Port Royal - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 5
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: MindOK
Österreichische Spiele Museum
Pegasus Spiele
Autoři: Alexander Pfister
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Admirál-vyplácení mincí

Zdravím, chtěl bych se zeptat na kartu Admirála. Hledal jsem to v odpovědích, ale nikde nenašel. V pravidlech se píše věta o tom, že pokud JSTE NA TAHU a je v přístavu  5+ lodí,tak si vezmete 2 mince. Ale pak me to mate na konci,když je v pravidlech napsano v závorce (platí,pokud jste aktivním hráčem, i pokud jím právě nejste). Jak si to tedy mám vyložit? Když budu na tahu,budu vykládat 5+ více karet,tak beru ve fázi obchodovaní 2 mince za každého admirála. Ale když se budu řídit tím co je napsané v závorce, tak bych měl obdržet 2 mince vždy když bude v přístavu 5+ karet, neboť nejsem aktivní hráč,ale je splněna podmínka, že tam je 5+ karet. Poradíte mi prosím?

28.2.2024 16:34:16

Je to tak. Když aktivní hráč ukončí svou fázi obchodování, dává se možnost obchodovat každému následujícímu hráči (pasivní hráč). Pokud jsi tedy pasivním hráčem a přijde na tebe řada pro fázi obchodování, pak se nejdřív podíváš, zda je v nabídce 5+ karet a pokud ano, dostaneš 2 mince za každého admirála. Pak si teprv koupíš (pokud chceš) nějakou kartu z nabídky.

28.2.2024 16:58:04

Mince dostaneš i během tahu ostatních, ale jen pokud se na tebe dostane řada ve fázi obchodování a v přístavu je stále 5+ karet. Takže pokud například hrajete ve dvou, soupeř odhalí 5, ale následně si jednu vezme, už nic nedostaneš.

28.2.2024 16:58:31

@FerryTaz ako pisu ostatni + priklad z praxe:

  1. (aktivny) hrac vyklada karty, skonci ked ich je na stole 7. Ukonci vykladanie - vezme si za admirala 2 mince, vo faze obchodovania si kupi jednu z kariet. Svoj tah ukonci.
  2. Hrac ma pred sebou na zaciatku tahu 6 kariet, vezme si 2 mince za kazdeho svojho admirala, vezme si lod (zaplati poplatok aktivnemu hracovi). Svoj tah ukonci.
  3. Hrac ma pred sebou na zaciatku tahu 5 kariet, vezme si 2 mince za kazdeho svojho admirala, rozhodne sa nekupit si nic.
  4. Hrac ma pred sebou na zaciatku tahu stále 5 kariet, vezme si 2 mince za kazdeho svojho admirala  a je jedno ci si kupi alebo nekupi kartu.

29.2.2024 20:12:27

Super, mockrát děkuji za vysvětlení. Teď už pochopeno. Nešlo mi do hlavy ten pasivní hráč. Ale po přečtení odpovědí je vše jasné. Děkuji.

29.2.2024 22:02:15

Vybíráme z Bazaru

Dominant Species
Dominant Species
Akt. cena: 1550 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas