Earth Reborn - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Ludically
Z-Man Games
Autoři: Christophe Boelinger
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

licitace-přerušení

1) Pokud stojí moje a nepřátelská postava na polích sousedících a je v mém výhledu, můžu jí přerušit podruhé? ((moje postava ještě nebyla aktivována, ale soupeřova(měl méně postav) je již re-aktivována)). Jednoduše, v pravidlech jsou 3 podmínky, které musí platit,aby bylo možné přerušit. Platí z hlediska pravidel v tomto směru Aktivovaná postava = Re-aktivovaná postava?

2) Pokud úspěšně přeruším soupeře a utíkám pryč, nemůže mě soupeřova jiná postava přerušit, protože moje postava, která přerušila, není aktivovaná ani re-aktivovaná,správně?

3a)pokud mi soupeřova postava vstoupí do výhledu, já přeruším, můžu jí přiřadit příkazový žeton, ale když pak ještě dojde ke mně, tzn. vstoupí na pole sousedící a ve výhledu, už nemůžu dát příkazový modrý žeton?

3b) "Může vykonat nejvýše 2 červené nebo dva žluté příkazy."( Kombinace 1 červený a 1 žlutý je předpokládám v pořádku?) To platí i pro situaci v bodě 3a) nebo můžu vykonat dva za vstoupení do výhledu a pak dva za přijití na sousední políčko ve výhledu?
15.11.2016 23:25:33 | Upraveno autorem (porovnej)

přerušení
Podle mě je to takhle:

1) Aktivací postavy se myslí i reaktivace.

2) Doslova z pravidel: "Je zakázáno vyvolávat licitace o přerušení během akce jiné přerušující postavy. Pouze jedno přerušení může probíhat v jeden čas." Takže ne, přerušit postavu, která přerušila jinou postavu nelze. Mohlo by se to pěkně zacyklit a zkomplikovat :D

3a) V jednom aktivačním kole můžeš přiřadit při přerušení pouze jeden příkazový žeton. Takže pokud bys přerušil dvakrát, můžeš přidat jen jeden žeton. Nicméně využít můžeš všechny volné žluté a červené příkazy na dříve přiřazených žetonech. Až protihráč aktivuje jinou postavu, můžeš zase přiřadit jeden aktivační žeton.

3b) Samozřejmě můžeš vykonat i kombinaci červeného a žlutého příkazu. Platí dva v každém přerušení. Takže pokud se podaří přerušit dvakrát, můžeš vykonat až čtyři červené/žluté akce.

Co se barev příkazů týče, tak černé jsou běžné a lze je použít jen u běžné aktivace postavy. Červené a žluté jsou "speciální". U přerušení tak můžeš vykonat jen ty speciální - a pro přerušení se dá říct, že žluté i červené jsou všechny na stejné úrovni - jako by byly všechny červené. Žluté (to jsou ty "nejspeciálnější" :D) se používají pro kombinování příkazů. U kombinací už nelze používat červené. Proto ty dvě barvy.

A k licitacím - licitovat o iniciativu nebo přerušení je poměrně drahá sranda. Někdy to může být výhodné, ale zase tím přijdeš o spoustu akčních bodů, což ve výsledku omezí akce i jiných postav.

16.11.2016 09:19:36

díky> Díky za odpověď. Budu se ptát asi na každé nové pravidlo, abych měl jasno a hru hrál správně.

Díky i za dovětek, tomu rozumím, že je to drahá sranda a nebude se přerušovat takto nějak extra často, ale jen pro případ ;-)

Kombinované (zlaté) příkazy jsou určitě top. Hru jsem kdysi hrál a chyběli nám 2 poslední scénáře tutoriálu.

Až se zase dostanu k radio rušičkám, to bude teprv otázek, ty mi daly tenkrát extra zabrat a asi jsme je nehráli úplně správně :-( - starkan

Vybíráme z Bazaru

Excavation Earth + Second Wave
Excavation Earth + Second Wave
Akt. cena: 35 €
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas