Cesta piráta - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 18 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Piráti
Herní kategorie: párty hra
Čeština: není
Vydavatelé: Rocket Duck
Autoři: Janka Ovšonková
Robert Vizváry
Rok vydání: 2017
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Staňte se piráty a vydejte se na výpravu za pokladem! Na výpravu plnou nástrah, soubojů, ale i příjemných překvapení, kde rum poteče proudem. Plavbu však dokončí jen ten nejzkušenější a nejrychlejší pirát. Johoho!

Cesta piráta je dobrodružná party hra slovenských autorů (herní materiál je ve slovenštině), v níž se 2 až 6 hráčů od 18 let (součástí hry je totiž pití alkoholu) ujme role pirátských kapitánů či kapitánek a vydají se na cestu ze startovacího políčka přes Zátoku Krakena, Zrádné vody či Údolí pomsty až do cílového políčka s pokladem. Na trase na hráče čekají četné překážky, úkoly i vzájemné souboje a také mnoho panáků rumu.

Příprava hry:

Rozloží se herní plán v podobě mapy k pokladu a na vyznačená místa se rozmístí zamíchané balíčky karet jednotlivých typů. Každý hráč si vybere jednu ze dvou vylosovaných postav, se kterou bude hrát, a tu si vloží do Karty korzára zvolené barvy a nastaví si počet životů a schopností. Hráči si vezmou svou figurku, hrací kostku a čtyři základní Osudové karty (Obrana, Útok, Život, Loď) a doberou si další karty podle počtu svých životů. Každý hráč dostane vlastního panáka s rumem. Hráči si stanoví úkol, který budou muset splnit, pokud ve hře nevyhrají. Hodem kostkou či jinak se určí začínající hráč.

Průběh hry:

Hráči se postupně střídají v tazích, přičemž hodí kostkou a postoupí o daný počet políček na herním plánu. Poté hráč provede postupně následující akce:

  1. Souboj: střetnou-li se dva hráči na stejném políčku, muže přicházející hráč zaútočit na protihráče odhozením útočné Osudové karty. Protihráč reaguje odhozením obranné Osudové karty. Ubrání-li se, může obránce útok opětovat. Neubráněný útok znamená ztrátu životů (a pití rumu). Hráči si po souboji doberou karty do svého limitu odpovídajího počtu životů.
  2. Hraní Osudových karet: doplnění životů, uzavření spojenectví, uvěznění protihráče atd.
  3. Využití schopnosti postavy: každá postava má dvě zvláštní schopnosti, jejich využití je však omezeno.
  4. Táhnutí karty: podle typu cílového políčka a její vyhodnocení. Karty Rajské zahrady obsahují spíše pozitivní efekty, karty Údolí smrti většinou negativní efekty, karty Zkratka umožní urychlit si postup ve hře, karty Ahoy obsahují úkoly, které musí hráči splnit jinak ztratí život a musí se napít (což činí pokaždé při ztátě života).
  5. Použití žolíka: na výměnu Osudových karet.

Jen akce táhnutí karty je povinná, zbylé jsou volitelné.

Konec hry:

Jakmile se některému z hráčů podaří vstoupit na poslední políčko cesty s pokladem, okamžitě končí hra a tento hráč se stává vítězem. Ostatní hráči pak musí splnit předem dohodnutý úkol.

 

Shrnutí: bláznivá party hra se silným důrazem na pití alkoholu založená na házení kostkou a postupem po hracím plánu, ozvláštněná vzájemnými souboji hráčů a plněním roztodivných úkolů. 

Autor: Holy

Vybíráme z Bazaru

Prodám karty Scratch Wars
Prodám karty Scratch Wars
Akt. cena: 115 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas