Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–4 |
Doporučený věk: | od 10 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Renesance |
Herní kategorie: | strategická |
Čeština: | není |
Vydavatelé: | Granna |
Autoři: | Katarzyna Cioch Wojciech Wiśniewski |
Rok vydání: | 2021 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Dojmy?
Klasická otázka. Hrál to už někdo? Jaké jsou dojmy?
Já jsem to v Essenu propásl, tak uvažuju o koupi z polského eshopu.
Na Gutenberga pripravujeme gameplay video v najbližších cca 2 týždňoch. :)
Je to príjemná, skoro až rodinná, stredne náročná euro hra, kde je pekne zakomponovaná téma. Je to na 6 kôl, v každom kole 5 akcií, a na začiatku kola je jednoduchý aukčný mechanizmus na poradie vykonávania jednotlivých akcií. A potom je to už len o zberaní potrebných ingrediencií na splnenie “objednávky” - tou je tlač knihy. Za “základný čiernobiely text” sú mince, a keď hráč splní aj estetické požiadavky (farebná tlač, kožená väzba, ilustrácie a pod.), má dodatočné body.
Za seba môžem povedať, že ma hra veľmi baví, je to príjemné, pekné, oddychové eurko, má to krásne komponenty (tie drevené formy písma), ja som veľmi spokojný. :)
----------------------------------
herný klub NITHRANIA z Nitry
Ako pohodove euro to je. Len teda tú tému tam vôbec nevidím. Zmeníme zľahka dizajn komponentov a môže to byť hra o príprave pizze alebo šalátu.
Za mě taky dobrý, komplexita tak akorát aby se z toho člověka nezavařila hlava, hezké zpracování a za mě je tam i to téma docela. Příjemně jsem se bavil ;)
CEO REXhry a PlanetaHer.cz
Výhoda je, že jde o vcelku jednoduchou hru. Díky tomu, že děláte dokola pořád to samé se v pravidlech nějak neztratí ani příležitostní hráči. Na druhou stranu v tom vidím i nevýhodu - děláte šest kol pořád dokola to samé a byť to vcelku odsýpá, přece jen bych tomu ideálně tak kolo ubral, protože ta repetetivnost unaví.
Co se týká tématičnosti, tak se to téma opírá spíš o komponenty, než o gameplay. Kdbyby tam místo těch dřevěných písmenek byly třeba barevné kostičky, nebo kartičky, tak se jí půlka ztratí.
Co tomu ale musím přiznat je pěkný "aukční mechanizmus" o akce (který hezky balancuje pořadí v kole) a použití ozubených koleček s bonusy (jak vizuálně, tak i herně). Nebýt tohoto oživení, tak by mě asi nic nelákalo zahrát si znova, protože jinak je to vlastně jen nejzákladnější plnění objednávek bez nějakého zásadnějšího twistu.
No dobře, dobře! Dost už! Díky za dojmy a já si ji jdu teda koupit :-D.
jak píše Amis, je to 63 497. euro kde něco sbírám, abych splnil kontrakt a dostal body, peníze, další suroviny, bonusové akce... Ale je hezké a kdo chce, téma si tam najde.
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Hra o trůny II. edice - III. cyklus -Zlato a krev
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 3 dny