Runewars - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, strategická, budovatelská, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Fantasy Flight Games
Autoři: Corey Konieczka
Rok vydání: 2009
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Počet kusů v bazaru

Co se to děje, byl ohlášen nějaký remake nebo něco, že je najednou tolik kusů v bazaru?
22.4.2016 20:25:42

Borghal
žádný remake..taky se divím proč tohle někdo prodává..navíc první edice s 3D horama..

22.4.2016 20:39:43

hm
tiež neviem, že by sa malo niečo reevidovať. Na Runewars ani nieje čo už upraviť, hra je perfektná. Niekto si chce asi len privyrobiť na už nedostupnej 1. edicíi. Ja si už mydlím ruky na ďalšie rozšírenie :) (ak bude niekedy)

23.4.2016 12:09:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Banners of war
To já ani ještě nehrál ani rozšíření Banners of war ale mám ho doma :) Morthe by měl někdy v létě dokončit překlad tak se na něj těším. Runewars jsou skvělý :)

23.4.2016 12:24:37

GeneralX
Tak to je dobrá zpráva, už asi půl roku si říkám, že ten překlad udělám, ale pořád jsou jiný věci co mají přednost.

23.4.2016 16:37:28

rozšíření
Chtěl jsem se zeptat, mám druhou edici, ale hra mě některými mechanismy malinko odrazuje od častého hraní (jednak je hodně dlouhá a hrdinové mi tam taky přijdou spíš tak nějak na obtíž jak se to hodněkrát zmiňovalo různě, místo nich tam mohli dát spíš questy typu, dojdi s armádou tam a tam.. poraž někoho, vyhraj diplomacii apod..)
Zlepšuje ten datadisk nějak celkovou hratelnost, nebo je to spíše jen rozšíření té stávající?

Například jsem hrál 2x Forbidden Stars a hra se mi tam líbila daleko víc - systém překrývání rozkazů nebo čistě boj jednotek, žádní hrdinové se tam do toho nepletli.
U Runewars se mi sice taky líbí ty rozkazy, ale na druhou stranu mi přijde, že je člověk hodně limitován tím, které může použít, většinou jste nuceni hrát 1 - 2 rozkazy v každém kole ze všech dostupných, ostatní jsou prostě v tu chvíli neefektviní

23.4.2016 16:38:00

Zaily
Tak FS a Runewars jsou dvě různý hry, které toho zas až tolik společného nemají, ale u mě se teda najde místo pro obě, každá nabízí jiný zážitek.
A právě zas to limitování rozkazů a to jak je zahraješ, abys třeba mohl použít jejich výhodu zas dává hře jiný taktický rozměr.

Co se týče rozšíření, spíš rozšiřuje stávající věci, a přidává pár novinek, ale u hrdinů jako takových žádnou změnu co se pravidel týče nečekej, jen jich ještě pár přibude na výběr. Je teda možnost používat ještě velitele, kterým se může stát některý z hrdinů, ale pravidla týkající se velitele jsou trochu jiná než ta týkající se běžných hrdinů a může to pak vést ke zmatku, než si na to zvykneš, takže pokud ti už teď vadí věci kolem hrdinů, asi by ti nesedli ani velitelé :)

23.4.2016 17:05:38 | Upraveno autorem (porovnej)

prapory....
A ten preklad co tam jiz je Vam hosi nevyhovuje?

24.4.2016 22:54:24

petrin
Mě ne, nelíbí se mi ani provedením ani tím, že není sladěný s Mortheho verzí základu.

24.4.2016 23:39:10

petrin
Floggery to vystihl. Sice pochvala za každý překlad. Ale já si rád počkám na Mortheho. Stejně jako čekám u Forbidden Stars :)

24.4.2016 23:47:04

Překlad
Morthe mi psal, že překlad dotáhne po dokončení Forbidden Stars, takže také čekám, abych si to konečně mohl zahrát. Zatím se mi na Runewars jen roky práší :-) Určitě je mnohem lepší to mít od jednoho překladatele, aby seděl vzhled, použité termíny atd.

25.4.2016 05:31:27

Zaily
jooj, ja by som hrdinov v RW nepodceňoval. Po desiatkách hrách som pochopil, že oni sú práve tí, ktorí dokážu nakloniť víťazstvo na moju stranu. Ináč ak si aj pozrieš históriu diskusií, tak som bol práve ja ten čo tvrdil opak a hele hele :)

Ináč ak sa mi bude chcieť, tak by som napísal, prečo by som Forbidden Stars s Runewars vôbec neporovnával :)

25.4.2016 14:10:35

Hrdinové
Hrdinové jsou poměrně důležitá složka hry. Ve fázi léta je to pak taková příjemná mezihra, kdy si hrdinové plní questy, vylepšují se a nebo nahání a snaží se porazit (a hlavně) okrást cizího hrdinu. Už v základní hře můžou objevovat ty skryté lokace. V rozšíření se z nich mohou stát velitelé armád a pak se ještě dají aplikovat pravidla z 2E, což ale myslím nejde sloučit s pravidly pro velitele z BoW (nejsem si teď jistý).

Každopádně, já za sebe můžu říct, že je dobře, že hrdinové jsou mimo válečnou vřavu. Dává to hře další rozměr. U prvních her se člověk tak nějak především soustředí na svou armádu a na hrdiny moc nemyslí, což je škoda... Nakonec ale právě hrdinové a jejich kořist může zvrátit celou bitvu :)

25.4.2016 15:13:00

Behe
Velitelé z BoW jsou normálně kompatibilní s druhou edicí. V boji můžeš mít v armádě jak velitele tak se může přidat i více hrdinů. Jinak i možnost hrdinů prohlížet runy může být při hře víc hráčů docela podstatná, aby se člověk líp zorientoval, kam má smysl napřít síly :)
A s pravidly druhé edice sse hrdinové mohou už hýbat i mimo léto, takže jsou pružnější a lépe využitelní.

25.4.2016 15:29:42 | Upraveno autorem (porovnej)

bazar
tak já tuhle hru taky prodávám v 1. edici s platovými horami, ale určitě ne proto, abych, jak tu někdo píše, zaráběl na nedostupnosti první edice. Asi moc nezarobím, když to prodávám v podstatě pod náklady, než jsem pořídil včetně obalů na karty a počeštění. To jen tak aby mě někdo nepodezříval, že tu nekale zarábím. Prodávám jen proto, že jsem od samotné koupě si to neměl s kým zahrát a naděje, že někdy najdu spoluhráče, je takřka nulová. Prostě jsem se rozhodl udělat čistku a vše co se nehraje, nebo dokonce nikdy nehrálo, jde pryč.

25.4.2016 16:19:30

Ringo
Vydělat si přece špatné není. Já bych to pod náklady neprodával..radši dát reálnou cenu odpovídající hodnotě a počkat..Jinak svého času jsem taky několik her prodal protože nebylo s kým hrát..no teď najednou je a já si to vyčítám :(

25.4.2016 16:39:58 | Upraveno autorem (porovnej)

Ringo
Já si na své Runewars s 3D horama cením aspoň na 5 litrů :D :D

25.4.2016 16:44:09

2 GeneralX
:-D 5 litrů, to by mi nikdo nekoupil. Jestli nechci, aby to leželo dalších 10 let ladem, tak musím holt pod ty náklady trochu jít. Prodal jsem třeba Origins a mohl jsem ho prodávat za desítku jako lidi na BGG, ale znám reálné možnosti českého trhu.

Jiinak prodejů pár lituji, nejvíce asi prodej Tikalu a Euphrat&Tigris. Ale u takových těch monstrózních her, ke kterým člověk sedne jednou za uherský rok a prakticky se je znova učí, protože mají plno vyjímek na každou situaci, toho už jsem litovat přestal.

Vím, že si spíše sedneme k Settlers Zrod Impéria a zahrajeme si jej třeba v jednom dni 2x za sebou, než abysme vytahovali hru, kterou budeme půl hodiny chystat, půl hodiny dostudovaávat pravidla, které jsme zapomněli a pak 4 hodiny hrát a další půl hodinu schovávat. Zjistil jsem, že jsem se kvůli nechtění hru chystat, co se týče složitějších her a strategií, po ktrých jsem vždycky toužil a chtěl jimi nahradit strategie na PC, vrátil právě zase k těm strategiím na PC:-) Ale každý to má samozřejmě jinak. Kdo se sejde 3x do týdne u ASL, tak asi nic jiného už nepotřebuje a může se tomu věnovat naplno bez jiných tužeb, co se týče dalších koníčků.

25.4.2016 16:59:59

Vybíráme z Bazaru

Jenga - Fortnite verze
Jenga - Fortnite verze
Akt. cena: 200 Kč
Končí za: 23 hodin

Offcanvas