Earth Reborn - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: Ludically
Z-Man Games
Autoři: Christophe Boelinger
Rok vydání: 2010
Sdílej: Facebook

(Bylo to) o prsa čínské závodnice...

Autor: laredo | 7 hodin 0 minut | 20.1.2012 | 2

Hra: Earth Reborn

Hráči: laredo, soltoon

Během pátečního odpoledne na ZC jsem  pro další didaktické seznamování s ER vybral poslední scénář (z ofic. příručky scénářů) s názvem Hrůza v podzemí.  V něm se používají kompletní pravilda hry, třebaže ke společným příkazům jsme se nedostali. Postavy byly totiž většinou rozptýleny mezi 3 patry a když už byly blízko sebe, tak zase nepřišly ty správné příkazové žetony.

Já hrál za Salemity a během hry ovládal 6 -8 postav (včetně 2 oživených zombií) - což už je fakt na jejich efektivní management fakt záhul. Soltoon s polovičním počtem noradských postav
(relativně dobře od začátku vybavených) na tom byl lépe a měl za úkol zničit vybavení v jistých 5 místnostech rozesetých mezi 3 patry budovy. Já mohl získat BM pouze za zabití noradských postav, příp za zajetí robota Mamuta.

Potenciální (třebaže velmi reálné) zrádce (Einsteina a Cherokeeho) jsem umístil do 1. patra, kde nic moc důležitého nebylo a buď byli tito daleko od způsobení efektivní škody (Bill) nebo daleko od svůdkyně (Franck). Hollisterka se Sawem byli v přízemí v okolí schodů do horního patra a ve zbrojnici, kde měli najít vhodné zbraně, tvořit první nárazový můstek a zároveň zabránit přilišnému
rozptýlení Noraďanů. Profesor s Deelerem byli v suterénu, kde se měli postarat o vytvoření nemrtvých posil a zvýšení jejich výkonosti. V tajném sejfu mohl profesor ledaccos zajímavého nalézt.

Mamut se bez potíží prostřílel přes zeď do budovy a za ním se postupně navalili dovnitř i zbývající noradské postavy. Nejprve rychlonohá Vasquezka. S Einsteinem jsem okamžitě zacouval do zavřené místnosti a vyslal sawa po schodech postarat se o tuto krásku. Saw ji bohužel nestačil a zůstal stát pár políček před ní, ale zablokoval ji cestu k Einsteinovi. Bohužel Bolter s těžkým kulometem se dostal Sawovi do zad (to jsem přehlédl) a dlouhou dávkou ho silně pochroumal.

Ve zbrojnici našla Hollisterová nejprve samopal a poté odkryla bazooku, na kterou si trpělivě počkala, než ji znárodnila. Mamut s Wooem operovali ve vestibulu v přízemí a demolovali
zdi příp vybavení. Holisterce se podařilo prvním výstřelem z bazooky načnout Mamuta za 3 zranění a v dalším kole ho posíleným výstřelem dorazit (15 BM pro mě). Mamut ale ještě stihl před svou zkázou zlikvidovat ventilátor (několik BM pro soltoona), který vháněl čerstvý vzduch do suterénu, na což ale na konci scénáře doplatil spíše soltoon než já. Woo také ještě stihl rozstřílet komunikační pult (další bodíky pro Norady).

V podzemí profesor oživil 2 zombie. Jedna odešla s Deelerem do přízemí posílit Hollisterku, která v té době stála sama proti Mamutovi a Wooovi.

V prvním patře Vasquezka zničila satelit spolu s ovládacím panelem a ještě našla plamenomet. Notně pochroumaný Saw byl ale schovaný za rohem, aby aby ho nemohla sejmout plamenometem (bez vystrčení nosu). Třebaže se zkoušela propálit plamenometem přes zeď a uškvařit Sawa takto nepřímo, nepovedlo se jí to.

Noradi už tedy zlikvidovali 3 z 5 místností a proto Bolter s Wooem seběhli do podzemí zlikvidovat ty 2 zbývající. Třebaže se jim podařilo jednu zombii zabít, druhá zombie a další živená zombie na
cestě k zombie laboratoři, dále Deeler s granáty a NORADy zničený, nefunkující ventilátor udělaly své. A tak i tyto postavy Noradu padly nejen pod pařáty zombií a Deelerovými granáty, ale i kvůli
nedostaku kyslíku.

Hollisterka doběhla dořešit krizi v prvním patře, kde byli oba problematičtí zrádci i schovaná Vasquezová a težce pochroumaný SaW. Vasquezová brzy podlehla.

Po zabití všech 4 noradských postav a zničení 3 salemitských místností jsme teď  oba měli stejný počet BM.

Zbývalo mi poslední kolo - oba ze 2 žijících zrádců i nadále mohli díky svým schopnostem poskytovat (za aktivaci) spy pointy Noradům (na což jsem zapomněl). Bohužel jsem mohl aktivovat jen jednoho, než hrál Soltoon.

Aktivoval jsem Einsteina.  Byl v v zavřené místnosti, kde hledal tajná akta, které by mi tyto chybějící 2 BM mohly poskytnout, ale bohužel jsem je nenašel. Na hledání laptopu (alší zdroj BM) jsem zapomněl, ale zraněný profesor už by asi stejně nezvládl test na jeho použití.

Sooltonem aktivovaný Cherokee tedy ještě 1 (rozhodující) spy point Noradům získal. Už dříve jsem ho nahnal na Boltera, když ještě byl v horním patře. Po zásahu kulometem mu zbyl poslední život.
Škoda, že neumřel, mohl bych vyhrát). Jelikož není moc fér útočit přímo na vlastní postavy, zabil jsem tohoto zrádce granátem, který dopadl těsně vedle něj - což ale není útok na postavu.

Takže jsem nakonce prohrál o 1 BM :(. Každopádně to byl ale velmi napínavý a vyrovnaný scénář, obtížnější hlavně pro salemitu, který musí ovládat až 8 postav.

Odehráno v: Želiv (Okres: Pelhřimov)

Komentáře

..a zas (citam) uplne iny pribeh, ako to cele bolo
..imho top scenar, to je uz fakt ultimatna pecka, neuveritelne.. ;)

26.1.2012 23:52:41

Vybíráme z Bazaru

7 divu sveta
7 divu sveta
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 21 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas