Gutenberg - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1–4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 120 min (reálná data)
Herní svět: Renesance
Herní kategorie: strategická
Čeština: není
Vydavatelé: Granna
Autoři: Katarzyna Cioch
Wojciech Wiśniewski
Rok vydání: 2021
Dostupnost: neznámá
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy?

Klasická otázka. Hrál to už někdo?  Jaké jsou dojmy?

Já jsem to v Essenu propásl, tak uvažuju o koupi z polského eshopu.

6.11.2021 14:33:02

Na Gutenberga pripravujeme gameplay video v najbližších cca 2 týždňoch. :)

Je to príjemná, skoro až rodinná, stredne náročná euro hra, kde je pekne zakomponovaná téma. Je to na 6 kôl, v každom kole 5 akcií, a na začiatku kola je jednoduchý aukčný mechanizmus na poradie vykonávania jednotlivých akcií. A potom je to už len o zberaní potrebných ingrediencií na splnenie “objednávky” - tou je tlač knihy. Za “základný čiernobiely text” sú mince, a keď hráč splní aj estetické požiadavky (farebná tlač, kožená väzba, ilustrácie a pod.), má dodatočné body. 

Za seba môžem povedať, že ma hra veľmi baví, je to príjemné, pekné, oddychové eurko, má to krásne komponenty (tie drevené formy písma), ja som veľmi spokojný. :)

----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry

6.11.2021 18:39:56

Ako pohodove euro to je. Len teda tú tému tam vôbec nevidím. Zmeníme zľahka dizajn komponentov a môže to byť hra o príprave pizze alebo šalátu. 

7.11.2021 16:56:09

Za mě taky dobrý, komplexita tak akorát aby se z toho člověka nezavařila hlava, hezké zpracování a za mě je tam i to téma docela. Příjemně jsem se bavil ;) 

CEO REXhry a PlanetaHer.cz

7.11.2021 18:18:46

Výhoda je, že jde o vcelku jednoduchou hru. Díky tomu, že děláte dokola pořád to samé se v pravidlech nějak neztratí ani příležitostní hráči. Na druhou stranu v tom vidím i nevýhodu - děláte šest kol pořád dokola to samé a byť to vcelku odsýpá, přece jen bych tomu ideálně tak kolo ubral, protože ta repetetivnost unaví.

Co se týká tématičnosti, tak se to téma opírá spíš o komponenty, než o gameplay. Kdbyby tam místo těch dřevěných písmenek byly třeba barevné kostičky, nebo kartičky, tak se jí půlka ztratí.

Co tomu ale musím přiznat je pěkný "aukční mechanizmus" o akce (který hezky balancuje pořadí v kole) a použití ozubených koleček s bonusy (jak vizuálně, tak i herně). Nebýt tohoto oživení, tak by mě asi nic nelákalo zahrát si znova, protože jinak je to vlastně jen nejzákladnější plnění objednávek bez nějakého zásadnějšího twistu.

8.11.2021 12:13:53

No dobře, dobře! Dost už! Díky za dojmy a já si ji jdu teda koupit :-D.

8.11.2021 12:22:27

jak píše Amis, je to 63 497. euro kde něco sbírám, abych splnil kontrakt a dostal body, peníze, další suroviny, bonusové akce... Ale je hezké a kdo chce, téma si tam najde.

8.11.2021 12:28:39 | Upraveno autorem (porovnej)

Charitativní aukce

Dobročinná dražba: Feudum
Dobročinná dražba: Feudum
Akt. cena: 850
Končí za: 22 hodin

Všechny tyto aukce >>

Vybíráme z Bazaru

Hra o trůny II. edice - III. cyklus -Zlato a krev
Hra o trůny II. edice - III. cyklus -Zlato a krev
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce