AQUA: Biodiversity in the Oceans

oooooooooo hodnoceno 0x (Seznam vlastníků)

AQUA: Biodiversity in the Oceans - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 45 min
Herní svět: Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Sidekick Games
Autoři: Dan Halstad
Tristan Halstad
Rok vydání: 2024
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Ve hře Aqua hráči vytvářejí podmořský biotop, a to tak, aby se v něm dařilo korálům a dalším mořským živočichům. Hráč, jemuž se to podaří nejlépe (tj. získá na konci hry nejvíce vítězných bodů), se stane vítězem hry.

Příprava hry:

Hráči náhodně vyberou šest herních ekosystémů a ke každému přiřadí dílky jednoho z malých živočichů; poblíž připraví roztříděné dílky velkých živočichů. Dále připraví dílky korálů (lícem dolů) a vytvoří z nich nabídku v počtu dílků o 1 větším než počet hráčů. Každý hráč si před sebe položí startovní dílek.

Průběh hry:

Hra trvá po 17 kol, v nichž se hráči střídají v tazích. Každý tah má tři fáze:

  1. Hráč si vezme z nabídky jeden dílek korálů (na každém jsou vyobrazeny tři korály) a přiloží jej k již vyloženým dílkům; alespoň jeden z korálů na přikládaném dílku přitom musí po přiložení sousedit s korálem stejné barvy.
  2. Pokud hráč přiložením dílku vytvoří habitat (tj. šestiúhelník tvořený třemi korály stejné barvy), ihned na něj položí dílek drobného živočicha téže barvy.
  3. Pokud hráč položením drobného živočicha vytvoří uskupení různých živočichů o stejném tvaru jako některý velký živočich, může jej na ně položit. Využije přitom bodově nejhodnotnějšího živočicha daného druhu.
    Poté, co všichni hráči odehrají svůj tah, kolo končí a doplní se nabídka korálů pro další kolo.

Konec hry:

Hra končí po odehrání 17. kola. Hráči si sečtou body za malé a velké živočichy, jakož i za korálové útesy, tj. útvary z alespoň čtyř korálů stejné barvy, které udělují body za s nimi sousedící malé živočichy, a za splnění bodovacích podmínek jednotlivých ekosystémů pro k nim přiřazené živočichy. Hráč, který obdrží nejvíce vítězných bodů, se stává vítězem hry. 

Rodinná varianta hry:
Body se udělují pouze za malé a velké živočichy; ekosystémy vůbec nepřicházejí do hry.

Autor: Ondřej Podavka

Vybíráme z Bazaru

Keep the heroes out!
Keep the heroes out!
Akt. cena: 1725 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas