Piratatak - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 5 let
Herní doba: 15 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: není
Vydavatelé: Djeco
Autoři: Grégory Kirszbaum
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

House rules

Ahoj, 

máte někdo vyzkoušené house rules, která z této karetky udělá něco aspoň trochu zajímavého a hratelneho? 

18.1.2023 09:14:40

house rules nemáme, ale obecně můžu poradit, že pokud je ta hra nudná, nebo rozbitá, tak nestojí za to jí nějak předělávat, lepší je radši hrát nějakou dobrou hru, než se snažit opravit něco, co kolikrát ani nejde. Her koukám, že máš víc než dost, takže bych fakt kašlal na tuhle blbinu. ledaže tě baví tvorba deskovek, pak to houserulování může být dobrý trénink.

18.1.2023 09:19:08 | Upraveno autorem (porovnej)

@matewr84 Copak mě, ale piráti se líbí dětem. 

18.1.2023 20:10:24

Pokud by to náhodou někoho zajímalo, přikládám pravidla se kterými hrajeme doma s dětmi 4 a 6, převážne ve dvou hráčích. Nezastírám inspiraci Port Royal.

Intro: Snažíte se na moři lákat kolem plující lodě, aby zakotvily a prodaly vybavení právě ve vašem přístavu. Nicméně do plánu vám mohou hodit vidle piráti, kteří mohou váš případ napadnout a nejen že odeženou okolní lodě, ale také si odnesou nějakou kořist. Podobně jako v původní hře vyhrává ten, kdo sesbírá šest karet lodě jedné barvy.

 

Hráči se střídají v tazích. V rámci tahu hráč může:

  1. Zkoumat kolem plující lodě, tj. otáčet postupně karty z dobíracího balíčku a pokládat je lícem nahoru vedle dobíracího balíčku, dokud není spokojen a nebo nenarazí na piráty. Pokud hráč nenarazil na piráty, může takto odhalené karty přesunout do svého přístavu a na řadě je další hráč. Pokud narazil na piráty, všechny v rámci tahu otočené karty (mimo piráta) jdou na odhazovací balíček a vyhodnotí se setkání s pirátem.
  2. Koupit za 3 peníze kartu lodi od jiného hráče, ten kartu prodat musí. Následně tah hráče končí, nelze tedy nakoupit více karet najednou.
  3. Koupit za 6 peněz kartu lodi z odhazovacího balíčku (výkupné pirátům).

Setkání s pirátem: 

 * Pokud má hráč kartu kanónu a chce ji použít, jde karta piráta za hry. Při prvním průchodu balíčku jde karta kanónu na odhazovací balíček, při dalších průchodech již jde ze hry i karta kanónu. 

 * Pokud hráč kartu kanónu nemá, hráč musí piráty uplatit dvěma kartami z přístavu, které jdou spolu s kartou piráta na odhazovací balíček.

 

V této variantě nám hra tak nějak dává smysl, zároveň se dá vyrovnat se škozením protihráčů, kteří záměrně obětují barvu lodě soupeře a také nevznikají přiliš velké rozdíly mezi hráči.

20.1.2023 15:11:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Majstrovstvá sveta v hokeji + Svet Futbalu
Majstrovstvá sveta v hokeji + Svet Futbalu
Akt. cena: 10 €
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas