Optimistická sólo hra bez bodování

Máte někdo tip na hru, která by odpovídala tomuto zadání:

  • téma a vizuál jsou optimistické, pozitivní, relaxační (takže nic kde se umírá, škodí, ničí)
  • není úplně abstraktní, alespoň vizuálně nějaké téma má
  • není tvrdé euro, má alespoň nějaký prvek náhody
  • dá se plnohodnotně hrát sólo
  • vítezství se neurčuje sčítáním bodového skóre po dohrání
  • je sehnatelná

???

 

22.4.2023 17:56:09

Mars Teraformace: Expedice Ares

  • téma a vizuál jsou optimistické, pozitivní, relaxační (takže nic kde se umírá, škodí, ničí) - budujes kolonii
  • není úplně abstraktní, alespoň vizuálně nějaké téma má - budujes kolonii na marsu
  • není tvrdé euro, má alespoň nějaký prvek náhody - balicek karet je velky a nahodny a korporaci je taky velky vyber
  • dá se plnohodnotně hrát sólo - ano
  • vítezství se neurčuje sčítáním bodového skóre po dohrání - bud splnis kriteria teraformace anebo ne
  • je sehnatelná - ano

22.4.2023 23:13:36

Hodně těžké kritéria, ale mrkl bych na #Ohrožení . Sice ti pod rukami umírají zvířátka, ale snažíš se je optimisticky zachránit. Není to na body, je to koop, dá se hrát sólo a vizuál hezký. 
Možná hlavolam #Hrdinové bez záruky ale v solu spíš jen hlavolam na rchlost. 

A podle recenzí #Onirim (2nd edition), ale o té hře nevím nic. 

22.4.2023 23:17:29

Tak když už tu padla Expedice Ares, tak bych zmínil i normální #Mars: Teraformace. Všechny kritéria splňuje, i když nevím, jestli bych si ho pořizoval čistě na sólo hraní.

23.4.2023 09:01:52

@Lukikata No já bych řekl, že je právě klasický Mars je právě hra, která splňuje výše uvedené parametry a jako sólo hra je opravdu výborný. Mám v této hře nahraný stovky hodin v různém počtu lidí a nebál bych se doporučit koupi výhradně jen k sólo hraní.

23.4.2023 09:13:15

Půjdu na to trochu jinak - a doporučím sólový roll-and-write, který je dostupný zdarma. Sám jsem zahrál cca 8-10 her a moc si to užil. Je to přesně ta milá, odpočinková hra, kterou popisuješ. Ostatní “požadavky” snad plní také, alespoň do jisté míry. Oproti navrhovanému Marsu má navíc obrovskou výhodu - není tam žádný setup, žádné nároky na prostor, žádný úklid a hraní je cca na 15-20 minut. Takže až budeš chtít něco kratšího k vypití kafe, třeba si na mě vzpomeneš. :)

 

  • téma a vizuál jsou optimistické, pozitivní, relaxační (takže nic kde se umírá, škodí, ničí) → Téma je alá Stardew Valley, můžeš farmařit, rybařit, dolovat, vylepšovat nástroje, obchodovat a přátelit se. Pozitivnější a relaxačnější téma (a za mě ani grafika) už snad ani nejde. :)
  • není úplně abstraktní, alespoň vizuálně nějaké téma má → Určitě téma má hezké (ač se do mechanik nějak moc nepropisuje).
  • není tvrdé euro, má alespoň nějaký prvek náhody → Poměrně silný prvek náhody, je to přece jen roll-and-write.
  • dá se plnohodnotně hrát sólo → 100% splněno, koncipované od začátku jako sólo.
  • vítezství se neurčuje sčítáním bodového skóre po dohrání → Tady se to dělá tak, že si na začátku sám (případně náhodně) zvolíš úkol nebo úkoly. Pokud je splníš po odehrání určitého počtu dní (herních kol), hru jsi “vyhrál” - a pak si můžeš (ale nemusíš) spočítat, na kolik bodů se ti to povedlo.
  • je sehnatelná →  je zdarma na BGG, stačí vytisknout jednu stránku a přidat k ní několik tradičních šestistěnných kostek. :)

23.4.2023 10:08:35

@Falcon Star Nebuďte slušnej… řekněte jméno! ;)

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

23.4.2023 10:40:13

Ta hra je “A Simple Life”, dostupná na BGG, případně také na PnP Arcade.

 

..a pardon, nějak jsem se nadchnul při popisování, aniž bych napsal, co popisuji. Jsem bandaska. 🙄

23.4.2023 13:32:50

Jestli ti vadí to, že se hraje jen na high score, tak hry #Velkoměsto: Rozšířené vydání a #Citrusy by mohly odpovídat. Obě jsou navíc příjemně cestovní. Člověk tam překonává nějakou bodovou hranici, ale není to jako třeba #Palm Island, kde jedeš prostě na nejvyšší skóre.

Jestli ti vadí obecně počítat skóre a pokud nevadí trochu podivný téma, tak cokoliv z tzv. Oniverse by mohlo sedět. Není to teda echt “optimistický”, ale je to barevný a docela oddechový. Já jsem zkoušel #Onirim (2nd edition) a #Aerion a obě můžu doporučit. U nich se prostě snažíš dosáhnout poměrně konkrétního cíle.

23.4.2023 16:19:17 | Upraveno autorem (porovnej)

@zacinajici - za mě jasně #Zvířátka pana Holmese, ačkoli je to spíše rodinné, je to velice krásně napsané, jednoduché, nádherně ilustrované a i jako dospělého mě to moc bavilo. Jediná nevýhoda je, že je tam minimální znovuhratelnost - prostě si užít všechny příběhy a hru poslat dál.

Kdyby tě zajímalo víc, moje recenze:
https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/zviratka-pana-holmese-13533/recenze/11662/

Další věc co mě napadla, protože jsem si ji nově pořídil je #Oltréé - není to zase takový relax, je potřeba to hrát efektivně, ale graficky nádherně zpracované, mechanismy zajímavé a přitom pravidlově jednoduché. Jen teda vyhrát už zase taková brnkačka není. Pokud neznáš, tematicky jde o zvelebování provincie, stavění pevnosti a pomáhání obyvatelům v okolí, testy se řeší kotkami. Se znovuhratelností je to tma daleko lepší.

23.4.2023 23:24:03

Lands of Galzyr. Bodovanie síce má, ale je v podstate jedno, koľko bodov získaš. V podstate si ich ani nemusíš značiť, keď nechceš. Nič vážne to neznamená. Hra je skôr o preskúmavaní sveta a o príbehoch v ňom.

24.4.2023 17:10:40

Vybíráme z Bazaru

Hero Realms + rozšíření Ruin of Thandar
Hero Realms + rozšíření Ruin of Thandar
Akt. cena: 520 Kč
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas