Inferno - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Fantasy, Horror
Herní kategorie: desková hra
Čeština: není
Vydavatelé: Red Mojo Games
Autoři: Fernando Eduardo Sánchez
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Tento popis ještě nebyl definitivně schválen. Pokud chcete, můžete zkusit navrhnout vhodnější verzi, která by lépe odpovídala ideálnímu popisu.

V Božské komedii vstupuje básník Dante Alighieri do pekla, aby našel svou milovanou Beatrici. Pod Vergiliovým vedením sestupuje devíti kruhy a je svědkem toho, jak je každý hříšník věčně trestán stejně strašlivým způsobem, jako byl hřích, kterého se za života dopustil.

Inferno (české vydání) je strategická hra inspirovaná Božskou komedií Danta Alighieriho, ve které povedete svůj rod ve snaze stát se co nejlepšími přisluhovači Pekla. Toho dosáhnete sbíráním bodů prohnanosti. Ty získáte především za to, že dovedete hříšníky do příslušných kruhů v pekle. V průběhu hry se budou hráči střídat na tahu po směru hodinových ručiček, dokud Dante nezapříčiní konec hry. Herní plán se skládá ze dvou částí: jedna zobrazuje všech 9 kruhů pekla a rejstřík duší, zatímco druhá představuje Florencii na počátku 14. století, kde Dante žil, s jejími mocenskými hrami a palácovými intrikami.

 

Každý tah se skládá ze dvou fází:

Fáze Pekla:
Hráč postupuje duší peklem a získává body prohnanosti, pokud ji úspěšně dovede do příslušného kruhu. Políčko, kde duše ukončí pohyb také určuje dvě možné akce v další fázi.

Fáze Florencie (hráč si musí vybrat):
Vyslání člena rodu na lokaci ve městě, kde provede akci spojenou s touto lokací (mimo jiné adoptovat pouličního uličníka, postavit nové patro rodinné věže nebo pozvat domů významnou postavu).

Nařčení hříšníka, který je popraven a jeho duše je odvedena do pekla. Kdykoliv některý hráč nařkne hříšníka, Dante postoupí o jeden krok po své cestě. Pokaždé, když Dante dojde ke kruhu Pekla, hráč, který je v tu chvíli nejdál na odpovídající stupnici hříšníků, získá diplom a možnost tak tento kruh Pekla na konci hry obodovat.

 

Se smrtí každého dalšího hříšníka je Dante o krok blíže svému cíli. Když dosáhne brány, která ho zavede do Očistce, hra končí.

Ten, jehož prohnanost dosáhne nových hlubin, bude korunován vítězem a považován za nejprohnilejšího přisluhovače Pekla.

Autor: Mirda-ta

Vybíráme z Bazaru

Ríše priser
Ríše priser
Akt. cena: 15 €
Končí za: 17 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas