Pásovec - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: karetní hra, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Amigo Spiele
Autoři: Rudi Biber
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Pásovec je malá dětská či párty hra, v níž je cílem zbavit se pokud možno všech karet na ruce a získat tak co nejméně záporných bodů. 

Příprava hry:

Zamíchají se karty s hodnotami 1‒20 (od každé tři karty), připraví se žetony pásovců a šest kostek. Ty mají hodnoty 1‒3 (modré kostky), 4‒6 (žluté kostky) nebo 7‒9 (červené kostky). Každý hráč obdrží do začátku deset karet a dva žetony pásovců.

Průběh hry:

Hra trvá po tři kola, v nichž se hráči střídají v tazích. V každém tahu jeden z hráčů hodí kostkami, přičemž jejich počet i barva je na volbě hráče. Poté mohou všichni hráči odhodit z ruky jednu kartu, jejíž hodnota odpovídá součtu hodnot na kostkách. Pokud některý hráč chce odhodit kartu s hodnotou vyšší či nižší o 1‒3 než je součet hodnot na kostkách, musí přitom odhodit odpovídající počet žetonů pásovce; pokud odhodí čtyři žetony, může odhodit jakoukoli kartu. V případě, že hráč nemůže nebo nechce odhodit žádnou kartu, vezme si ze zásoby jeden žeton pásovce (celkem jich však může mít nanejvýš pět). Poté hodí kostkami další hráč a takto pokračují, dokud se některý z hráčů nezbaví všech karet, čímž končí kolo. Všichni hráči si poté zapíší záporné body za zbylé karty v ruce a připraví se kolo další.

Konec hry:

Po odehrání tří kol si všichni hráči sečtou záporné body a hráč, který jich bude mít nejméně, se stane vítězem hry.

Autor: Ondřej Podavka

Další názvy této společenské hry

Vybíráme z Bazaru

Archmage
Archmage
Akt. cena: 690 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas