Churchill - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 300 min
Herní svět: 2. světová válka
Herní kategorie: válečná
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
GMT Games
Autoři: Mark Herman
Rok vydání: 2015
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

produkce na modifikaci hodu na atomovou bombu

Zdravím všechny, po přečtení pravidel horem dolem mi stále není jasné, zda ve fázi rozhodování 6.4, která je rozdělena do 7 po sobě jdoucích aktivit, která si myslím, že se hrají postupně, pak v aktivitě přidělení žetonů produkce (bod 6.4) se musí hráč rozhodnout, zda např. jeden žeton své produkce věnuje na další aktivitu vývoj atomové bomby, tedy ještě bez znalosti toho jaké číslo padne na kostce hodu na vývoj atomové bomby a tím případně zbytečně a bezúčelně vyčerpat svůj jeden žeton produkce, pokud na kostce hodu na vývoj atomové bomby následně padla např. 4 nebo 5 nebo 6 (kdy by byl posun možný i bez přiděleného žetonu produkce).

Nebo zda se háže kostkou na vývoj atomové bomby v podstatě už ve fázi přidělení žetonů produkce a tudíž po hodu kostkou na vývoj atomové bomby se teprve příslušný hráč či hráči rozhodnou utratit žeton produkce na modifikaci hodu tak, aby byl vývoj bomby úspěšný a tudíž kdyby padla 4, 5 nebo 6, tak by nikdo svůj žeton produkce na modifikaci hodu nemusel utrácet a mohl jej pak využít účelně jinak např. na vojenskou podporu.

24.4.2022 18:29:18

Aniž bych se koukal pořádně do pravidel, tak jsem si jist, že posloupnost kroků je jasně daná. Tedy hod na vývoj atomovky probíhá až po přidělení produkce. Po hodu tedy není možné s produkcí jakkoliv manipulovat.

Tedy aspoň my jsme to tak hráli.

24.4.2022 18:39:40

Je to jak říká Dooby, “investovat” do bonusu k hodu musíš před hodem.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

24.4.2022 20:44:58

Vybíráme z Bazaru

Space Hulk: Death Angel (karetní) + 2x rozšíření
Space Hulk: Death Angel (karetní) + 2x rozšíření
Akt. cena: 1800 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas