Cave Evil - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 16 let
Herní doba: 180 min
Herní svět: Horror
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Fox in the Box
Blast City Games
Emperors of Eternal Evil
Autoři: Jochen Hartmann
Mat Brinkman
Nate Hayden
Rok vydání: 2011
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Suroviny za kartu

Kam mám přiřadit suroviny získané odhozením karty?

18.12.2021 20:16:27

Nevim jestli chápu otázku, ale jeden typ surovin si dáš normálně do zásoby. 

19.12.2021 18:28:28

No nic jako zásoba není. Každá skupina nese své suroviny. Hráč nemá jednu obecnou zásobu, ale každá jeho skupina má svoje suroviny, které sbírá a podobně.

K dotazu: v pravidlech jsem vysloveně nenašel kam se umísťují suroviny za odhozené karty ve druhé fázi (zaříkávání). Tudíž si je dle mě můžeš umístit do které skupiny chceš. Ale logicky bych je dával do skupiny nekromanta, protože jen on je může použít k vzývání karet z ruky.

19.12.2021 18:51:27

My to včera řešili kvůli Černému čaroději. Jestli je společný pool surovin za odhození karty z fáze 2, který mohou využívat oba malí nebo jestli musíš vybrat, kterému je přiřadíš. Řešili jsme to z důvodu, že v pravidlech to opravdu není… Koukal jsem i BGG a nic nenašel. A pokud je musíš přiřadit nekromantovi, můžeš je libovolně rozdělit mezi ty dva zmetky?

19.12.2021 18:55:18 | Upraveno autorem (porovnej)

CE je hra, která rozhodně nebazíruje na striktním výkladu pravidel a tedy bych tyto nejasnosti řešil dohodou mezi hráči a tím, co tematicky dává větší smysl. Ve stejném duchu vždycky i odpovídal autor hry.

 

Já bych suroviny přiřadil skvadře s nekromantem, protože pouze nekromant má schopnost “zpeněžit” karty (jak už bylo řečeno). Co se týče dvou mini černých čarodějů, tak tam to asi bude na domluvě mezi Vámi. Asi bych povolil rozdělit libovolně mezi oba dva čaroděje a případně omezil později pakliže by to bylo moc OP.

 

EDIT: tohle jsem našel na BGG. Vypadá to, že panuje podobný názor na umisťování surovin, bohužel nepotvrzený autorem.

conjuration of forbidden knowledge ( 2nd phase of cycle) | BoardGameGeek

19.12.2021 19:12:31 | Upraveno autorem (porovnej)

IN

Také bych to viděl jako akci nekromanta a tudíž suroviny jdou do jeho skupiny. U malých čarodějů bych asi nechal umístění ke kterému na vůli hráče.

----------------------
Majitel liščí krabice

19.12.2021 19:25:37 | Upraveno autorem (porovnej)

Nakonec bych řekl, že získané suroviny z druhé fáze je možné dát jakékoliv skupině. Protože i skupina bez nekromanta může najímat toulavé nestvůry. Druhá fáze není akce jen pro nekromanta (u některých akcí ve fázi 3 už je to výslovně uvedeno), tak bych to hrál takto.

A u malých čarodějů bych to taky volil dle aktuální potřeby hráče, protože oba mohou využívat akce nekromantů (ale vždy jen jeden v jednom tahu).

A jak se tu píše, je to o domluvě u stolu. Když to není striktně dané pravidly. Nás čeká první partie mezi svátky, takže zatím soudím jen dle videí a z nastudování pravidel.

19.12.2021 20:03:28

Vybíráme z Bazaru

Detektiv: po stopách zločinu
Detektiv: po stopách zločinu
Akt. cena: 700 Kč
Končí za: 3 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas