Hero Realms - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: karetní hra
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Wise Wizard Games
Autoři: Darwin Kastle
Robert Dougherty
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Charaktery pro hru dvou hráčů

Ahoj lidi.

Chtěl bych naskočit do Hero Realms nebo Star Realms. Primárně bych to chtěl hrát jako konfliktní dvojkovku. Obecné se tvrdí, že bez charakterů je hra tak poloviční. Takže bych chtěl poprosit o radu, které dva charaktery pořídit jako první, aby hra byla co nejvíce vyrovnaná.
Časem možná i rozšíření s kampaní, ale to jen když nás to chytne.

Samozřejmě uvažuju i nad Star Realms - líbí se mi čeština, takže nebudu muset druhým překládat, a tématem mi přijde lepší pro mladší hráče.
14.10.2020 18:48:17

charaktery
Nemám toho zas tolik nahráno, spíš jen pár her s každým charakterem, ale můj názor je:
Silnější charaktery: Ranger a Thief - hlavně Rangerova schopnost Track (koukni na 3 karty z balíku a až 2 odhoď) je velmi silná v pozdějších fázích hry.
Slabší chaktery: Cleric, Fighter a Wizard - hlavně Wizard mi přišel slabší, má nejméně životů a schopnost na lízání karet je poměrně nevyzpytatelná (a za 2 peníze se moc nevyplatí ... a to mu ještě 1 život ubírá).

14.10.2020 19:31:53

Dovolím si nesouhlasit :-)
Ano, Wizard je skutečně nejslabší charakter ve hře, ale Cleric jako slabší charakter? Ani náhodou! :-) Naopak je výrazně silnější než ostatní. Viděl bych to Cleric - Thief - Ranger - Fighter - Wizard s tím, že 2.-4. místo je těsné.
Takže pokud chceš koupit jen dva charaktery (ale ta cena není tak hrozná, klidně kup všechny, litovat nebudeš), tak doporučuji vybírat právě mezi bojovníkem, zlodějem a lovcem.

14.10.2020 19:51:12

Hero vs. Star
Dlouho jsem rozmýšlel, kterou variantu pořídit (asi jako ty) a nakonec jsme naskočili do SR Frontiers a nemůžu si stěžovat. Možná je to tím, že je to několikátá verze, ale přijde nám fakt pěkná a svižná. Bonusem budiž možnost hrát kooperativně už v základu. Plus i ke SR existují "character" decky v podobě Coomand balíčku spojujících vždy dvě barvy.
Vyzkoušel jsem jak Character packy, tak Command packy a právě druhé zmiňované mi přišly subjektivně lepší, a to hlavně proto, že v nich nebyla taková nevyrovnanost jako u charakterů pro HR.
Ale to jen takový postřeh :)

14.10.2020 20:48:04

Sakalik
OK, klidně je to možné, že Cleric mi prostě moc neutkvěl, ostatně jsem za něj hrál asi jen jednou + jednou proti němu. Ostatní znám víc.
Takže to vypadá, že existuje silnější trojice: Cleric, Ranger, Thief ... abecedně seřazeno :)

Nicméně taky doporučuju koupit klidně víc packů - lze pak točit charaktery a hra je opět zajímavější a variabilnější.

14.10.2020 21:09:02

Joha, Joha, Joha.
Já se také rozmýšlel mezi HR a SR a vyhráli to právě Hrdinové protože se mi vizuálně líbí víc a ti šampióni mi dávají větší smysl než stanice.
Při nákupu jsem vzal rovnou všechny charaktery, protože je chci různě točit, zkoušet. Při dvou bychom se hádali kdo bude ten a kdo onen... teď když mi soupeř zabere toho koho jsem chtěl primárně, tak mám pořád výběr ze 4. Někdy si charaktery losujeme apod.

15.10.2020 07:11:05

Rozhodně
mi Hero realms bez charakterů nepřišlo poloviční, za mě vyhrálo HR kvůli bližšímu tématu a a vizuálu.. Přeci jen fantasy je mi blíž než scifi.. Ale jinak rozhodně doporučuju nakoupit všechno, stejně tě to nemine :)

15.10.2020 10:32:11

Hero Realms
Hra je dobra i bez hrdinu, takze toho bych se nebal.

Sila hrdinu muze byt dost relativni vuci tomu, jaky herni styl kdo preferuje a jake karty ze zacatku chodi.

Napriklad ja povazuji Fightera za jednoho ze silnejsich hrdinu - pokud s nim clovek hraje na rychlou vyhru a prijdou mu dobre utocne karty hned ze zacatku, je tezke tomu s jinou postavou konkurovat.

Moje osobne nejoblibenejsi postavy jsou Cleric a Wizard. A obzvlast se rad snazim s Wizardem vyhrat proti Fighterovi (se kterym temer vzdy hraje muj syn).

Podobne diskuze se nekolikrat objevily i na BGG, tady jsou 2 odkazy s anketami, takze jsou celkem jasne i pro neznale anglictiny:
Jaka postava je nejsilnejsi: https://boardgamegeek.com/thread/1873874/what-are-most-powerful-characters-poll
Pokud byste meli vybrat 3 postavy, ktere by to byly:
https://boardgamegeek.com/thread/2081123/poll-best-3-chars

15.10.2020 10:52:16

Vybíráme z Bazaru

Pictofun
Pictofun
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 7 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas