Kooperativní hra

Ahoj. Sháním nějakou náhradu za karetní hru Pán prstenů. Hra se mi hodně líbí, ale skládání balíčků mi nevyhovuje. Do toho i s rozšířením mám doma stovky karet, příprava scénáře pro mě zbytečně zdlouhavá...
Hledám tedy nějakou hru, která by byla podobná Pánu prstenů, ale líbí se mi třeba i Ghost Stories, takže klidně i něco takového. Byl bych třeba i rád, kdyby byla každá hra trošičku jiná. Třeba po dohrání scénářů v Andoru to už nikdo nechtěl pak hrát znovu. Měla by být alespon trochu tématická. Máme doma Zombicide BP, takže hry jako je Descent, Mage Knight... už nechci. Pandemic nás také nebavil hlavně proto, že nám to nepřišlo moc tématické. Přišlo nám to jako odklízení kostiček. Záchranáři nás baví mnohem víc.

Hra by měla být kooperativní, v CZ (nebo jazykově nezávislá).

Zatím přemýšlím o Warhammer quest karetní nebo o Velká kniha strašlivých čar. Můžete mi tyto hry doporučit, nebo navrhnout nějakou vhodnější?

Díky
5.12.2016 13:18:01

Robinson?
Co Robinson? V ČJ už je. Není to fantasy teda

5.12.2016 13:20:11 | Upraveno autorem (porovnej)

ZM
a co Zima mrtvých ?

5.12.2016 13:37:29

...
Robinsona máme doma, ten je dobrej a zima mrtvých nás nebavila, protože jsme měli pocit, že se všichni pohneme do lokace a po zbytek hry jsme dělali jen dvě věci prohledávání a útok.

5.12.2016 14:49:12

doporucim tezsi kalibr, doslovne ;)
mrkni na "Mechs vs. Minions" pro me osobne pecka, ikdyz zatim podle youtube gameplayu a recenzi. Re-playability bych se tady nebal, prestoze se jedna o scenarovou hru. A take provedeni je oku lahodici. Ofiko manual je k dispozici v cestine a i tu na webu neco najdes.


Jeste me napada jedna eskejpovka ala Kostka - "Room 25", ktera se da hra ve vice modech - i v tom kooperativnim.

5.12.2016 19:25:55

Podobný Ghost Stories
je Yggdrasil. Ale pro někoho může být blbé, že ta hra nekulminuje, konec je prostě takový "jo, tak jsme to zvládli", největší napětí je většinou tak cca 5 kol před koncem. A jako většina koopek je náchylná na jednoho vedoucího hráče, který všem říká, co mají dělat.
Zvaž koopku s možným zrádcem, pokud nebaví Zima mrtvých (což se celkem divím :) ), tak Battlestar Galacticu, Shadows over Camelot, tam problém vedoucího hráče do jísté míry odpadá. A elegantně to řeší i X-COM, kde má každý svou roli. Jen je tam potřeba appka. A nevím, v kolika to chceš hrát, X-COM je myslím primárně pro 4.

5.12.2016 22:03:42

....
Ten Yggdrasil nejde nikde koupit, stejně jako jsem nenašel ten Mechs vs. Minions. Ten navíc není v CZ.

Ani jednu z těch her co jsem psal mi doporučit nemůžete? U Warhammer quest vidím mínus asi ty chyby na kartách a u Velké knihy mi zase připadá dlouhá a složitá příprava.

6.12.2016 09:25:59

Titus
s těmi, na které se ptáš, zkušenost nemám, takže tam nepovím

6.12.2016 09:54:44

To: Titus
Myslím, že Mechs vs. Minions se kupuje přímo u vydavatele a je s českým návodem.

Velká kniha, za mě, skvělá a nepřijde mi setup nějak zdlouhavý, pokud to porovnám třeba s Robinsonem :-). Jedná se o deckbuilding, kde bez vzájemné kooperace to nejde.

My jsme s manželkou poslední dobou skončili u Temného znamení a plánujeme návrat k Mice and Mystics. Ale je pravda, že také nemůžeme sehnat koop hru, která by nás vyloženě pohltila na 100%.
Pandemic jsme prodali, nepřišli jsme mu na chuť.

6.12.2016 10:19:48

...
Co pandemic legacy? To je výrazně tématické...
EDIT: shadow run není jazykově nezávislý

6.12.2016 10:55:38 | Upraveno autorem (porovnej)

Náhrada LOTR LCG
WHQ - s LOTR LCG to má podobné len umiestňovanie žetónov na lokácie, ale je to funkčná a dobre vymyslená kooperatívna hra bez dlhej prípravy a sú tam aj kocky, čo by vám mohlo vyhovovovať, ak sa vám páči Robinson. Treba si ale opraviť zásadné chyby v CZ preklade. Inak odporúčam :).

VKSČ nepoznám.

8.12.2016 11:12:04

Objednáno
Tak jsem objednal Yggdrasil, Velká kniha strašlivých čar i ten Warhammer Quest. Tak uvidíme, co nám bude vyhovovat.

9.12.2016 09:46:48

Dojmy
Chtěl jsem napsat, jak jsem spokojený s hrami.

Yggdrasil je super. Máme odehrané 4 hry na střední obtížnost. Podobný princip jako Ghost Stories, ale na lehkou obtížnost je lehčí, takže přístupnější i méně zkušeným hráčům. Zkoušel jsem i 2x solo a bavilo mě to. Výborná koupě.

Warhammer Quest se nám po první hře také moc líbí. Dokonce o hooodně víc než Pán prstenů. Zítra zkusím solo a už se na to těším. Výborná koupě.

Velká kniha strašlivých čar nás nezaujala. Často jsme vůbec nevěděli, co máme ve svém tahu dělat, protože když přijdou špatné karty, moc se toho dělat nedá. Nebo alespoň my jsme si nevěděli moc rady. Hra vyloženě špatná není, ale nic pro nás. Hru jsem prodal.

15.12.2016 16:06:49

Vybíráme z Bazaru

Sada pěti únikovek - Únikovka, Exit, Odemkni, Osud
Sada pěti únikovek - Únikovka, Exit, Odemkni, Osud
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas