Na drátě - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
Albi - logo
Autoři: Dennis Kirps
Jean-Claude Pellin
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

je něco špatně?

Tuto hru jsme si koupili cca před rokem na hraní s malými dětmi (6, 8) a hra vypadala opravdu fajn, krásný design, lehká pravidla, skládáte ptáčky na drát, prostě fajn. Je ale fakt, že to děti nechtěly hrát nějak moc často. Přesto jsme to po tom roce znovu vytáhli. A ... bohužel se hra celá rozsypala. V čem byl problém:

1. V určité fázi hry prostě jeden z hráčů nemohl hrát, protože prostě už ve hře nebyla žádná karta s příslušným počtem ptáčků příslušné barvy, takže se jenom mohl dívat, co dělají ostatní.
2. Dokonce i staršímu synovi došlo, že se v té hře dá škodit. Ve chvíli, kdy soupeř potřebuje jednu konkrétní kartu (a nedej bože já osobně nemám v té hře, co kloudného dělat, například z důvodu č.1), pak mým jediným úkolem je udržovat danou kartu na straně, kterou soupeř potřebuje, aby ji nemohl otočit na tu správnou, což tu hru buď zacyklí, nebo povede ke spoustě nepotřebných hledání.

Mám takové podezření, že autoři o těchto nešvarech věděli, protože zařadili obskurní pravidlo, že hra končí ve chvíli, kdy se nikomu z hráčů v osmi kolech nepodaří získat jediného ptáčka, což je dle mého jen znouzectnost, protože fakt nevidím důvod, proč by měl někdo počítat neúspěšné pokusy a stejně pak zbyde jen taková pachuť nedokončené hry. Je mně jasné, že to je jenom dětská hra, ale i vzhledem k tomu, že i ty děti na to mohou přijít, si myslím, že ani v dětských hrách by se některé věci prostě stávat neměly (jestli jsem si blbě přečet pravidla, tak mně bijte...).
22.7.2018 22:30:49

je..
Přesně na tohle jsme narazili taky, což mně stihlo hru celkem solidně otrávit. V jakékoliv hře se prostě nechcete dostat do fáze, kdy už víte, že nemůžete ani náhodou vyhrát a nezbývá nic jiného, než hru zacyklit a nebo prostě nahrát soupeři. Velký palec dolů.

3.2.2020 10:11:03

Vybíráme z Bazaru

Krabčáci od Mindok
Krabčáci od Mindok
Akt. cena: 260 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas