Kvalita komponentů

Koupil jsem si RED7.
Nevím, jestli je to pouze u mě (o čemž pochybuji), ale kvalita karet je příšerná! Po pár hrách se karty začínají na bocích odlupovat a jak budou vypadat za rok, to si ani neumím představit!
Myslím si, že když zaplatím za karty 250,- Kč (a teď prosím, aby nikdo nevysvětloval, jak musí dostat své autor, výrobce, vydavatel, prodejce atd.), tak chci za to výrobek, který něco vydrží. I já chci dostat své.
"Obyčejné" žulíky, mariášky i kvarteta jsou výrazně kvalitnější.
A není to pouze tato hra, s takovým měkkým potištěným papírem se začínám potkávat čím dál častěji, namátkou Hanabi.
3.8.2017 10:44:38

jop
Taky si poslední dobou všímám měkčího papíru u karet.

3.8.2017 11:15:38

obaly na karty
Nejspíš lobbying výrobců obalů na karty :)

3.8.2017 12:08:35

karty
tlak na nizke ceny a ekoterorizmus a toto je vysledok.
Btw v tlaciarenskom a papierenskom priemysle je uplne rovnaka situacia, ako v automobilovom s jeho "downsizingom motorov" v autach, vdaka tlaku a lobbingu ekoteroristov.
Uplne rovnake, ako vo svete elektroniky, ked sa vdaka tlaku ekoteroristov prestalo do pajky pridavat olovo a tym odchadza elektronika podstatne rychlejsie, ako dovtedy.

Nasledok toho, ze tlaciarenske farby obsahuju menej "farby" aby menej skodili prirode a papier obsahuej menej "dreva" aby sme viac setrili prirodu.

Tlaciarne musia plnit rozne debilne eko ISO normy a postupom casu sa tlac na naozaj kvalitny papier stava luxusnym tovarom.

3.8.2017 20:02:27 | Upraveno autorem (porovnej)

Wuuduu
offtopic:
Slovo "ekoterorizmus" použité 3x v jednom příspěvku mi z principu zní jako výkřik někoho, kdo je líný dojít s plastovou lžičkou ke koši na plasty a musí ji nutně hodit do směsného odpadu.
Neboli: "ekoterorismus" by neexistoval (nebo by byl značně redukovaný), kdyby lidi nebyli prasata...

5.8.2017 15:33:26

heh
no vidis moj pekny, ekoterorizmus je obecny pojem, ja som ho nevymyslel a je uplne presny a trefny.
Btw mam 40+ rokov, za cely zivot som nevyhodil JEDINY kusok odpadu na zem, separujem ho postivo odkedy je to mozne a ked idem po ulici, zbieram aj cudzi bordel... dufam, ze si rovnaky, alebo lepsi ako ja, ked ma chces hodnotit :-)

ludia su prasata - ale to nezmenia nariadenia a zakazy, ale normy na silu motora vysavaca, na vykon a objem motorov aut, dotacie na repku olejnatu, ako pridavok do paliva, dotacie elektromobilov änehladiac na ich druhotne znecistovanie prirody) a dotacie na veterne elektrarne aj v miestach, kde nie su absolutne vhodne, nezmyselne dotacie na solarne panely, sluziace akorat tak par vybranym ludom su vsetko hluposti, spadajuce pod ekoterorizmus. Vratane toho vsetkeho, co som povodne opisal v prispevku.

5.8.2017 18:50:40

karty a uprchlici
Myslim, ze za tu zhorsenou kvalitu karet muzou nejen ekoteroriste, ale i uprchlici. Lode s hrama nemuzou jezdit pres Suezsky pruplav, aby ve Stredozemnim mori nemusely nekoho zachranovat, a tak jsou zvysene naklady na palivo kvuli obeplouvani Afriky kompenzovany zhorsenou kvalitou karet.

5.8.2017 18:52:39

A hlavně
za zhoršenou kvalitu komponentů může Kalousek.

Za mého mládí byly komponenty kvalitnější, tráva zelenější, slunce zářivější a holky nosily kratší sukně.

5.8.2017 19:44:41

ad aradraug a kew
aneb je lepší nehledat důvod a jen se posmívat a soudit druhé, že? :)

5.8.2017 21:37:13 | Upraveno autorem (porovnej)

matewr84
Někdy ano.

5.8.2017 21:54:43

Wuuduu
Pokud třídíš a nesviníš, jsem rád, nevím, jestli jsem na tom "stejně" dobře, ale rozhodně můžu říct, že to řeším.

matewr> jen mi přišlo, že "ekoterorismus" je v tomhle případě jako důvod ústřel mimo. A že mi přijde, že je to pouze zesměšňující pojem typu "sluníčkář", který odvádí pozornost od původního záměru.

Moc nesleduju KS, ale vím, že některé kampaně nabízejí jako stretch goaly nebo exclusive obsah vyšší kvalitu karet ("core"). Takže bych řekl, že je to na vydavateli. Ten se tak může rozhodnout kvůli ceně, nebo i z jiných důvodů. Těžko říct, jestli mezi ně může patřit "ekoterorismus", protože si myslím, že vždycky je dobré uvažovat aspoň trochu hlavou - třeba z hlediska životnosti produktu. Takže např. plasty nezatracuju komplet, pokud mají dobrý důvod k použití - např. opakovaně použitelné plastové "cestovní" lahve na vodu vs. neprakticky těžké a křehké skleněné/termosky.

6.8.2017 13:41:12

aradraug
Kdepak Kalousek, je to kvuli Obamovi. Diky jeho obamacare musi pracujici nizsi a stredni trida odvadet penize na pojisteni, a tudiz se musi snizit cena her, aby si je mohli taky koupit.

6.8.2017 16:03:17

Vybíráme z Bazaru

Bang! Duel
Bang! Duel
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 14 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas