Mlsné myšky - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 4 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: dětská hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Manfred Ludwig
Rok vydání: 2002
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dotaz na pravidla


Dobrý den, mám dva syny a manželku, se kterými hraju tuto hru a pro děti je to nejlepší hra, co znám. Problém je, když jsem to hrál pouze se ženou, takže pravidla pro dva hráče. Napadlo mě, protože nám často padala kočka, že zkusím hrát jen za dvě myšky, které dotáhnu až k celému bochníku, popřípadě s jednou zahnu do bezpečí trošku dříve. A stalo se toto. Se dvěma myškama jsem tak tak dorazil pro bochník, ženě kočka sežrala 3 myšky a se dvěmi získala nějaký ten kousek. Kočka byla na svém posledním políčku a já měl ještě 3 myšky v domečku. V pravidlech je napsáno, že hra končí až všechny myšky zalezou do bezpečí nebo je sežere kočka, takže jsem hrál už prakticky sám a se všema 3 myškama sebral čtyřdílné sýry a s přehledem vyhrál. Bylo to v pořádku? V takovém případě, kdy ve hře 2 hráčů je sýra všude relativně dostatek, se nevyplácí vytahovat co nejvíce myšek a hra pak ztrácí na zábavě. Daleko větší smysl by mi dávalo, kdyby podle počtu hráčů bylo všude i počet sýra nebo kdyby hra skončila, když kočka dojede na své poslední políčko. Děkuji za případnou odpověď.
26.12.2020 19:02:48

Kocka
Pokud myši neopustí domeček dříve než na políčko stoupi kočka, tak jsou v domečku uvězněny.
Klub stolních a deskových her Litomyšl

26.12.2020 19:21:21

Kočka

Dobrý den, políčko, ze kterého myšky vycházejí z domečku a políčko, ze kterého se vchází do Ementalie a zároveň poslední políčko kočky, není stejné, takže kočka neblokuje východ z domečku. V pravidlech je napsáno, že kočka blokuje východ z domečku, když stojí na políčku pro východ z domečku. Jediné co blokuje, je vchod do Ementalie. Takže nevím, jestli jsem vaši odpověď dobře pochopil. Děkuji

28.12.2020 12:15:25

upřesnění
Když kočka oběhne první kolo k myší noře, tak myši, které neopustily domeček, už se bojí běžet pro sýr a jdou ze hry.

28.12.2020 12:59:45

Také mám doraz na pravidla

Abych zde nezakládal nové téma, mámtaké dotaz na pravidla:
1. Kolikrát kočka může obíhat hrací plochu? Pochopil jsem, že poprvé jde po jednom políčku, potom jde po dvou. Když oběhne 2 kole (resp. cca 1,5 kola, protože nezačíná úplně na startu), tak co pak, běží dál po dvou políčkách, nebo hra skončí?
2. Co když myškou zezadu vstoupím na pole s kočkou? V pravidle je, že ji můžu přeběhnout, vystavuji se však riziku, že mě myšku sežere. Ale co když ji jen doběhnu? Můžu na stejné políčko?
Díky za postřehy.

2.1.2021 12:30:58

Dotazy
Lepsi je zakladat pro kazdy dotaz nove vlakno v sekci Otazky - od toho to tady je...

K dotazum:
1. Kdyz dobehne na konec druheho kola je konec hry - hraci si spocitaji, kolik nasbirali syra a hotovo.
2. Jakmile se na stejnem policku potka kocka s mysi, tak je mys sezrana nehlede na to, jestli ji kocka dobehla, nebo mys pribehla zezadu.

2.1.2021 12:47:44

Vybíráme z Bazaru

East India Companies
East India Companies
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas