Deskovková policie (DP)

Každý sem tam hledáme na internetu nejlepší slevu právě na společenskou, deskovou nebo karetní hru, kterou chceme. Většina z nás využije portál zboží.cz, avšak i na tomhle portálu třeba některá nákupní centra nezveřejňují své slevy a to třeba ke zmíněným společenským hrám. O to se pro Vás postará naše brněnská Deskovková policie (DP) :-) Každý týden zde na stránky uveřejníme co jsme se kde dozvěděli nebo doslechli z nákupních center Brna.

INFO ZDE:
https://www.facebook.com/Deskovkova.policie
30.7.2015 10:55:06

DP
ta zkratka je luxusni!

30.7.2015 14:00:00

Facebook
Nemám ho a nechci ho... Nicméně desková policie to je suoer nápad. Proč ale nejsou odkazy i zde? A jsou jenom na FB? Nejsem jediná kdo FB nemusí...

10.10.2015 17:53:05 | Upraveno autorem (porovnej)

to Pamir
Otázka je, proč by tu měly být, když se v sekci "Kde výhodně nakoupit deskovky." a "Vaše poslední úlovky" dozvíš mnohem víc, nehledě na to, že honit se po o krapet levnějších deskovkách po nákupních centrech... no já jsem asi trochu mimo. Moje maminka na to říká: "Tyhle nákupní centra jsou fakt báječná věc, tam ušetříte často až 50 % za věc, kterou byste si normálně ani nekoupili."

FB zmar...

P.S.: Fakt jsem chtěl být pozitivní, ale nějak to nešlo, tak se omlouvám, ale bohužel nenakupuji v Tescu...

16.10.2015 23:14:27

prebio, Pamir
Někteří z nás mají nákupní centra víc po ruce než obchody s hrami, navíc čas od času se např. v Tescu nebo Levných Knihách vyskytnou fakt zajímavé slevy kde nejde jen o pár korun a nejde o úplné blbosti :-) Takže to je rozhodně užitečné a na FB je mnohem větší dosah než diskuze na Zatrolkách, které neumí ani tak banální věc, jako zvýraznění nepřečtených příspěvků/témat nebo dokonce sledování a upozornění.

"FB nemusím" je imho divný postoj a přijde mi to samoúčelné. Pokud je vám pod třicet, většina vašich vrstevníků účet má a už jen proto se ho hodí mít taky, čistě pro tu možnost kontaktu s lidmi. Nadto je to bezva organizační nástroj díky tomu, kolik lidí je aktivních a člověk se dozví o spoustě akcí na které by jinak nenarazil. Organizovat dneska něco s někým kdo účet nemá je nepříjemné a občas to vyústí v situaci, že člověk není pozván neb se zapomene, že FB nemá (mám takové přátele dva a tu a tam se nám to skutečně stane).

Používání FB opravdu nemusí být o čtení statusů a sdílení blbých obrázků (pokud to tak teda nechcete :-D). Pro mě je to spíš organizační nástroj a zdroj zajímavostí (odkazy na novinky ze stránek o vědeckých tématech a jiných mě blízkých), interakce s přáteli až vv poslední řadě.

18.10.2015 15:35:05

BorghalRantipol
souhlasim s tebou co se týče OC, to neni jen Tesco, ale většinou i spousta menších obchodu (Albi, Neoluxor, různá hračkářství atd.), takze se to urcite hodi. Ale souhlas s ostatníma, FB nemam a ani mít nebudu a je škoda, že už skoro všichni jedou výhradně přez něj. Já ho odsoudil hned jak ho u nás spustili a ani trochu toho nelituju a nijak mi to nechybi :-).
A ta věta, že je nepříjemné něco organizovat s někym kdo ho nemá, tak ta mě fakt pobavila. Asi to nebudou takovi kamaradi, kdyz na :-Dne zapomenete jen proto,že nemaj FB, nemyslíš?
Když mě bylo tak 13 - 15, tak jsme mely zas uchylky na ruzny chaty (lide,Xchat atd.). To bylo uplně stejný jen ty weby nebyli globální. A jsem rád,žetohle období je za mnou.
Ano, je mi pod 30 a většina lidí co znám ho má, ale stejně nemam potřebu si ho zřizovat. A už vubec se mi (ani mým kámošům) nestalo, že bysme nebyli pozvani protože.nemáme FB :-D :-D :-D
NEMÁŠ FB, NEJSI :-D
S lidma raději komunikuju přímo a ne přez net, tím spíše s kamarádama. Nebo jim prostě zavolám, je to osobnější i rychlejší a navíc naštěstí neznám žádnýho závisláka,kterej je na FB pořád, někteří tam kouknou třeba jednou za týden a v takovém případě FB ztrácí i smysl a funguje stejně jako zatrolenky nebo jakýkoliv jiný web.
Ano,má výhody - zdarma, jednoduchy a masovy, ale přezto spoousta lidi ho nema a ty FB neoslovim, naopak nektere to muze i odradit. Takže já konkrétně bych oslovil masy, ale asi tak jen 10% lidi,ktery bych opravdu rad... A to,že to tady nemá nejrůznější kraviny...to uz jsou lidi fakt takovy lemry,že na všechno potřebujou nějákýho virtuálního asistenta? Přecw když mě něco zajìmá, tak to sleduju a zajímám se o to ne, a že jsem něco už četl taky poznám :-)

Krom toho, když něco dělám pro deskovkáře, tak primárně jim to směřuju ne, takže to dám hlavně na stránky zabívající se deskovkama, ať už tady, deskozrout nebo jine...
Takže se přikláním k tomu, aby odkazy byli i zde.

18.10.2015 18:40:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Peet
Tak jestli stavíš užitečnost Facebooku a jeho používání na úroveň xchatu nebo lidé.cz, asi jsi nepochopil o čem mluvím. Ano, taky jsem svého času měl jako týnejdžr účet na Libimseti a podobných hovadinách, protože to bylo v módě. Ale rodíl je v tom, že to prostě k ničemu nebylo (možná se pletu, ale mě nikdy chatování s neznámými neoslovilo), kdežto Facebook má krom toho chatu (který je ale v dnešní době všudypřítomného mobilního připojení v podstatě SMS zdarma) další užitečné funkce.
- Shodneme se snad všichni v tom, že osobní setkání je lepší (nicméně to je arguemnt spíš proti internetu a telefonům celkově, ne FB), ale jednak mám kamarády všude po republice i v zahraničí, a taky nemám čas/chuť si s nimi zrovna volat po telefonu. Jsem vděčný že aspoň takhle mám nějaké povědomí o jejich životě, tedy aspoň to, co se rozhodnou s námi sdílet.
- Druhá rovina je strašně super funkce "akce ve tvém okolí", případně "podobné akce", skrze kterou jsem už objevil spoustu koncertů, výstav, výletů a jiných společenských událostí, o kterých bych se jinak nedozvěděl.
- Stejně tak zájmové skupinky všeho druhu. Šetří dost času, že to je pěkně na jednom místě. User generated content je strašně super věc když funguje, a Facebook je v tomhle nejlepší na světě, protože sdružuje nejvíc lidí (zní to možná pitomě, ale funguje to tak).

"Že jsem něco už četl taky poznám" - jestli jsi takový frajer, že si pamatuješ data posledních příspěvků a podle toho víš, do které diskuze se podívat, klobouk dolů. Já to neumím a právě ve jménu ušetření času nás běžných smrtelníků takové funkce slouží. Je to příjemné, je to rychlé a nikomu to nepřekáží. Chodím na spoustu jiných webů a kdybych měl všude prolézat každé diskuzní vlákno abych zjistil jestli něco přibylo nebo jestli někdo reagoval přímo na mne, to radši internetové diskuze zabalím. Tady to ještě jakžtakž funguje právě proto, že tu nechodí moc lidí. Kdyby se návštěvnost výrazněji zvedla, nějaké sledování probíhajících diskuzí by bylo nemožné. Chodím i na Boardgamegeek a nedokážu si představit, že bych tam měl přehled o zajímavých diskuzích, kdybych si je nemohl označit jako sledované.

K tomu poslednímu odstavci - ona ta stránka na facebooku JE stránka zabývající se hrami, tudíž to JE pro deskovkáře. A dost možná to dosáhne na větší počet lidí než by si to přečetlo tady (čistá spekulace, nemám data jen soudím podle frekvence příspěvků zde). Např. v jedné ze skupin skrz kterou chodím hrát v Brně je přes 200 lidí. Minimálně polovině z nich by se to na FB zobrazilo, aniž by si museli vzpomenout a jít něco zkontrolovat... to je prostě jednoznačně lepší.

18.10.2015 20:13:24

Borghal
Však já vím, že má spoustu výhod, ale pro mě i spoustu lidí je úplně zbytečný a spousta lidí ho nechce už z principu, nepotřebuju dalšího Velkého bratra :).
A spíš mi vadí přístup Facebook a nic jiného právě kvůli lidem co ho nemají/nechtějí :)
Stává se z toho pomalu nutnost a to je to co mi vadí, ale asi jsem dinosaurus :D

18.10.2015 20:26:38

peet
Velkého bratra rozvíjet nebudu :-D Já si myslím, že není vůbec žádný důvod se obávat zneužití. Však je tam jen to, co sám chceš světu prezentovat. Prakticky jediný způsob využití osobních údajů je cílená reklama. Na to ale nemusíš mít FB, stačí používat Google. A mě nakonec i přijde cílená reklama ok, aspoň nějaká šance že z ní poznám něco zjímavého. :-) Ale chápu že někdo se toho může bát z důvodů mne nepochopitelných.

Nenazval bych to nutností, však lidi fungují i bez toho, ale spíš je to praktické a pohodlné do té míry, že většina populace toho využije. Asi jako byl kdysi celý internet nebo dokonce telefon (chápu rozdíl technolgie vs soukromá platforma, ale princip užití je podobný). Já tady neobhajuju ani tak Facebook jako ideu sociální sítě, ale holt Facebook používá většina, tak není důvod používat jinou.

FB taky určitě čeká pád, až se objeví něco užitečnějšího nebo se změní charakter používání internetu, ale narozdíl od xchatu.cz apod. to asi nebude v řádu jednotek let.

(Moc kecám a jsem v diskuzích grafoman, ano :-))

18.10.2015 20:50:00

Borghal
Od toho přece diskuze jsou :-)

18.10.2015 21:26:17

Joe

Borghal
Kvôli sledovaniu diskusií tu ešte je RSS. Ja ho používam a nastavil som si to cez IFTTT na posielanie na email. Tak dostanem každý príspevok rovno do Gmailu a mám ho hocikde, kde som (teda aj tam, kde nemám svoju bežnú RSS čítačku).

19.10.2015 07:15:33

OT - RSS
Kde najdu to RSS? Nevidím ho nikde.

19.10.2015 09:13:06

Joe

Duirin
http://www.zatrolene-hry.cz/rss-diskuse.rss.php

Zbežným hľadaním som nenašiel link na stránke, ale ak máš napríklad Firefox, mal (?) by ti ukazovať tú RSS ikonku - alebo si ju treba pridať na toolbar, potom uvidíš, keď má tá-ktorá stránka nejaký RSS feed a môžeš s ním pracovať.

19.10.2015 09:23:26 | Upraveno autorem (porovnej)

to Borghal
K tomu FB. Nemusim ho protoze je neosobni a s prateli si zavolam kdyz se chcem videt. A mam jich par a opravdovych a ti se ozvou vzdy. Ty ostatni jsou znami... a je mi fuk jestli jsou na nejake akci.

Jinak kde vyhodne nakoupit... taky koupam a prispivam. Me se libil ten napad s policii, kdyz se tomu chce nekdo venovat tak proc mu brat vitr z plachet. A mit svuj vlastni blog

30.10.2015 10:29:01

RSS
@Joe: Diky, funguje to.
@admini: Bylo by fajn ten odkaz na RSS dat nekam do paticky stranky nebo tak nejak.
@vsichni: Sorry za OT.

30.10.2015 16:24:36

Pamir, upresneni
Mě nešlo o to, že vidíš kdo kam jde, ale že se dozvíš o různých akcích, o kterých by ses jinak nedozvěděl (ať už proto, že tam někdo známný jde, nebo protože FB nějak vyhodnotí, že se to podobá akcím tebou dříve navštíveným)

31.10.2015 12:27:14

Borghal Rantipole
Jj. Klíčovým souslovím je "FB nějak vyhodnotí". Docela mi narůstá okruh známých (plus dokonce i okruh firem), které přesně na tohle nadávají. O jejích akcích se dozvídá čím dál méně lidí a oni sami jsou čím dál méně informovaní.

31.10.2015 14:14:09

Už to umřelo
Tak FB stránka téhle policie na deskovky už neexistují...

27.11.2019 22:47:30

Vybíráme z Bazaru

Lepkouni - Albi
Lepkouni - Albi
Akt. cena: 100 Kč
Končí za: 20 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas