Psí život - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Christophe Boelinger
Rok vydání: 2001
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Vyhladoveni v pelechu

Cobl se stane, kdyz pes dobehne do pelechu a nema body, aby kost zahrabal a ma 0 zradlo? Pravidla (a predchozi otazka) resi, ze na ulici se predmet polozit muze a v budove ne. Pravidla ale neresi, co je pelech, jestli ulice nebo budova. 

16.3.2024 15:31:41

Pelech není klasická budova, spíš místa kolem herní plochy jako golfové hřiště nebo stavenište. Není dovolene jinému hráči vstupovat do tvého pelechu. Pokud máš u sebe kost, její zahrabání stojí 1 akci (platí pro každou zvlášť). Když už ti akce došli, musíš počkat na svůj další tah a pak provést zahrabání - můžeš zůstat v pelechu, není nutné být na ulici.

Důležité je, že pokud začínáš svůj tah bez jídla (ukazatel hladu na 0), automaticky je pes vyhladovělý a je odchycen a umístěn do útulku. Tam se žeton hladu neposouvá, při opuštění útulku se žeton nastaví na 4. Obecně platí, že při odchytu pes upustí vsechny věci co nese na políčko kde je dopaden, pokud by to bylo v pelechu, řekl bych, že tam mu je nemůže nikde vzít, jen se tam musí vrátit.

* * * * *
Board games klub, Trenčín

16.3.2024 20:26:57

My to hrajeme tak, že když omdlíš hlady, tak ti vše z huby vypadne tam, kde jsi naposledy stál, tedy třeba v restauraci, pelechu, trafice apod. Pravidla to vůbec neřeší.

17.3.2024 16:43:01

Teď jsem ještě nahlédnul do anglických pravidel, a tam se píše toto:

If the counter is in the “0” square at the beginning of the player’s turn, the dog is starving and falls asleep from exhaustion. In this case, the player moves the dog to the first step of the dog shelter, leaving all of the dog’s bones and newspapers in the square where the dog was at the beginning of its turn.

To znamená, že při vyhladovění necháváš kost i noviny na políčku, na kterém jsi začínal svůj tah. Ostatně v českém návodu je to taky tak napsáno, na straně 2, v bodě 1.Žrádlo.

A na následující straně 3, jsou “Type of squares”, v češtině druhy polí, neboli druhy políček. A mezi druhy políček jsou uvedeny Pelech i Restaurace. 

Tudíž z pravidel je zřejmé, že pokud vyhladovíš, tak noviny a kosti necháváš na políčku, kde aktuálně stojíš a tedy kdes omdlel, tzn. např. v Pelechu, Restauraci, Trafice, Doručovací adrese či políčku Ulice. 

Tak jsem rád, žes mi svou otázkou potvrdil, že to hrajeme dobře, rozhodně se v takovém případě nedávají předměty do obecné zásoby.

18.3.2024 11:09:42

Vybíráme z Bazaru

Kingdomino Lovci mamutů
Kingdomino Lovci mamutů
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 12 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas