Dominion - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: karetní hra, budovatelská
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: 999 Games
Albi
Bard - Centrum Gier
Filosofia Editions
Hans im Glück
Rio Grande Games
Autoři: Donald X. Vaccarino
Rok vydání: 2008
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Podkladové karty ?

Dobrý den, chci hru poslat dal nebo vyměnit za jinou a kontrolovala jsem obsah a mam vše kromě nějakých 32 podkladovych karet ? Hru jsem hrála naposledy před sesti lety takže si vůbec nepamatuji , ze by tam byly ani čemu slouží . Je možné , ze ve hře původně nebyly ? A co na nich ma být vyobrazení ? V návodu jsou jen ruby karet .

6.5.2021 08:39:51

Tuším že jediné využití je na losování náhodné sestavy karet. Pod balík jsme je nikdy nedávali protože konec balíku poznáme i podle ubrusu žejo. :D

6.5.2021 08:58:38

Podkladové kartu sú tie, čo majú na zadnej strane modrý rámik, všetky ostatné karty ho majú svetlo hnedý až oranžový, neviem presne čo je to za farbu. Od každej karty je tam jedna podkladová karta, takže máš akoby 11 kariet od každej. Predpokladám, že ich máš zamiešané medzi normálnymi kartami.

 

S týmito podkladovými farbami sa nemá hrať ale slúžia pre setup, kedy si vezmeš všetky podkladové karty a náhodne z nich vylosuješ 10 a to má byť 10 balíkov kariet kráľovstva, s ktorými budeš hrať. Po setupe, by si mala všetky podkladové karty vrátiť naspäť do krabice alebo ich položiť lícom nadol pod každý balíček, aby bolo lepšie vidieť, že karty došli. Videl som to už ale mnohokrát, že veľa ľudí toto nepochopilo a normálne s týmito kartami hrajú, čím si trochu predlžujú hru a ktovie či to nerozbije aj nejaký balanc.

6.5.2021 09:02:01 | Upraveno autorem (porovnej)

Přesně, mají sloužit k tomu nalosovávání, s jakými kartičkami se bude hrát, potažmo k poznačení konce balíku, nedovedu si představit, že s nimi někdo hraje, vždyť se pak podle rubu pozná, že je to ta dotyčná kartička, a to může mnohdy ovlivnit nějaký efekt (Mám zahrát tu Milici, nebo má v ruce Příkop? Ha, on měl ten Příkop s modrým okrajem a vidím, že má modrou kartu v ruce, tak to si zahraju radši Důl…) . 

My je například vůbec nepoužíváme a myslím si, že naprosté většině lidí nebude vadit, že tam nejsou - pokud budeš hru třeba prodávat na bazaru, tak na to určitě upozorni, že chybí, každopádně to součást hry je a kupující by si mohl oprávněně stěžovat (nebo kdyby to někdo chtěl mít v nějaké “sbírkové” kvalitě), ale lidem, co s tím prostě chtějí jen hrát, to nejspíš chybět nebude. 

Na to nalosovávání je i aplikace do telefonu, nebo my losujeme prostě tak, že nasypeme všechny balíčky zagumičkované na hromadu na stůl a losujeme rovnou z nich, losovat z kartiček a pak v tom kvantu hledat příslušný balíček, by byla práce navíc.

6.5.2021 10:47:38

Ahaaa tak proto je jich tam o jendu víc a na myslela ,ze jsou náhradní kdyby se nejaka ztratila . Moc vám děkuji ! 

7.5.2021 06:52:11

Vybíráme z Bazaru

Euthia krabičky
Euthia krabičky
Akt. cena: 1 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas