Memoir '44 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 2
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: ADC Blackfire Entertainment
Days of Wonder
Edge Entertainment
Autoři: Richard Borg
Rok vydání: 2004
Sdílej: Facebook

Takhle to být nemělo

Autor: PatrikBolas | 1 hodina 15 minut | 18.7.2013 | 3

Hra: Memoir '44

Hráči: PatrikBolas a 1 neregistrovaný

Předmluva

S Denčou, mojí sestrou, jsme včera odehráli první scénář, kde jsem já, jakožto Němec, odvrátil útok Spojenců. Včera jsem také s Nalexem dvakrát zahrál druhý scénář, proto jsem se rozhodl zahrát si se sestrou už třetí scénář. 

Úvod

Po zběžném zopakování pravidel a vysvětlení nových (tanky, děla, bunkry...) jsme usedli ke stolu, já za Spojence, Denča tentokrát za Němce. Bude se historie opakovat, tedy, budou to mít Spojenci velice těžké a budou rádi, když se probojují alespoň z pláže na travnatou zem nebo se přes bunkry přeženou jako tornádo, či, nedej bože, Němci své pozice vůbec nedají?

Deník armádního generála Hajdy

Sword Beach, 6. červen 1944, 0300

První se na pláži vylodila střední rota. Nacházela se tou dobu na dostřel německých děl ukrytých v bunkrech. Nemohl jsem dopustit, aby si nás Němci ostřelovali jak se jim zlíbí, proto se moji commandos a tanky vydaly na sebevražednou misi dobýt děla. Němci zareagovali na blížící se nebezpečí posílením bunkrů pěchotou z lesa. Bohužel, tanky a commandos se již nevrátili, ale zasadili Němcům tvrdý úder. Zbylo jim jedno dělo a z pěchoty přežili jedinci.

Plán o odvedení pozornosti nevyšel neboť Němci poslali letectvo, které zaútočilo na mou pravou rotu. Přišli jsme o tank a pár vojáků, přesto jsme se nevzdali a ihned zaútočili na bunkr. Tanky zapadly na pláži, ale byly schopny bunkr ostřelovat. Vojáci si zatím proklestili cestu skrze dráty a Němce téměř pobili. Ukázalo se, že tam měli schopné doktory a naše střely nerozsévaly smrt, ale pouhé škrábance. Němci proto opětovali palbu v plné síle, ale nakonec náporu dvou čet a commandos podlehli. Bunkr byl náš.

To už ale Němci začali pěkně zatápět mé třetí rotě na levém křídle. Já jsem mezi tím vydal rozkaz k Palbě (Barrage), čímž jsem Němce zbavil posledního děla a má levá rota mohla být trochu více v klidu. Ne na dlouho. Dorazily německé tanky, které neměly s našimi obojživelnými Shermany žádný problém. Naše tanky padly, my se stáhli, než se situace trochu uklidní. 

Po přehodnocení nynější situace jsem vydal rozkaz pravé rotě, tedy tomu, co z ní zbylo, a ta se vydala směrem k městečku Lion sur Mer. Němci takový tah nečekali, neměli žádné posily a vojáci zabarikádování ve městě nedokázali dlouho odolávat našim dvěma četám a commandos. Zabrali jsme Lion sur Mer!

Jenže v tu chvíli se v levé části pláže opět rozjely německé pásy a dílo zde bylo dokonáno.

Závěrem

Němci si udrželi pozice ve městě Riva Bella a jemu přilehlé vesnici, ale nepochybně hodně utrpěli ztrátou svých děl, dvou bunkrů a města Lion sur Mer. Dnes ale Němci vyhráli. Ale válka teprve začala. Neměli nás nechat se vylodit.

Odehráno v: Věšín (Okres: Příbram)

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Kámen, zbraně, papír II
Kámen, zbraně, papír II
Akt. cena: 150 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas