Alchymisté - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: neuvedeno
Čeština: v balení hry
Vydavatelé:
MindOK - logo
Autoři: Matúš Kotry
Rok vydání: 2014
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Dobrodruzi, ztrata reputace

Chci se zeptat na ceny lektvaru u dobrodruhu - pokud zvolim uplnou shodu nebo shodu znamenka, neztracim podle pravidel zadnou reputaci a nedostavam odmenu v pripade nezdaru. Takze dam pokazde maximalni slevu a zadarmo zkousim lektvary, aniz by mi cokoliv hrozilo a jeste blokuju ostatni hrace. Je to tak? Opravdu nedostanu diky nastrelene cene zadnou minusovou reputaci? Tak je to psane v pravidlech a nak se mi to nezda… 

28.10.2021 12:01:44

Ne, není to tak. Pokaždé když při prodeji namícháš neutrál nebo opačné znaménko, tak ztratíš reputaci.

Pravidla str. 11, třetí sloupec, červený text: Nepříjemné je, že za přípravu [neutrální lektvar] nebo [nesprávné znaménko] vždy ztrácíte 1 bod reputace, a to bez ohledu na vámi stanovené záruční podmínky.

Reputaci ztratíš na základě toho, co skutečně namícháš, ne na základě záruky. Naopak když dáš tu nejhorší záruku, ale namícháš přesnou shodu nebo alespoň shodné znaménko, tak reputaci neztratíš.

Jinak využít Prodej lektvaru k výzkumu je legitimní strategie, ale kromě rizika ztráty reputace to s sebou nese ještě cenu dvou kostiček na jedné akci…

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

28.10.2021 13:24:46

Jo, to dava vetsi smysl. Jsem trosku prekvapeny, ze muzes uplatnit opacnou variantu - pokud uvaris lepsi lektvar, nez si slibil, nedostanes automaticky zapornou reputaci u poslednich dvou zaruk. Vzdyt to neni nikde napsano. ???? Diky za vysvetleni, v tomhle jsem mel opravdu zmatek! 

28.10.2021 15:30:16

Vybíráme z Bazaru

NEXUS - Arena Combat System - zánovní
Akt. cena: 2499 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas