Autokrator: Mini Expansion

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

Autokrator: Mini Expansion - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Rozšíření pro hru: Autokrator
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Středověk
Herní kategorie: válečná
Čeština: undefined
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: Lefteris Iroglidis
Rok vydání: 2012
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Jedná se o mini rozšíření šesti karet pro nájezdy do hraničních území, které nakonec tvůrci vložili do základní hry Autokrator

V původní hře se nalézalo šest karet, které sloužily jak pro obranu fiktivních posádek neutrálních území, tak pro nájezdy. S tímto nájezdnickým rozšířením jim zůstala pouze obraná funkce. Příkladem lehké změny karet pro dosažení odlišnosti uveďme karty neutrálních generálů. 

  • Obranný balíček: Kavalerie, 4000 mužů, jeden meč.
  • Nájezdnický balíček: Kavalerie, 3000 mužů, dva meče.

Pro nájezdnický balíček stále platí dříve uvedená pravidla - nájezd si mohu objednat za čtyři mince a je prováděn buď z Asturie na území Toleda či Toulouse, anebo z Arménie na území Trebizondu či Aleppa. Aktivovavat smím pouze nájezdníka na své polovině mapy, tedy pro poškození přímého souseda. Náhodně si doberu z balíčku nájezdů tři karty a posléze svedu bitvu se soupeřem dle obvyklých pravidel. Je-li nájezd úspěšný, obránce ztratí 2 vítězné body, ale ponechá si území. V případě úspěšné obrany se nestane nic.

Neutrální generálové mají v bitvě bojový modifikátor +1. Pokud je v oblasti přítomen Generál či Král bránícího hráče, nemůže tam být nájezd proveden. Hráč smí podniknout jeden nájezd za kolo.

Autor: Raine21

Vybíráme z Bazaru

Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Akt. cena: 1375 Kč
Končí za: 15 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas