Kompetitivní strategie

Sháním nový kousek do své malé sbírky a protože vyloženě nemusím solitérní záležitosti tak sháním něco s velkým prvkem interakce, klidně bojové, zrádcovské, ale ne úplně eliminační (respektive částečně jo, ale ať někoho nevyřadíme v prvním kole a pak 2 hodiny kouká na ostatní). Tak a teď nějaká specifikace, sháním ideálně kompetitivní strategii, s mírným nebo žádným prvkem náhody (většinu věcí od FFG, která sází na kostky, proto klidně vynechám). Bylo by docela fajn, kdyby téma aspoň trochu odpovídalo mechanismům hry, takže nějaké obskurní euro hry plné mechanismů bych taky vynechal. Příběhové to být ani nemusí, ale fajn by bylo alespoň zajímavé téma (starověku a historických témat je až přehršel). Herní doba 2 hodiny, ideálně hratelné v 3-5 lidech (není rozhodující podmínka, ale hry pro 2 nesháním).

Ideálně ve stylu "hybridů" Cyclades, Kemet, Mare Nostrum. Nemusí to být nutně bojové a na herní mechanice mi taky až tak nesejde (klidně něco jako Age of Empires III, Mission Red Planet). Už jsem uvažoval o hrách Imperial 2030, Antike II, Firefly (i když tam si nejsem moc jist jak je to s tou interakcí a náhodou), Blood Rage (ale to bude dost o mrskání kostek). Taky prosím o něco co není úplně profláklé (třeba Game of Thrones, Civilizace, o těch s největší pravděpodobnosti vím) spíše něco o čem se moc nemluví.

Specifikace je to dost úzká, tak jsem zvědav zda někdo na něco podobného nenarazil.
14.11.2015 13:07:35 | Upraveno autorem (porovnej)

.
I když asi znáš, zkusím nadhodit: Runewars, Warrior Knights, Diskwars (jde v týmové variantě).
Pokud to nemá být bojové, tak pak Caylus, Trajan...

14.11.2015 15:10:55

..
Sice jsou tam kostky, ale není to zas tak úplně o jejich mrskání (aspoň podle mě, záleží na úhlu pohledu :)
Serenissima (2nd), Nothing Personal, Quantum (hodně nasírací!!!)

14.11.2015 15:48:48 | Upraveno autorem (porovnej)

blood rage?
Blood Rage nemá kocky. tam je prvok náhody v kartách (ktoré sa však draftujú) a v niektorých maličkostiach (poradie zničenia regiónov). určite na to pozri. ja mám na tú hru zlé spomienky, ale to je moja chyba. a s rozšírením je až pre 5 hráčov. :)

14.11.2015 16:44:11

serenissima
opravdu stojí za to, ta nová edice doladila pravidla a baví mě to.
Quantum je taky hezký, kostky nerozhodují o vítězi, teda né moc, i když je to kostková hra.
zkus zahrát hodně starý údolí mamutů, ale tam se nám stává, že někdo vypadne hned na začátku.

14.11.2015 19:40:05

Blood Rage
v BR kostky nemáš, hodně lidí to moc chválí, ale údajně pokud jsi zkušený hráč a hraješ s nováčkem, tak pokud ho trošku nenecháš - nebo nehrajete první hry s random rozdáváním karet, tak ho asi hodně zničíš.. Ale zase takhle funguje hodně her bez kostek, ten co je zná a ví co dělat tam většinou má velkou výhodu... jinak si myslím že to je hodně dobré - doporučuji aspoň vyzkoušet - a ty nádherné figurky. Dle hodnocení je to malinko podobné právě hrám jako Kemet nebo Cyclades, ale po zahrání BR většina lidí chce hrát už jen tohle :)

Pak možná za zkoušku ještě stojí jednak Runewars(tady sice kostky nejsou, ale to dobírání karet které určí co jednotka dělá taky není úplně výhra, můžeš mít mnohem silnější armádu než soupeř, ale tomu přijdou dobře karty pro slabší jednotky a ty ani třeba nedáš zranění než na tvé silné jednotky dojde řada )

a pak bych zkusil Forbidden Stars - tam sice kostky jsou, ale díky tomu, že v boji vykládáš karty, které ty kostky a jednotky různě ovlivňují, tak i když ti toho moc nepadne, tak pomocí bojových karet (které mimochodem vylepšuješ) můžeš ten boj pěkně zvrátit, nebo minimálně se opevnit, aby ti jednotky nepomřeli :)

15.11.2015 09:30:21 | Upraveno autorem (porovnej)

Doporučení
Tak jsem si to víceméně projel všechno.

S tím Blood Rage máte pravdu nedostatečně jsem to nastudoval a tvrdil to co nebyla pravda. Po pravdě říci je to asi přesně ten typ hry, který bych si určitě koupil. Problém mám ale s tím, že jsem ujetý na to vlastnit ke každé hře všechno co existuje což je u hry co vznikla na Kickstarteru možné, ale neuvěřitelně finančně nákladné. Tohle by mi asi opravdu vycucalo peněženku až na dřeň.

Warrior Knights se mi hrozně líbí a ještě to zkouknu. Serenissima se mi taky hodně líbí a taky bych ji skoro bral, nebýt toho kostkového boje, který je podle mě až moc random a tak to útočnou strategii docela diskriminuje. Quantum mě docela zaujal, bohužel přidávání quantum cubes na planety je určováno hody kostkou, stejně tak boje, což hru rychle vyřadilo.

Nothing personal a Cylus znám a je to docela dobrý tip. Trajan je hra bez jakéhokoli tématu, té interakce mezi hráči moc nevidím a navíc jde point salad což je mechanika, která mě moc nebere. Runewars mě nezaujal. Forbidden Stars je dobrý tip a už jsem ho i hrál a rád si ho kdykoli zahraji, ale do sbírky bych si ho nepořídil. Nevím co mi na tom vyloženě vadí, ale asi to budou ty kostky v těch bitvách, i když jsou tam ty karetní modifikátory.

15.11.2015 16:39:40

BR
s tím Blood Rage.. to docela chápu no, na druhou stranu - zkus zapátrat kolik toho pak plánují dát do prodeje, mám pocit, že většina těch věcí se tam stejně nakonec dostane k samostatnému prodeji (kromě tokenů a možná nějaké postavičky monstra), ale co jsem četl review různá, tak ta hra je super už jen s tím základem..
Každopádně tě nechci lanařit, ale já byl rozhodnutej to koupit i bez toho KS kdyby mi nevyšlo se k někomu vetřít.. :)

A dnes mi psal "kin", že by snad mohl ještě přihodit jednu pledge na ten KS - zkus mu napsat

15.11.2015 23:41:22 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Splito
Splito
Akt. cena: 70 Kč
Končí za: 1 den

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas