Eldritch Horror - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 8
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
ADC Blackfire Entertainment - logo
Autoři: Corey Konieczka
Nikki Valens
Richard Launius
Rok vydání: 2013
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

zkouška, prastarý cthulhu

Dobrý den., prosím o radu 

když vyhodnocuji vůli a sílu u nestvůry se počítá jako bojové střetnutí?že bych nemohla použít požehnání? totiž kde je pojem zkouška a bojové střetnutí 

když bojují s prastarým cthulhu a jeho mysteria je dej počet tajemství (podle hráčů) na moře. A pak s tím tajemství se utkat v boji nestvurou (určenou v zásobníku jen jedna) když ji neporazim a pouze uberu jednu odolnost zůstává u toho tajemství.Tudiz hráč na jiným tajemství by se s ní nesetkal:buď by se teleportovala za ním a mohl dorazit.. a nebo prostě jsem ji neporazila smůla a jde do zásobníku… lze hrát s nestvurou dva hráči na jednou každý na svým tajemství?? 

 

 

Děkuji 

17.10.2021 21:15:41

Bojové střetnutí označuje boj s nestvůrou, v rámci kterého vyhodnotíš zkoušku vůle a síly podle zadní strany jejího žetonu, jelikož se jedná o zkoušky, Požehnání funguje.

Myslím si, že u toho Cthulhu bude uvedeno, že tě přepadne nestvůra, v takovém případě proběhne boj a buď ji porazíš a splníš tak podmínku mystéria nebo ne, v obou případech se po vyřešení bojového střetnutí dává opět stranou pryč ze hry. Proto pokud bude další hráč řešit že ho přepadla,vezme si ji k sobě a opět s ní bojuje,pak ji dá zase stranou.

17.10.2021 21:24:47

děkuji, takže když rozdělují pojem bojové a zkoušky… jde jim čiste o to, aby například  bonus síla +5 u bojového střetnutí se použila jen u té nestvůry…. ne u střetnutí s městem, branou atd.. 

jj taky mě to dává větší smysl s tím prastarým…????

 

a cestování děláte :  pohyb zdarma, pak lístky ne naopak? 

18.10.2021 08:43:20

@Martule - Logika je taková, že máš nějaký atribut, třeba sílu v tomto případě a ta se používá v různých testech, mimo jiné i v boji. Tudíž pokud ti nějaký předmět nebo jiný bonus zvedne sílu, počítá se to pro všechny testy, které vyžadují sílu, včetně boje. Pokud máš předmět, který dává bonus v boji (bojovém střetnutí), typicky zbraň, tak ta funguje jen pro bojová střetnutí a nelze použít u jiných testů.

Ad pohyb - ano, nejdřív základní pohyb zdarma a pokud chcete pohyb prodloužit, pak použijete lístky.

18.10.2021 09:04:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Lumpark
Lumpark
Akt. cena: 780 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas