Port Royal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MindOK
Österreichische Spiele Museum
Pegasus Spiele
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Konec hry

Ahojte,

měl bych jednu, možná "blbou" otázku, ale rád bych si to ujasnil. Závěrečná fáze hry nastane ve chvíli, kdy některý hráč má 12 vítězných bodů. Co to přesně znamená? Dejme tomu, že hraje hráč 1, 2, a 3. Hráč 1 byl naposledy v přístavu, proto začíná hru, po půlhodině tento hráč z přístavu dobere postavu a má 12 bodů. Konec tedy nastane, když hráč 2 a 3 si ještě doberou karty z přístavu (v rámci tahu hráče 1), pokud tam nějaké jsou nebo, že i hráč 2 a 3 rozjedou celé nové kolo (průzkum, najímání), kde samozřejmě i hráč 1 opět bude moct dobrat karty z přístavu, pokud na něj zbydou a ještě si body rozšířit...?

Předem děkuji za potvrzení.
27.2.2018 08:34:46

Konec hry
Dohrává se celé kolo, to znamená že hráč 2 a 3 mají normálně svoje tahy (průzkum, najímání). Zjednodušeně všichni odehrají stejný počet tahů.

27.2.2018 08:56:35

Ew

konec hry
hrac 2 a 3 este spravia kolo kde moze hrac 1 dobrat karty ak mu dake ostanu :)

27.2.2018 08:57:38

jps

konec hry
Pokud budeš rozlišovat pojmy "kolo" a "tah", tak to bude úplně jasné i podle návodu.
Kolo začíná první hráč svým tahem (fází objevování) a poté následuje fáze najímání, kde ostatní protihráči (příp. spoluhráči v kooperativní hře s rozšířením) mají pouze "pasivní" fázi tahu. Po skončení tohoto tahu má další hráč na řadě úplný tah s oběma fázemi (objevování i najímání) a jako součást tohoto tahu mají ostatní svou "pasivní" fázi tahu. Kolo končí až fáze objevování dostane až k prvníímu hráči.

Takže ve tvém případě ještě následují dva tahy s fází objevování (průzkum) hráčů 2 a 3, přičemž vždy jako součást tahu proběhnou i fáze najímání všech hráčů ve směru hodinových ručiček - takže i hráč 1 má možnost zvýšit své bodové skóre.

27.2.2018 09:26:52

Amateur
Tie pravidlá su tak dobre napísané, že je to z nich úplne jasné :)

Konec hry
Jakmile získá některý hráč 12 vítězných bodů, oznámí to a hra se chýlí ke konci. Započaté kolo se dohraje, tj. hra pokračuje, dokud hráč po pravici začínajícího není aktivním hráčem.

27.2.2018 09:33:05

Konec hry
Děkuji všem za vyjádření. Já to taky tak chápal, ale právě díky tomu poslednímu kolu, jsem hru ještě zvrátil na svojí stranu a byl jsem osočen, že si pravidla upravuji, jak se mi to hodí, jsem rád, že mám dokonce čtyřnásobné vyjádření, že jsme to hráli správně :-).

27.2.2018 12:58:27

ono to je aj taktika> Stále sa to dá využiť a ak si úplne posledný, tak ak ti to vyjde na 12 bodov, nikto ťa nepredbehne. naopak, ak si skôr s 12 bodmi, tak to ešte v ďalších pasívnych fázach vieš dotiahnuť na vyšší bodový zisk. - Curuj

Vybíráme z Bazaru

Sankt Petersburg
Sankt Petersburg
Akt. cena: 820 Kč
Končí za: 7 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas