Battletech - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 14
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: desková hra, kooperativní, strategická, válečná
Čeština: ke stažení
Vydavatelé: FASA
Autoři: Jordan Weisman
Rok vydání: 1985
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Kampaň Battle of Tukayyid...

Zdravím warriory,

a chtěl bych se zeptat těch z nich, kteří mají poslední vydání kampaně Battle of Tukayyid (co vyšla loni/předloni ??) a kteří ji zkoušeli hrát.

a) Co všechno je potřeba k jejímu hraní? Stačí kromě balíku map a samotné příručky jen základní pravidla (tj. Core box + Klanový starter (Invasion box)), nebo je třeba i Total warfare příp. příručky Tactical Ops (Advanced rules)?

b) Je třeba mít i figurky/proxy pro Comstarové mechy (viz nové vlny vydávání figurek Mechů), nebo stačí jen ty z IS a klanové? 

c) Jsou ty (pod)kampaně pro jednotlivé Klany dělané i pro hru jen 2 hráčů? Jak velké jednotlivé scénáře jsou - střety 2 rot (3 lances/stars) nebo i větší/menší?

d) Jsou do scénářů zahrnuta i obrněná vozidla/vznášedla/pěchota/letadla, nebo je to jen čistě střet Mechů?

Díky za odpověď.

1.6.2022 07:35:40

Trošku s křížkem po funuse, ale zkusím zodpovědět tvé dotazy.

a) Ano, skutečně stačí pravidla nalezená v AGoAC boxu a Clan Invasion Boxu. Total Warfare ani TacOps netřeba.

b) Nemusíš je mít. V podstatě stačí to, co máš v těch dvou boxech. I Comstar využíval běžné IS mechy, jen třeba v lepších variantách, tzv. Royal. V případě, že bys využíval Random Assignment Tables pro jednotlivé frakce, tak bys je buď proxoval nebo házel znovu, dokud bys nenajel na něco, co máš.

c) Ano, lze hrát i jen ve dvou hráčích, jeden za Comstar a druhý za nějaký klan. Velikost “armády” se řídí podle vybrané velikosti “armády” klanů. V knížce je to popsané.

d) Ano, lze doplnit mechy i vozidly (a vrtulníky) a případně využívat i artilérii, která je mimo mapu, nebo nálety letadel (letadla jako taková přímo ne). Knížka má vlastní zjednodušený systém, ale hráči můžou použít i klasický systém (tady nutné mít Total Warfare).

 

1.9.2022 13:48:35

Ještě bych dodal, že CGL momentálně dělá kampaně, tak aby se mohly hrát pomocí klasických pravidel i Alpha Strike pravidel.

1.9.2022 14:16:33

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač starý svět
Zaklínač starý svět
Akt. cena: 910 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas