Začínající deskovkář - tipy na hry, komunitu (Praha, Praha-východ) :)

Čaute :) říká se, že za dotaz člověk nic nedá, tak tady je :) trochu mi chybí možnost si s někým zahrát, když kamarádi nemají čas. S přítelkyní ve dvou to není úplně ono (to říká ona :), lepší alespoň ve třech, ideál čtyři až pět hráčů... Jenže kde sehnat pár dalších nadšenců. Bydlím kousíček od Prahy (směr východ), tak kdyby někdo doporučil skupinu, klub, hernu atd., tak super... Jsem teprve na samém počátku světa deskových her,(zatím Settlers, Cyclades, 7 divů a Zeměplocha:), ale rád bych asi rozšířil první tři jmenované a začal do budoucna vytvářet menší sbírku. Co jsme dosud odehráli, tak pro mě zatím nej jsou Settlers, ale Cyclades šlapou na paty :) Překvapivě 7 divů zatím vlažné přijetí, tak snad se to zlepší... :). Kdyby mi kdokoliv nějakou další deskovku ze zkušenosti doporučil, byl bych moc rád (většinou hrajeme mix kluci-holky +-30 let, jsme vesměs všichni začátečníci - tedy přednášet někomu hodinu pravidla by je asi zabilo a mě taky, protože tato role padá na mě :), škodící prvek a nějaké to budování není na škodu). Ještě bych rád pořídil taky jednu kooperativku a napadl mě Pandemic. Ale jestli mi dáte lepší tipy, budu moc rád. PS: nejsem moc dobrý angličtinář, bohužel to může být ohledně různých her podstatný handicap...
30.10.2015 17:54:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Kde?
přidej kde ste.
Zkoušeli jsme vymyslet hraní v okolí klánovic, zatím je nás dost co se k tomu přihlásilo, ale scházíme se každý se svou partou, třeba bychom mohli vymyslet něco v ouvalech a pod.

30.10.2015 19:04:39

Začínající deskovkář - tipy na hry, komunitu (Praha, Praha-východ) :)
konkrétně? Praha-východ :)

30.10.2015 21:56:36 | Upraveno autorem (porovnej)

Hry do začátku
Ticket to Ride - projdi si diskuzi u jedné z nich (evropa x amerika) je jejich srovnání -> obě jsou dobré a trochu jiné :-)

Jinak do začátku -> doporučil bych Splendor - koukni na recenze - dokonce je k tomu od Deskofobie (na youtube) i video (je to pro 2-4 hráče)

Kooperačka - Pandemik je skvělá volba není to hra vůbec lehká na vyhrání, ale na vysvětlení je super :-)

7.11.2015 12:11:51

Vybíráme z Bazaru

Kronika zločinu 2400
Kronika zločinu 2400
Akt. cena: 450 Kč
Končí za: 9 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas