Earth Reborn - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Ludically
Z-Man Games
Autoři: Christophe Boelinger
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

Týmový SAGS v praxi...

Autor: laredo | 4 hodiny 30 minut | 21.1.2012 | 2

Hra: Earth Reborn

Hráči: .opčík, gdermog, laredo, soltoon

Já i Soltoon jsme byli zvědaví na to, jak fungují v praxi SAGSové scénáře kombinované s týmovou hrou.

V sobotu odpoledne se nás na ZC proto .opčík s obludem ujali a vysvětlili nám, jak to v praxi vypadá. Sami hráli za NORADy (tj. Wooa, Vasquezku, Boltera a Mamuta). Náš tým obsahoval Hollisterovou, Kendalla, Sawa a Deelera.

Mise Salemitů: oživování zombií, zničení/zajetí Mamuta, Deeler si musí dojít na záchod, najít americkou ústavu.

Mise Noradů: zničit odpalovací rampy raket, zabít Deelera, pozabíjet salemitské postavy, a ještě jedna, kterou si napamatuju.

Už při stavění mapy jsme se Soltonem opomněli rozmístit dveře (mysleli jsme, že se umísťují až nakonec). Vybavení mi nepřišlo špatné (kevlarka pro Sawa a brokovnice pro Hollisterku).

Nicméně hra začala a 4 nepřátelští Vrtaři se vynořily z podzemí.

Kousek od profesora a zombie laboratoře se vynořil Mamut a rostřílel zeď vedoucí do laborky. Bolter (prchající před přesilou) doběhl až k profesorovi do laborky "bez dveří" a trochu ho pocuchal. Zde jsme udělali chybu, že jsme hned neoživili 2 zombie, které by nám nadělily bodíky a posílily řady.

Všechny salemistké postavy se stáhly k profesorovi, aby ho chránily. Woo se držel opodál a pokoušel se rozstřílet odpalovací rampy. Vasquezová přiběhla blíž a kryla Mamutovi záda.

Mamut rozsekal nádrže se zombiemi a hodlal rozmáznout i profesora. Jako diverzní akci se Sawovi, Deelerovi a Hollisterové v rámci několika silných útoků (brokovnice, drápy, sawova motorovka) podařilo Mamuta sejmout. Bohužel profesor zemřel taky.

Nyní si potřeboval Deeler dojít na záchod. Hollisterová i Saw ho kryli, ale vzhledem k misi Noradu, byl Jeff rozstřílen kousek před toaletami. To teda bylo opravdu nečestné a nehumánní.

Zbytek hry už byl poměrně rychlý. Soltoon už neměl žádnou postavu a já hrál s Hollisterkou a Sawem spíše obranně. Věděl jsem, že musím zkusit najít ústavu. Byla ale mrcha pěkně zahrabaná. Když už jsem ji objevil, nenechal jsem ji nahoře v balíčku, ale schovanou pod vrchní kartou. Pak jsem vše vsadil na hod jednou prohledávací kostkou - na které jsem potřeboval alepsoň 2 prohledávací body. Bohužel padl spy point. A Hollisterka spotřebovala všechny své AB.

Noradům přežily všechny postavy, kromě Mamuta, a splnily všechny mise. Dokonce nám prevíti vyfoukli i ústavu (no, ne že by to bylo něco těžkého, když byla skoro nahoře). Nicméně pokud by Hollisterové padla ona prohledávací kostka a Deeler došel na záchod, byla by to pěkná remíza (s oživenými zombiemi na začátku hry možná i výhra).

Ovšem chybami se člověk učí a my jsme teď se Soltoonem opět o něco moudřejší :-).

Každopádně moc hezký scénář spojený s nutností kooperace v rámci týmu.

Odehráno v: Želiv (Okres: Pelhřimov)

Komentáře

---
to bola pekna partia, az som cely z toho doteraz ze namakko..
este raz dakujem, velka cest a skvely zazitok,+jeden z najpokorocilejsich,co som zazil.. a + jeden z mojich vysnivanych hernych vrcholov tohto zatroconu;)

..ale, opat to zamiesali karty misii (inak to mi zatial ako jedine nejde dohlavy-poradie v sekvkencii krokov sags sakra, misie nakoniec..ale o tom asi inde;)
..takze woo-ov deployment pri volnej odpalovacej rampe? sice az na druhy krat tusim,ale stale bez boja..!
..posledna noradska bola za 12MP ziskat zmobie serum, musis pamatat,sak tym to vasqezova vyhrala, ste ho v osetrovni nechali len tak a ja som to vedel naisto..(apropo, search je v ERku GENIALNY, cim viac sa nad tym jeden zamysli..;)
..ale aj tak to nevyzeralo vzdy jednoznacne, hlavne ked ste mi sundali mamuta..
bal som sa, ze mi ho date na capture, ak sa nemylim, bo to jack, co ho dorazil a to svojou pilou predsa (a utok nablizko spusta capture)..
!si predstavte, ze by donho sadol.. prave pozream large minis prisoners rulez (v praxi som ich ja osobne teda este nezazil) a je to hodne stavnate (otvorte si stranu30 pani:)) to by mal Jack nosnost 8, mamutovu def, kevlar da deelerovi a svoje zivoty (vtedy ich mal este 5!!) ..a ak by mu deeler bostoval CPcka cez vlastny zomb.dev. v Ini.faze..sak konec sveta, ne ze ne!) doteraz nechapem preco ste ho zabili, sak to bolo o 5MP viac ako kill..a aj keby to nebolo v misii,siel by som do toho

ak si este teda mozem rypnut:) imho bola velka chyba nebrat Francka a Billa do party, je to haluz, ale tie dve postavy funguju imho GENIALNE (o ake klise uz) a ked chcu, noradom vedia hoodne moc uskodit prave vtedy, ked sa na ne spolieha a mina na nich svoje zdroje.. francka drzat z dohladu mon je fajn hratelne a vacsinou aj tak upotena vasqezova neocari (aspon co som zazil doteraz, chyba sa spoliehat na to)..a ten bill, ked hra s plamenometom na svoju istu specificku vzdialenost/polohu od vsetkych ostatnych postav, tak ako prva aktivovana a duelovana v ini.faze fakt pekelne zavari..

dalsia vec, profesora nechavat sameho je velka chyba uz od pociatku, to ste snad aj poculi,ako si nahlas planujeme znicit zombie lab a okolie mamutom..(a to ste mali stastie,ze sme to nemali ako misiu za M:P)

co sa zombie tyka, preco ste ich nedali do timu ale cakali na ozivenie v hre, tak to je na povazenie. rozdiel MP v danom setupe misii bol 2 pre NORAD (retrieve minus kill) ale rozhodne by vodu zamiesali a neviem, ci by sme tie svoje s takou istotou vyrabali..

ikak som mudry jak radio za selemitov, co, hlavne ze z tych 50 hier som ich hral tak 2-3krat:D:D ale zas som sa naucil aj ja kopec veci a nezahral som vsetko idealne, no a skusenost 2na2 v sags - co uz moze byt lepsie v ERku!
kazdopadne, tesim sa zas za hocaku stranu, mali sme to tam vtedy viac drtit asi, toz dufam,ze najblizsie aj budeme, lebo su hry a je ERko..:)
pani..

26.1.2012 23:16:24

to opčík...
Pár komentářů k tvým připomínkám:

a) Zombie se nedají vybrat jako postavy v SAGSu, je lépe si je oživit z mrtvol. Navíc mohou nosit jen vybaveni s váhou 0 a jsou pomalý. K čemu nám budou ve čtyřčlenném týmu 2 pomalé zombie, které nemohou střílet, nic nenajdou... - Saw bohatě stačil.

b) Oblud tvrdil, že zrádce (minim. 1 z nich) nelze také v SAGSu vybrat. Navíc sám jsem měl se zrádci špatné zkušenosti z předchozího dne, kdy jsme je měl v týmu oba a díky nim jsem prohrál :-(.

c) Mamuta dorazila hollisterka brokovnicí. Ono jeho zajeti sice vypadá zajímavě, ale třebaže Deeler se Sawem by to fyzicky dali, tak by se toho taky nemuseli dožít - no Saw by asi přežil, když měl kevlarku. Problém byl, že Mamut vázal příliš mnoho našich postav, takže jsme s ním museli zatočit rychle.

d) Kendall měl při přerušení Boltera oživit 2 zombie a ne po něm střílet pistolkou, v laborce byl už napozicovaný, a bylo by to v poho... . Se 2 zombiemi a sawem by zajetí Mamuta pomocí kombin. fyzic. útoku byla sranda. Měl jsem za to, že 2 oživené zombie profesora ochrání, spolu se sawem.

27.1.2012 19:38:44

Vybíráme z Bazaru

Scythe(CZ) + Nová setkání(CZ)
Scythe(CZ) + Nová setkání(CZ)
Akt. cena: 1275 Kč
Končí za: 18 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas