Outdoorová stolní hra: Vlaštovky



Pracuji na stolní hře která by lidi vytáhla ven do přírody. Jedná se o pouštění vlaštovek. Problém nachází, že bych chtěl použít částečnou hru s použitím karet: Chtěl bych se zeptat, jaký je váš oblíbený systém hraní- placení za vyložení karty a její následné použití? Kolik držíte karet v ruce atd.

Může klidně vycházet z již existující stolní hry.
9.8.2015 16:17:07

záleží jak starý lidi to mají hrát
Navíc venku nechci mít moc karet v ruce.
Asi by pomohlo to trochu uúpřesnit. Mě nevadí držez třeba 15 karet v ruce, ale děti pojmou v poho tak 4-5 karet. Pokud navíc musím házet vlaštovku, tak radši méně karet do ruky.
Navíc u outdoorové hry ještě platit za vyloženou kartu je asi těžký. čím a kam to dát ať se to nepostrácí.
opravdu to chce asi trochu upřesnit.

9.8.2015 16:45:59

dodatek
Krabice hry bude udělána tak ( podobně jako Dominium ) že při přenášení z jednoho místa na druhé si hráči své karty uloží do políček ( tím pádem je vítr a nějaký otřes neodnese a nepřehází se. Ale rád bych popsal hru ( naprosto nedokončený nápad)

Obsah: 2 kostky, asi 60 karet okolí, asi 50 karet různých vlaštovek každá se originálními schopnostmi, kterými se bude odlišovat od jiných, měna vítr, krabice uzpůsobená přenosu karet své hrací plochy

Hráči si ze šesti karet startovních základních vlaštovek vyberou jednu. Ta jim ukáže typ vlaštovky, který si hráči poskládají z papíru (podle návodu). Každá vlaštovka má jednak fyzicky odlišné létací schopnosti + schopnosti karty jak ve hře BANG! ( ten fyzický typ, který má nejhorší letové vlastnosti dostane nejlepší vlastnosti, kvůli vyvážení)

Hráči si v přírodě, parku, lese zvolí vzdálenost kam se chtějí dostat a házejí vlaštovkami dokud nedosáhnou cíle ( určité vzdálenosti). Tam hra končí ( první je nějak ohodnocen Vítěznými body)
V průběhy hry hráči získávají karty okolí ( překrásně graficky vyvedené karty např: houpací sítě u stromu, jezírko, houpačka) a za ně získávají také Vítězné body. Je možnost malé strategie

Průběh hry. každé kolo ( podobné jak ve hře vysoké napětí ) má 5 částí:

1. vybrání karty vlaštovky se svého balíčku a následné zaplacení ( měna se bude nazývat pravděpodobně vítr ) za spuštění
2. skutečný hod vlaštovky
3. ostatní hráči ohodnotí skutečný hod ( nepovedený, dobrý, překrásný) a za něj hráč získá měnu vítr, kterým si následně může platit 1 tj. hození vlaštovky. (Čím lepší vlaštovka tím dražší zaplacení)
4. vytáhnutí karty okolí a na kostkách zjištění zda daná vlaštovka kartu okolí získala či ne ( špatná vlaštovka nemůže získat kartu okolí s mnoha vítěznými body, musí se vlaštovky kupovat nové lepší aby je zvládly)
5. dobírání karet vlaštovek a přidávání karet okolí do "obchodu"

Vymýšlením této hry si krátíme s kamarády nudu. Co je kladem hry: vytáhne lidi do přírody, dá možnost se do hry vžít ( hodit vlaštovkou, né jen hloupě otáčet karty "jakože si hážu vlaštovkou" doma na stole), překrásná grafická úprava něco jak ( die Verbotene Insel, Above and below aj.) Mínusy hry: hra nepřináší nový mechanismus pouze vybírá z nejlepších stolních her ty ověřené, Musí se pekelně promyslet krabice, aby po skončení tahu a pohybu za hozenými vlaštovkami hráči skvěle uložili svoje vyložené karty a nepomíchali se jim s ostatními, komponenty a karty se musí udělat pořádně (vlhkost a špína)

Hra není určená pro oficiální verzi, ale pro kamarády, protože rádi trávíme čas v přírodě a rádi hrajeme stolní hry.

10.8.2015 19:31:11

Vybíráme z Bazaru

Ankh: Bohové Egypta
Ankh: Bohové Egypta
Akt. cena: 1900 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas