Hot Sauce Poker

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Hot Sauce Poker - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 16 let
Herní doba: 20 min
Herní svět: Současnost
Herní kategorie: karetní hra, párty hra
Čeština: není
Vydavatelé: Cogito ergo Meeple
Autoři: Joseph N Adams
Madeleine Adams
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Hot Sauce Poker je blafovací karetní hra, kde budete pokoušet své štěstí a snažit se prohlédnout blafy svých protihráčů. Hraje se na kola tak dlouho, dokud někdo nedosáhne dvou vítězství.

Příprava a průběh hry:

V každém kole si hráči vezmou pět karet, z nichž si jednu ponechají a zbylé předají hráči po levici. Tento proces se pětkrát zopakuje, a každý by tedy měl mít k dispozici znova pět karet.

Každý hráč vybere tři karty z ruky, které bude chtít v tomto kole použít (soustředí se na jejich číselnou hodnotu pálivosti v rohu), a položí je lícem dolů před sebe. Dvě zbývající karty si ponechá a později bude moci využít jejich efekty. Následně jeden po druhém musí hráči hlásit stále vyšší sázky (na jak pálivou omáčku se cítí), případně odstoupit. Hráč s nejvyšším oznámeným číslem má poté možnost hrát své zbývající karty z ruky (pro zisk určitých výhod) a následně lícem nahoru otočí pět karet vyložených dříve (bez ohledu na to, před kterým hráčem leží). Pokud je celková hodnota pálivosti otočených karet rovna nebo vyšší než ohlášené číslo, hráč v tomto kole vítězí. V opačném případě (nebo pokud je jedna z otočených karet karta burnout) si musí vzít kartu postihu.

Konec hry:

Další kola proběhnou stejným způsobem. Pokud některý hráč získá druhé vítězství dřív, než dojde k rozdání tří karet postihů, stává se vítězem. V opačném případě hra postoupí do fáze náhlé smrti: Hra pokračuje stejně jako dosud s tím rozdílem, že na začátku každého kola musí všichni držitelé karet postihu nejprve jeden po druhém otočit vrchní kartu z balíčku. Pokud má tato karta nižší hodnotu, než udává jejich karta postihu, jsou vyřazeni ze hry. Obdobně k vyřazení dojde namísto získání karty postihu na konci kola. Vítězem se pak stane buďto klasicky ten, kdo získá dvě dílčí vítězství, nebo poslední hráč, který zůstává ve hře.

Autor: kjus

Vybíráme z Bazaru

Fantastate
Fantastate
Akt. cena: 0 €
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas