RPG, hry na hrdiny - pomoc se začátkem

Ahoj, poradil by někdo, jak začít s RPG? Hledám funkční systém, který je hráčsky přívětivý. Nemám rád moc fantasy, ale pokud je systém nosný a mohl bych na něm vybudovat vlastní svět, nebránil bych se tomu. Dívám se, že je venku Dračí hlídka, Jeskyně a draci, či Fate. Prosím tedy o vaše názory a zkušenosti. Předem vám moc děkuji 🙂.

Edit. Prosím o to, co je v češtině, ať u oficiálně nebo fanouškovky přeloženo. Díky

____________________________
Sám sobě hádankou.

6.7.2023 17:42:40 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jacob Alien rpg. Jednoduchý pravidla a vydali nekolik dobrodružství. Ted má vychazet navíc rozšíření s pravidly pro sandbox. Za mě je příjemný bonus, že svět vetřelce každý zná, takže nebudes muset nic dlouho vysvětlovat 

6.7.2023 18:23:52

@foxthetox díky za příspěvek. Omylem jsem zapomněl dodat, že nejsem moc dobrý angličtinář, tak bych to nedal. 

____________________________
Sám sobě hádankou.

6.7.2023 18:35:54

Já vyzkoušel vše možné a momentálně vede Fate (konkrétně u mne Příběhy impéria). Pravidla vysvětlená okamžitě, hratelnost neomezená, žádné otravné DrD tabulky. Tvorba postavy snad zábavnější než v Shadowrun. Nevýhoda je samozřejmě vyšší náročnost vedení partie (u nás stále PídžeJ).

Vedl jsem (fate) skupinu, kde byli všichni na druhém stupni základky (já měl přes 30) a všechny to bavilo a zvládali úplně v pohodě.

Výhoda je za mne také, že jde hrát jakýkoliv setting, klidně GTA. ;-) a oproti GURPS nemusíš přečíst další knihu pravidel. 

U nás existují lidé věnující se “profesionálně” této problematice. Určitě bych začal na https://rpgforum.cz/, pokračoval sem http://www.d20.cz/ a jak dál už bude jasné ;-) Tento web se zabývá klasickými deskovkami.

6.7.2023 18:44:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Pokud nejsi dobrý angličtinář, tak se možnosti docela ztenčují. Je tady český portál kde jsou vysvětleny pravidla FATE stručně a jasně, dá se v tom systému odehrát cokoliv od Star Wars po klasický dračák. 

 

6.7.2023 21:32:42

Ta čeština není zase takové peklo. Hodně se toho překládá neoficiálně, dokonce i ten Alien má českou verzi.

7.7.2023 19:20:28

Vybíráme z Bazaru

Civilization: Nový úsvit (CZ)+ Terra incognita(EN)
Civilization: Nový úsvit (CZ)+ Terra incognita(EN)
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 23 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas