Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Počet hráčů: | 1–4 |
Doporučený věk: | od 12 let |
Herní doba: | 120 min (reálná data) |
Herní svět: | Fantasy |
Herní kategorie: | vývoj postavy |
Čeština: | v balení hry |
Vydavatelé: | |
Autoři: | Isaac Childres |
Rok vydání: | 2017 |
Dostupnost: | neznámá |
Sdílej: |
Doporučený insert
Oliverr
Podle mě (zdůrazňuji) jsou to vyhozený prachy. Doporučuju hru hrát s aplikací Gloomhaven helper a tím odpadne asi 80 % herního materiálu a otravného obsluhování hry. Vyhoď původní insert (óóó, překvápko), sežen pár pytlíků s jezdícím zavíráním (tesco) na to, co všechno má každá hráčská postava u sebe a další na různé žetony, nějaký boxík na šroubky (libovolný kutilský obchod) na figurky potvor, nepotřebný herní materiál dej do jednoho velkého pytle, který už nikdy neotevřeš a voilá bez insertu za pár korun stejně usnadněná práce. Samozřejmě estetická hodnota je neporovnatelná, ale efektivní je to nastejno. Pro mě a moji skupinku to funguje skvěle.
Insert
Díky za názor, ale já mám raději hromadu komponent, než hrát s aplikací.
Bohužel tu asi není nikdo, kdo by dokázal porovnat inserty nebo na to měl nějaký názor.
Organizer..
ahoj nedávno jsem v diskuzi tady otevřel téma organizéru. Nesouhlasím s Havelockem v tom ze aplikace ti usetri potrebu organizeru. Mrkni na tu diskuzy ty nejlepší jsem tam ukázal. Ja sám šel do Broken Token a je krásný.. jen to není levný.. ale jsou i levnější a pořád super..
Folded Space
Ahoj,
já mám Folded Space a je to s ním pohoda. Líbí se mi, že jsou to jednotlivé krabičky, které z velké krabice rovnou vyndávám na stůl a mám připravený mince a stavy hned u scenáře.
Naopak nevýhoda je, že karty se statistikama nepřátel a jejich akční karty jsou taky v jedné takové krabičce, je to tam dost nahusto a dost blbě se to vytahuje. Ale za tu cenu je to úplně v pohodě. Dokonce se do toho vejdou i stojánky monster, které máme z 3D tiskárny. Ty bych řekl, že jsou pro hru dost důležité, pokud nechceš hrát s apkou.
Toť můj názor na Folded Space. S jinýma porovnat neumím, protože je nemám.
Broken Token
Nemám ho, dělal jsem si vlastní, ale jako předlohu jsem volil Broken Token.
Podle mě je nejlepší, co se praktického hlediska týče.
Srovnani
Koukni sem: https://www.youtube.com/watch?v=kbfhiIDFB-s&t=886s
prosím
řídit se při zakládání nového vlákna instrukcemi - tzn. nezakládat diskuzi jako otázku.
--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB
Varianta
Hodně se mi ze začátku nelíbila myšlenka pořadače, ale pořídil jsem ho a setup je teď za zlomek času, co předtím bez insertu i s ním. V čem to spočívá? Pořiďte si pořadač, který má aspoň 12 oddělených kapes. V angličtině tomu řikají akordeon (tahací harmonika) a to je naprosto výstižné pojmenování. Do každé přihrádky pak dejte jednotlivé díly seřazené abecedně. Najít daný mapový díl zabere vteřiny a nemusím se ničím přehrabovat a zjišťovat jestli je to ten, co potřebuju. Další věc je koupit nějaké krabičky na šroubky a součástky na roztřídění potvor a terénu. Vešlo se mi to akorát do dvou z Hornbachu, které na výšku i šířku přesně pasují do krabice a nemůžu si to vynachválit. Žetonky statusů a mince jsem dal do krabiček Ultrapro na nějaké malé množství karet (asi 25), stojí to pár korun, je to ihned připravené a má to tak i svojí mističku. Každý má svojí postavu a vše co k ní patří v pytlíku se zipem (Tesco), ten jezdec je na pytlíku boží věc. Neničí se to a je to hned otevřené a zavřené. Nepotřebný herní materiál (hrajem s Gloomhaven helperem) jsem dal do jednoho pytlíku, který vytváří takovou cihlu, co po otevření vyndám a nestarám se. Takhle mi to nepřekáží v herním materiálu, který se skutečně používá a neztrácím čas. Poslední upgrade (nepovinná součást, ale příjemná) je to, že všechny malé karty vybavení jsem seřadil do pořadače s foliema na malé karty 4x4. Takhle jsou karty na jednom místě, nikdo mě pořád neotravuje, který balíček karet je který a spokojeně si listuje deskama. Taky je to pěkné, když chcete vidět další předměty, na co šetřit a tak vůbec. Ve výsledku mě to přišlo na pár stovek a všechno můžu kdykoliv použít na něco jiného. Insert stojí ranec a má jen jediné využití.
Má to ale jednu nevýhodu. Pořadač nacpaný mapovými díly je sice velmi praktický, ale je fakt hodně nafouklý a do krabice se nevejde tak, aby byla zcela zavřená. Buď je teda víko nedovřené o takových 7 cm, nebo ho necháte mimo krabici. Na převoz nevadí ani jedno, ale pokud máte nějaké silné OCD, tak vám to může vadit. Já se s tim naučil žít a nevadí mi to. Preferuji radši rychlý setup a organizovaný pořádek, kde se nic nepoplete, než estetiku, která je jen na oko, ale stojí to raketu a neplní účel tak efektivně :)
Taky doporučím Broken Token
Též souhlasím s názorem, že Broken Token je naprosto super a výrazně ulehčuje život :-).
řekl bych, že nám urychlil setup několikanásobně.
Kdyby někdo měl zájem, budu se zbavovat anglické verze hry i s ním :-)
Děkujeme, že alespoň zvážíte přestat blokovat reklamy na Zatrolených hrách.
Je to náš hlavní zdroj příjmů, ze kterých financujeme provoz Zatrolených her.
Dobročinná dražba: Versailles 1919
Akt. cena: 1900
Končí za: 21 hodin
Ostrov Dinosauru hoď a kroť CZ
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 21 hodin