Solo doskovka pre zaciatocnika

Ahojte, vedeli by ste mi prosim poradit doskovku pre solo hranie pre zaciatocnika? Solo som este nehral a chcel by som vyskusat nieco s fajn pribehom, atmosferou, ale s nie zlozitymi pravidlami a najlepsie v preklade.

Ja mam v hladaciku: #Zaklínač: Starý svět , #Pax Pamir (druhá edice) , #Tainted Grail: Pád Avalonu , #Cesty osudu  a #Panství hrůzy: Druhá edice , ale rad by som si nechal poradit od skusenejsich hracov.

Velka vdaka za kazdu radu.

26.10.2023 14:53:19

#Nebe v plamenech 

26.10.2023 14:56:38

Bude těžké najít hru, která by tohle splňovala najednou. Si prvně spíš ujasni žánr nebo téma.
Moje tipy z obou konců spektra:

Příběhové: #Spící bohové , #Arkham Horror: Karetní hra (revidovaná edice) 
Jednoduché: #Mini Rogue , #Vzdor!  

Klasika: #Duchové ostrova 

---
Pomáhám s překlady pro Fox in the Box a testováním her pro Ion Game Design.

26.10.2023 15:39:15

Já začínal na PnP hrách, které jsou zdarma a jsou jich stovky (možná tisíce). Díky různým žebříčkům a soutěžím jde najít to, co přesně člověku vyhovuje.

V začátcích byl pro mne top #Utopia Engine. Nedávno zabavilo třeba i Roll n Cook.

O dvě diskuze níže dávám nějaké rady na téma Solo do ruky.  

Utopia se dívám je už přeložená dokonce. Rollncook jsem překládal já, ale nedokončil.

26.10.2023 15:40:42 | Upraveno autorem (porovnej)

#Konec věků jednoduche pravidla. velmi napinava hra. pribeh tam sice nejaky najdes, ale mozes ho ignorovat. ide o mechanicke prevedenie a ak mas rad deckbuilding, tak toto si naramne uzijes. pozor, pri hre s jednym magom je velmi tazke porazit niektore monstra. ale prave pre tu vyzvu som si to nesmierne uzival. od istej doby uz hram len s 2 magmi - je to kooperativna hra, tak nie je s tym problem.

26.10.2023 19:06:28

#Pax Pamir (druhá edice) by som ako zacinajuci solo hrac vynechal. niezeby boli pravidla nejake zlozite, ale moze ta odradit obsluha vachany (bota).

26.10.2023 19:07:55

Pokudbzqujal Arkham, tak se podivej na Maevel Champions. Za me neni ani spatne Temne znameni. 

26.10.2023 21:07:49

Pokud jsi psychicky odolnej, tak #This War of Mine: Desková hra Je to jednoduchý, příběhově výrazný a na počtu hráčích nesejde. V sólu tutovka, ve dvou se správným parťákem taky paráda, ale ve více už je to na pováženou. Ta hra musí prostě všem hráčům sednout, jinak je atmosféra v háji :-)

26.10.2023 21:12:17

Pokud slevíš z deskové hry :) tak velice hezkou, nenáročnou variantou by mohlo být něco ze série Dobrodružné výpravy (takový karetní gamebook) - ideální pro sólo. Ostatní podmínky splňuje.

 

* * * * *
Board games klub, Trenčín

27.10.2023 07:56:53

Pokud jsi zacatecnik, tak si myslim, ze pro zacatek z toho, co jsi napsal jsou nejlepsi #Cesty osudu . Tedy pokud nemas averzi na hry s aplikaci. 
Jednoducha pravidla, appka za Tebe dela vetsinu otravne prace :-) a mas cas se soustredit na pribeh. A prave proto, ze chces hrat solo, muzes si kazdy scenar zahrat postupne 3x (za kazdou osobu) a vzdy zazijes jiny pribeh. Pocinaje ambicemi osob, nasmerovani putovani atd.
Co jsem koukal na hodnoceni, malo hvezdicek ji davaji vetsinou ti, co uz maji v pribehovkach nahrano. Tebe, jako zacatecnika, se jejich vyhrady prilis netykaji….

---------------------------------
Dobro je prisjetiti se da prividno prav put prema cilju predstavlja u stvari pravodlivo krivudanje 
- Je dobré si uvědomit, že zdánlivě pravá cesta k cíli je ve skutečnosti zatáčkou doprava. 
==================
x - Everything is nothing - x

27.10.2023 09:08:17 | Upraveno autorem (porovnej)

EDIT:Přehlídl jsem ten požadavek příběhu, ten v obou hrách není :o) Tak jen pro zajímavost…

Já jsem vyloženě sólo hráč a za mě můžu doporučit tyto dvě hry:

#Heat Závodní hra, jednoduchá pravidla, výborná pro sólo. To závodění proti Legendám je skvělý a není lehký je porazit. V krabici je hodně modulů, chystá se rozšíření. Mám odehráno zatím 29 sólo závodů.

#Hadriánův val Flip and write, docela specifická hra a asi to nebude bavit každého. Za mě ale vynikající a nejlepší v sólu, ve více lidech jsem ji ani nehrál. Pravidla jsou jednoduchý, i když ty zápisové archy vypadají jako tabulka v Excelu. Ale stačí se tím prokousat a pak už to je v pohodě. Hra sama o sobě by se asi brzo stala repetitivní, chce to si stáhnout oficiálně vydanou kampaň a pak z BGG neoficiální tabulku achievementů. Pak je to zábava na dlouhou dobu. Mám zatím odehráno 38 her, kdy střídavě plním mise kampaně a achievementy (občas to vyjde najednou) a stále je to skvělá zábava :o)

Obě hry lze vyzkoušet na Board Game Arena, ale jsou Premium…

27.10.2023 11:39:38 | Upraveno autorem (porovnej)

#Panství hrůzy: Druhá edice na sólo nedoporučuji. Byť z hlediska pravidel to jde.

Doporučím:

#Bloodborne: Desková hra 

#Robinson Crusoe: Dobrodružství na Prokletém ostrově 

#Pán prstenů: karetní hra  (revidované vydání) zde ovšem musíš předem počítat s tím, že si když tak budeš dokupovat další rozšíření, bez toho ta hra nemá smysl.

27.10.2023 12:21:54 | Upraveno autorem (porovnej)

Jestli máš rád Marvel tak doporučím #Marvel Champions: Karetní hra , tam si se základem docela užiješ, a má dost rozšíření. V češtině ale vyšlo jen jedno rozšíření, doporučím spíš pořídit v AJ, abys to měl celé stejné. 

27.10.2023 16:35:22

Příběhové: Spící bohové či This War of Mine.

Z oddychových rychlejších věcí: Příští stanice Londýn, Malé velké galaxie, možná i ty Galaktické aliance, ale ty mám zatím krátce.

Jinak určitě Duchové ostrova, dotisk mají začátkem příštího roku. Sólo má dobré i další dnes už klasika Duna: Impérium.

Mimoto mám hodně rád Svět divů, kde je několik scénářů, s rozšířeními i další sada nebo přímo kampaně. Ale tam příběh není, a téma jen lehounce, mechanicky ale zábavný.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

30.10.2023 10:16:03

Vybíráme z Bazaru

Warhammer Underworlds – Zarbag's Gitz (modely)
Warhammer Underworlds – Zarbag's Gitz (modely)
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas