasne velky manevrovaci prostor, protoze se mohl rozlezat na uzemi saska.

Napr. v blood rage se mi libi, ze se upravuje (zmensuje) plan podle poctu hracu. Ve scythe mi tohle trosku chybi.
18.8.2017 06:45:15

ad prostor na plánu
To je jen vizuální záležitost. Díky tunelům a vlastnostem frakcí, je kterékoli místo na mapě rychle přístupné. Stačí jen neváhat a včas se rozlézt.

18.8.2017 08:02:28

souhlas
Mám teda odahrných jen pár her, ale mám taky takový pocit.

18.8.2017 10:57:38

Jarmuk
Hrali jsme to poprve, takze jsem to samozrejme nehrali optimalne.
Soviet hned ze zacatku bojoval na severovychode se severany. Ja jsem se vydal jako prvni rovnou do tovarny. Na jih jsem jit nemohl, protoze jsem mel brodeni na opacnou stranu. No a tatar si v pohode farmaril a objizdel setkani na svem uzemi, uzemi nehrajiciho saska a navic jeste i toho fialoveho z rozsireni.

Tatar nakonec i drtive vyhral o zhruba 50$ od kazdeho a vsichni jsme se tak nejak shodli, ze mel nejvice volneho vzduchu.

18.8.2017 11:22:06

taktika
Podle mne hned od začátku bojovat je blbost obzvlášť ve více hráčích, protože účastníci boje si vycinkají bojovou sílu, která na začátku není moc velká a pro další další hráče jsou pak snadným cílem.

Pokud hraju za poláka, tak preferuju postavení mecha, který odkryje pohyb po jezerech, před mechem, který odkryje brodění. Pak může polák díky tunelům a jezerům chodit po celé mapě, kde se mu zlíbí. Dalšího mecha buď pohyb navíc, nebo pokud chci ovládnout cizí území a suroviny, tak schopnost bez ztráty popularity vyhnat dělníky. Pokud je polák první v továrně a má odkryté výše jmenované schopnosti, tak si může dělat na mapě, kdekoliv co chce.

Pokud jste nechali Chanát na pokoji a vůbec jste se ani nesnažili jít na jih, tak se není co divit, že měl o 50$ víc. Pozor totiž na jeho schopnost dávat bojovou kartu namísto jedné suroviny. Díky obchodu (2 suroviny) + bojové kartě (1 surovina) má rázem k dispozici okamžitou platbu za některou spodní akci aniž by se musel snažit něco produkovat.

A úplně nejdůležitější věc ve Scythe je nenechat někoho trhnout velký náskok v popularitě. Rozdíl při závěrečném vyhodnocení může být pak propastný.

18.8.2017 12:07:52

Kren
Jj je mi jasne ze jsme ho prilis nechali. Diky tomu ze jsme to hrali poprve tak jsme se spise soustredili sami na sebe a na pravidla.

Ale i tak si myslim, ze kdyby tam byl ten german, tak ho proste trosku umirni :).

Btw, skoda ze polakovo pratelstvi funguje jen pri bitve a ne taky pri stretu pouze s delniky.

18.8.2017 12:27:41

za poláka se snažím obejít co nejvíce potkání
bo využívá dvě ze tří možností.

18.8.2017 12:32:01

ad přátelství
Ono se to nezdá, ale je to hodně dobrá schopnost, protože důležitou obrannou taktikou proti napadení je mít bojovou jednotku obklopenou dělníky a tím útočník přichází o popularitu, která je ve Scythe hodně důležitá. Polák je právě proti této obranné taktice imunní.

18.8.2017 13:28:16

Vybíráme z Bazaru

Dračí údolí
Dračí údolí
Akt. cena: 299 Kč
Končí za: 8 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas