John Company - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: diplomacie, ekonomická
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Sierra Madre Games
Autoři: Cole Wehrle
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Srovnání John Company a Sidereal confluence

Našel by se někdo, kdo by dokázal tyhle dvě hry nějak porovnat? Chápu, že jsou dost odlišné, ale přišlo mi, že mají společný prvek řekněme "obchodního vyjednávání". Ve které z těchto her podle vás obchodování a vyjednávání mezi hráči funguje lépe? Kde vám připadá spíš konfliktní? Případně která je podle vás vhodnější pro hráče, kteří s takovými prvky nemají tolik zkušeností?
3.2.2021 16:26:53

Tak když už mám teď obojí, tak si po letech odpovím sám, třeba se to někomu bude hodit.

Sidereal je víc o čistém obchodování, zatímco John company je spíš o dohodách typu “ty mi pomůžeš s tímhle, já ti pomůžu s tímhle". Sidereal má jednodušší pravidla a je rychlejší, takže je pro nové hráče asi vhodnější. Taky hráče dosadí do určité role, zatímco v John company si hráč v podstatě musí vybrat, o co se bude snažit a jeho možnosti se neustále mění. John company taky dokáže hráče pěkně pojet díky kostkám, což v Sideralu nehrozí.

9.3.2024 12:21:36

Za me to jsou dost odlisne hry, preci jen si v sidereal confluence tvorim tablo/engine building, nikdo nevi, kolik mam viteznych bodu a tunim si svuj tech tree. Jasne, ma to vyjednavani, je to ekonomicka zalezitost, ale porovnavat s JC… zajimave…

9.3.2024 16:26:47

Vybíráme z Bazaru

Jamaica + rozšírenie Crew
Jamaica + rozšírenie Crew
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 12 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas